• یکشنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۰ / ۲۰:۴۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1400041309391
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان:

صداقت و سلامت استاد معین را ماندگار کرد

صداقت و سلامت استاد معین را ماندگار کرد

ایسنا/گیلان مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان، ماندگاری دکتر معین را در سلامت او دانست و گفت: استاد معین صداقت فردی و علمی داشت.

فیروز فاضلی در حاشیه روز بزرگداشت دکتر محمد معین، با تاکید بر لزوم الگوگیری از مفاخر ملی، اظهار کرد: برای شناخت دکتر معین باید به دو سوال پاسخ دهیم؛ چرا و چگونه دکتر معین، دکتر معین شد.

وی پاسخ چرایی پدید آمدن شخصیتی مانند دکتر معین را حاوی گزاره های تکراری اما مقدس دانست و افزود: دکتر معین اولین دکترای زبان و ادبیات فارسی است که پایان نامه خودش را درباره ادب پارسی نوشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، فرهنگ معین را اولین لغت نامه فارسی دارای ترکیبات خارجی، فونتیک و ریشه شناسی دانست و تصریح کرد: تحشیه نویسی بر برهان قاطع از دیگر آثار ماندگار دکتر معین است.

فاضلی، با اشاره به تحقیقات دکتر معین درباره اشعار شاعران بزرگ همچون حافظ و خاقانی و...، خاطرنشان کرد: استاد معین در خانواده ای عالم و عالم پرور زندگی می کرد و همین مسئله شخصیت فردی و علمی او را رقم زد.

وی با بیان اینکه اینکه دکتر معین سنگ بنای لغت شناسی فارسی را نهاد، اضافه کرد: استاد معین گام های نخست را در عرصه تحقیقات و لغت نویسی و ریشه شناسی برداشته و اکنون می توانیم از این الگو به عنوان پیشینه برای نسل های حال و آینده استفاده و روش های جدید را اعمال کنیم.

مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان، کیفیت زندگی استاد معین را در ویژگی های شخصیتی او دانست و گفت: تحقیق باید برای محقق درونی شود و لذا نخستین ویژگی استاد معین این بود که وارد هر عرصه می شد آن موضوع برای او درونی می شد، یعنی با آن موضوع زندگی می کرد، زیرا تا یک موضوع برای انسان درونی نشود، نمی تواند آن را به دیگران انتقال دهد و دیگران را بهره مند سازد.

وی صداقت را دومین ویژگی استاد معین دانست و اضافه کرد: دکتر معین صادقانه تحقیق می کرد، زیرا بالاترین خیانت این است که محقق در واگویه خود صداقت نداشته باشد، یعنی محقق اول باید با خودش صادق باشد و سپس به انعکاس صادقانه نتیجه تحقیقات خود بپردازد.

فاضلی، با بیان اینکه استاد معین صداقت فردی و علمی داشت، یادآور شد: صداقت دکتر معین قطار انسانی را هدایت می کند و هر کسی بر این قطار سوار باشد، می تواند از صداقت او بهره ببرد.

مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان، سومین ویژگی استاد معین را سلامت دانست و بیان کرد: علی اکبر دهخدا لغت نامه خودش را به استاد معین سپرد تا آن را کامل کند که این موضوع سلامت کار یک محقق را نشان می دهد؛ نیما یوشیج نیز در وصیت‌نامه‌اش اختیار چاپ آثارش را به معین داد، زیرا او را امانت دار می دانست.

وی تحشیه نویسی برهان قاطع را نیز نشانه سلامت استاد معین دانست و عنوان کرد: استاد در این کتاب اصل مطلب را بیان می کند و تحشیه می زند؛ در حالی که می توانست به عنوان فرهنگ جداگانه آن را به چاپ برساند.

فاضلی، ماندگاری دکتر معین را در سلامت او دانست و یادآور شد: استاد بسیار کوشا بود و هرگز دست از تلاش نکشید و ناامید نشد، زیرا محقق از کار خودش لذت می برد و هرگز خسته نمی شود. متاسفانه برخی از افراد نبوغ و استعداد دارند، اما این نبوغ و استعداد را با تلاش و وجدان کاری عجین نمی کنند لذا مادامی که نبوغ تبدیل به رفتار و گفتار و نوشتار نشود، راهگشا نیست.

مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان، با بیان اینکه مفاخری همچون استاد معین در زمان خودشان تا نداشتند، خاطرنشان کرد: باید مفاخر خودمان را پاس بداریم تا این الگوها در نسل های حال و آینده نیز جاری باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha