سید حمیدرضا کاظمی در دیدار با رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه دفاع از حقوق عشایر از وظایف قانونی و شرعی مسئولین است. اظهار کرد: سیل خسارات زیادی به راههای عشایری لرستان وارد کرده و امور عشایر استان به یک اکیپ کامل راهسازی نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۲ هزار نفر از عشایر لرستان در ییلاق در پلدختر مستقر میشوند، افزود: راه ارتباطی و ماشینآلات راهسازی و مشکل آب شرب از نیازهای اصلی عشایر استان است.
کاظمی ادامه داد: امسال که خشکسالی است موضوع تامین نهاده دامی برای عشایر مهم است چراکه بقای عشایر با دام است و اگر دام را از عشایر بگیریم تبدیل به حاشیهنشین میشوند.
نماینده مردم پلدختر در مجلس تأکید کرد: لرستان یک استان عشایری است و باید کمک کنیم قشر عشایر سرپا بمانند. تسهیلات بانکی ارزانقیمت با بازپرداخت بلندمدت در شرایط خشکسالی میتواند برای عشایر کمک خوبی باشد.
۴۰۰ میلیارد تومان خسارت خشکسالی به عشایر لرستان
مدیرکل امور عشایر لرستان نیز در این نشست با اشاره به جمعیت ۱۴ هزار و ۶۰۰ خانواری عشایر استان، گفت: امسال بارندگی کمی داشتیم و رشد گیاه کم شده و ۴۰۰ میلیارد تومان در خشکسالی به دام و زراعت و باغهای عشایر استان خسارت وارد شده است.
سید ضیا موسوینیا اضافه کرد: در این شرایط هر دام عشایر ۱۰ کیلو کاهش وزن داشته و دلالها میش را کیلویی ۱۸ هزار تومان میخریدند اما با جو روانی که با خرید تضمینی دام ایجاد شد دلالها عقب کشیدند.
وی سهم عشایر لرستان از پنلهای خورشیدی را ۱۳۰۰ پنل عنولان کرد و افزود: تاکنون ۲۴۰ دستگاه از این پنلها را در بین عشایر استان توزیع کردهایم.
موسوینیا بیان کرد: همه دستگاهها عضو شورای برنامهریزی استان هستند ولی امور عشایر عضو این شورا نیست تا از حقوق عشایر دفاع کند.
انتهای پیام
نظرات