سودابه معموری ظهر امروز در گفتوگو ایسنا اظهار کرد: پارسال کلوتهای مُند شهرستان دشتی با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دشتی پس از شناسایی و جمعآوری مستندات، پژوهشها و کارشناسیهای انجام شده موفق شد موافقت کمیته ملی ثبت آثار را کسب کند.
وی ادامه داد: اکنون کلوتها و دودکشهای مُند دشتی با شماره ۸۳۹ برای اولین بار در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.
وی افزود: کوه مند دارای زیباترین و بزرگترین کلوتها و کوآستاهای ایران هستند که بر اثر فرسایش باد و آب تشکیل شده است و تعداد قابل توجهی از این کلوتها بین روستاهای درازی و چاووشی قابل مشاهده است.
مسئول ثبت آثار ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر خاطر نشان کرد: این آثار در شهرستان دشتی، بخش مرکزی قرار دارد که با نام دیگر یاردانگ نیز خوانده شده و سالانه پذیرای علاقه مندان بسیار در زمینه طبیعت گردی است.
معموری افزود: ۸ اثر منقولدیگر ، «تندیس الهه پان» با شماره ۱۷۱۱، «سنگ قبر سیراف» با شماره ۱۷۱۲، «کتیبه فرمان تأسیس مدرسه سعادت» با شماره ۱۷۱۳، «دوربین چشمی چهارقاب منسوب به رئیسعلی دلواری» با شماره ۱۷۱۴، «تپانچه منسوب به رئیسعلی دلواری» با شماره ۱۷۱۵، «دوربین چشمی ششقاب منسوب به رئیسعلی دلواری» با شماره ۱۷۱۶، «پیکرک بالدار هخامنشی کاخ بردکسیاه» با شماره ۱۷۱۷ و «ورق زرین هخامنشی کاخ بردکسیاه» با شماره ۱۷۱۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.
انتهای پیام
نظرات