• شنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400041208226
  • خبرنگار : 30054

تیونر و مترونوم چیست؟

تیونر و مترونوم چیست؟

اگر نوازندگی می‌کنید یا با آلات موسیقی به گونه‌ای سر و کار دارید ممکن است با این کلمات مواجه شده باشید که مترونوم چیست؟ تیونر چیست؟

به گزارش ایسنا بنابر اعلام دلشاد موزیک، هر نوازنده‌ای چه تازه کار و چه کار بلد ممکن است یک یا چند بار با یکی از این دو ابزار کار کرده باشد، برای اینکه با کاربردهای تیونر و مترونوم آشنا شوید به شما پیشنهاد می‌کنیم خواندن این مقاله از وبلاگ دلشاد موزیک را از دست ندهید.

مترونوم چیست؟

مترونوم چیست؟ مترونوم یکی از ابزارهای جانبی موسیقی است که برای تمرین نوازنده‌ها و موزیسین‌ها به کار می‌رود. این ابزار تمرینی با ایجاد ضربات یکنواخت و پی در پی نوازندگان را در نگه داشتن ریتم یک قطعه از موسیقی یاری می‌دهد.

این وسیله با صدای تیک تیک به نوازنده کمک می‌کند تا سرعت و پایه ضرب آهنگ را گم نکند.

کاربرد مترونوم چیست؟ 

مترونوم مانند ساعت برای موزیسین‌هاست که با اجرای صداهای متوالی و مساوی مانند متر عمل کرده و زمان کشش نت‌ها را مشخص می‌کند و با متناسب کردن این زمان‌ها باعث می‌شود موسیقی با نظم کامل نواخته شود.

انواع مترونوم را نام ببرید؟ 

با پیشرفت تکنولوژی و ابزارهای موسیقی انواع مترونوم نیز به بازار آمد در ادامه به انواع مختلف آن اشاره خواهیم کرد:

مترونوم مکانیکی 

این مدل جز ساده‌ترین‌ها و همچنین جز مدل‌های سنتی و کلاسیک است که ظاهر جذاب و زیبایی دارد، این مترونوم‌ها بسیار دقیق هستند و به وسیله نیروی مکانیکی به صورت پاندولی حرکت می‌کنند و بیشتر افراد به دلیل حس نوستالژیکی که این مترونوم‌ها دارند علیرغم آمدن انواع مترونوم‌های جدید و دیجیتال به بازار از آن استفاده می‌کنند.

مترونوم دیجیتالی:

این مدل به دلیل اینکه امروزه بسیار پرکاربرد شده با ظاهر و کارکردی آسان مورد توجه بسیاری از افراد در حوزه موسیقی قرار گرفته است، امروزه این مترونوم‌ها معمول ترین نوع مترونوم هستند که معمولا دو کاره بوده و یک تیونر دارند که جهت کوک سازهای مختلف از آن استفاده می‌کنند.

در این نوع مترونوم ها قابلیت کم و زیاد شدن صدا نیز وجود دارد قیمت پایین‌تر و حجم کم‌تر این مدل باعث شده است که رواج بیشتری داشته باشد.

مترونوم نرم افزاری: 

مدل‌های نرم افزاری این مترونوم که قابل نصب در ویندوز و مک هستند باعث شده است که نوازندگان بیشتر از این وسیله در موسیقی استفاده کنند.

در سال‌های اخیر نرم افزارهای بسیاری که قابل نصب در گوشی هستند به بازار آمده‌اند که به راحتی می‌توانید آن را بر روی گوشی خود نصب کنید و در هر زمان و مکان به آن دسترسی داشته باشید.

تیونر چیست؟ 

تیونر برای هر نوازنده‌ای حکم آچار فرانسه را دارد و به نوازنده در کوک کردن ساز کمک می‌کند، استفاده از تیونر دقت بالایی را در کوک کردن سازتان به شما می‌دهد.

عملکرد تیونر به چه صورت است؟ 

عملکرد تیونر به این صورت است که داخل آن میکروفونی تعبیه شده است که صدای ساز را دریافت می‌کند و سپس بر اساس الگوی نتی که قبلا به آن داده شده صدای ساز را با نت اصلی مقایسه کرده و روی نمایشگر نشان می‌دهد.

روش کار کردن با دستگاه تیونر 

دستگاه تیونر دارای یک صفحه نمایشگر دیجیتالی است که بر روی آن عقربه و تعدادی علائم و درجه‌بندی وجود دارد، وقتی شما تصمیم به کوک کردن سازتان دارید سیم مورد نظر را به صدا در می‌آورید.

 دستگاه نت آن صدا را بر روی صفحه به شما نمایش می‌دهد در قسمت چپ و راست دستگاه دو عدد led قرار گرفته است در صورتی که نت مورد نظر شما پایین‌تر باشد  led سمت چپ روشن می‌شود و به این معناست که باید کوک را بالاتر ببرید و اگر led سمت راست روشن شود باید کوک را پایین‌تر بیاورید و اگر نت شما دقیقا تنظیم باشد led وسط که به رنگ سبز است روشن می‌شود.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha