• شنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1400041208200
  • منبع : مطبوعات

قرعه تیم ملی ایران،‌ آشنا و نسبتا آسان

قرعه تیم ملی ایران،‌ آشنا و نسبتا آسان

قرعه‌کشی آخرین مرحله از مسابقات انتخابی جام‌ جهانی ۲۰۲۲ در منطقه آسیا روز پنجشنبه برگزار شد و ۱۲ تیم راه‌یافته به این دور، رقبای خود را شناختند.

به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای‌ اقتصاد نوشت: «بر این اساس ایران در گروه اول مسابقات کنار کره‌ جنوبی، امارات، عراق، سوریه و لبنان قرار گرفت. گروه دوم هم با حضور ژاپن، استرالیا، عربستان، چین، عمان و ویتنام تشکیل شده است. عمده کارشناسان بر این باورند که گروه ایران نسبت به گروه دیگر آسان‌تر است و البته ما کنار رقبای آشنایی قرار گرفتیم که سابقه مفصل بازی برابر آنها را داریم. از هر گروه دو تیم به طور مستقیم به مسابقات جام‌ جهانی صعود می‌کنند، دو تیم سوم هم رودرروی یکدیگر قرار می‌گیرند تا تیم برنده، راهی پلی‌آف بین‌ قاره‌ای شود. تاریخ مسابقات تیم ملی به این شرح است: ۱۱ شهریور (سوریه)، ۱۶ شهریور (عراق)، ۱۵ مهر (امارات)، ۲۰ مهر (کره‌ جنوبی)، ۲۰ آبان (لبنان)، ۲۵ آبان (سوریه)، هفت بهمن (عراق)، ۱۲ بهمن (امارات)، چهارم فروردین (کره‌ جنوبی)، نهم فروردین (لبنان). هنوز مشخص نیست که مسابقات به صورت متمرکز برگزار خواهد شد یا همه تیم‌ها از شانس میزبانی برخوردار خواهند بود.

کره‌ جنوبی

حالا دیگر تبدیل به رقیب سنتی ایران در مسابقات انتخابی جام‌ جهانی شده است. این چهارمین نوبت پیاپی است که دو تیم در انتخابی جام‌ جهانی به هم می‌خورند. گاهی مثل جام‌ جهانی ۲۰۱۰ کره برای ایران درد سر درست کرده و گاهی هم مثل جام‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ تیم ملی کامیاب شده است. البته آنها متخصص حضور در جام‌ جهانی هستند و ۹ مرتبه پیاپی به این افتخار رسیده‌اند. دو تیم تا به حال ۳۱ بار با هم رودررو شده‌اند؛ ۱۳ بار ایران برده، ۹ بار کره و ۹ بار هم کار به تساوی کشیده است. هدایت کره را پائولو بنتوی پرتغالی بر عهده دارد و مهم‌ترین ستاره آنها سون هیونگ مین است. کره نسبت به استرالیا، احتمالا قرعه ساده‌تری برای ایران به شمار می‌آید؛ مخصوصا که کانگوروها سرشار از انگیزه انتقامی هم بودند. کره‌ جنوبی تیم چهلم رنکینگ فیفا است.

امارات

به طور قطع باید خوشحال باشیم که بین عربستان و امارات، تیم دوم هم‌گروه ایران شده است. عربستان رقیب سنتی و حیثیتی فوتبال ایران است که این روزها با هروه رنار فرانسوی کیفیت مطلوبی پیدا کرده اما امارات حتی در بهترین فرمش هم نباید لقمه گلوگیری برای فوتبال ایران باشد. این تیم در رتبه ۷۲ رنکینگ فیفا قرار دارد. هدایت امارات بر عهده فن مارویک هلندی است. ایران و امارات تا به حال ۱۶ بار با هم مصاف داده‌اند که سهم ایران ۱۲ پیروزی بوده، سه بار کار به تساوی کشیده و تنها یک بار امارات موفق به کسب برتری شده است. در مرحله قبلی امارات در گروه هفتم بازی‌ها قرار داشت و با ۱۸ امتیاز از ۸ بازی صدرنشین شد. البته رقبای این تیم را ویتنام، مالزی، تایلند و اندونزی تشکیل می‌دادند که هیچ‌کدام محلی از اعراب ندارند.

عراق

این از آنجاهایی است که قرعه روی بدش را به ایران نشان داد. در سید عراق و چین، طبعا به سود ایران بود که با چین مواجه شود. گرچه این تیم شرق آسیایی است و در صورت برگزاری مسابقات به صورت رفت و برگشت سفر تا آنجا دشوار خواهد بود اما قطعا چین می‌توانست حریف آسان‌تری برای فوتبال ایران باشد. عراق در مرحله قبلی هم با ایران هم‌گروه بود. آنها بازی رفت را بردند اما در بازی برگشت باختند و رکورد ۱۰ سال شکست‌ناپذیری برابر ایران را از دست دادند. دو تیم در مجموع ۲۹ بار با هم بازی کرده‌اند که ۱۶ بار ایران برده، شش بار عراق برنده شده و هفت مسابقه هم با نتیجه مساوی به پایان رسیده است. بعد از اخراج کاتانچ، هنوز تکلیف نیمکت این تیم روشن نیست. عراق تیم شصت‌وهشتم رنکینگ فیفا است.

سوریه

راستش این است که اینجا هم بهتر بود با عمان هم‌گروه شویم. برخی کارشناسان عقیده دارند با توجه به شناخت برانکو ایوانکوویچ از فوتبال ایران، هماوردی با شاگردان او می‌توانست برای ما دشوار باشد اما واقعا سطح کیفی عمان پایین‌تر از این حرف‌هاست که یک مربی بخواهد آنجا معجزه کند. ما البته سوریه را هم در این سال‌ها در مسابقات تدارکاتی خوب برده‌ایم اما یادمان باشد این تیم در مرحله انتخابی جام‌ جهانی ۲۰۱۸ هیچ‌یک از دو مسابقه رفت و برگشت را به ایران نباخت. در هر صورت سوریه که بعد از کناره‌گیری نبیل معلول هنوز سرمربی ندارد، در رتبه ۸۲ رنکینگ فیفا قرار گرفته و ستاره اصلی آنها عمر سوما است. دو تیم تا به حال ۲۸ بار با هم بازی کرده‌اند که ۱۶ بار ایران برنده بوده، ۱۱ بازی به تساوی انجامیده و سوریه تنها یک بار برنده شده است.

لبنان

در سید آخر به عنوان واپسین حریف تیم ملی بهتر بود که با لبنان مواجه شویم تا ویتنام؛ اتفاقی که رخ داد. هم از نظر مسافت جغرافیایی و هم از منظر مسائل فنی لبنان حریف آسان‌تری به نظر می‌رسد. ایران و لبنان تا به حال ۱۰ بار با هم بازی کرده‌اند که حاصل آن ۸ پیروزی برای ایران، یک تساوی و تنها یک برد برای لبنان بوده است. آنها تیم ۹۳ رنکینگ فیفا هستند و هدایت‌شان را جمال طاها از کشور مصر بر عهده دارد. لبنان در مرحله قبلی حتی شکست برابر ترکمنستان را هم تجربه کرد و در مجموع بعید به نظر می‌رسد حریف دردسرسازی باشد. سرمربی این تیم هم بعد از قرعه‌کشی تاکید کرد لبنان شانس چندانی برای موفقیت در این بازی‌ها ندارد؛ هر چند فوتبال است و باید در آن همه بازی‌ها را سخت و جدی گرفت.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha