• سه‌شنبه / ۸ تیر ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400040805805
  • خبرنگار : 30057

۴۵ فقره نقشه زمین‌شناسی یکصدهزارم استان سمنان تهیه شد

۴۵ فقره نقشه زمین‌شناسی یکصدهزارم استان سمنان تهیه شد

محققان سازمان زمین شناسی موفق شدند از ۵۹ فقره نقشه ۴۵ نقشه زمین‌شناسی یکصدهزارم استان سمنان را تهیه کنند.

به گزارش ایسنا، یاسر وکیل‌زاده، مدیر اداره‌کل استان سمنان با بیان اینکه ۴۵ فقره نقشه از ۵۹ نقشه در مقیاس یکصدهزارم مورد نیاز استان سمنان تهیه شده و ۶ نقشه در دست تهیه است، افزود: برخی از نقشه‌ها از مجموع ۵۹ نقشه در مقیاس یکصدهزارم مورد نیاز استان سمنان مربوط به مناطق کویری است که به علت صعب‌العبور بودن، ظرفیت معدنی پایین ناحیه و پراکندگی کانون‌های جمعیتی تهیه نشده است.

به گفته وی، نقشه‌های زمین‌شناسی اطلاعات جامعی درباره ویژگی‌های مختلف زمین شامل جنس و سن سنگ‌ها و روابط بین آنها، ساختمان زمین و قابلیت معدنی سنگ‌ها را در بردارد و با توجه به نیاز، با دقت‌های متفاوت یا مقیاس‌های گوناگون تهیه می‌شود.

مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی استان سمنان با بیان این‌که بدون نقشه‌های زمین‌شناسی در مقیاس‌های مختلف امکان اجرا و انجام طرح‌های عمرانی وصنعتی وجود ندارد، تصریح کرد: این نقشه‌ها در مطالعات زیست محیطی، آبخیزداری، مکان‌یابی اجرای طرح‌ های صنعتی، شهری، نظامی، مسیریابی جاده‌ها، ساخت فرودگاه، خطوط انتقال نیرو، انرژی و آب کاربرد دارد.

وکیل‌زاده با بیان اینکه اکنون ۱۶ نقشه در مقیاس یک بیست‌وپنج هزارم برای استان سمنان چاپ شده و ۱۲ نقشه در دست چاپ و سه نقشه در حال تهیه است، ادامه داد: نقشه‌های زمین‌شناسی یکی از لایه‌های اطلاعات پایه در کشور است و در تمام طرح‌های عمرانی و صنعتی کاربرد دارد؛ از این رو این نقشه‌ها علاوه بر فراهم کردن بستر مناسب برای انجام تحقیقات زمین‌شناسی و علوم وابسته، در اکتشاف مواد معدنی، مطالعات لرزه‌خیزی و تهیه نقشه‌های پهنه بندی خطر بلایای طبیعی مانند سیلاب، زمین لغزش و آتشفشان‌ها و به عنوان نقشه مبنا در طرح‌های عمرانی مختلف نیز به‌کار می‌رود.

مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدن تاکید کرد: هدف از تهیه یک نقشه زمین‌شناسی نشان دادن پراکندگی سنگ‌ها و گسل‌ها، تاقدیس‌ها، ناودیس‌ها و دیگر ساختمان‌های زمین شناسی است که در زمین ظاهر شده‌اند.

وی با بیان این‌که مشاهده تشکیلات زمین با وسعت زیاد آنها در حالت معمولی با چشم غیرممکن است، خاطرنشان کرد: نقشه‌های زمین‌شناسی اساسی‌ترین وسیله انجام تحقیقات درباره وضعیت زمین بدون مشاهده تمام عوامل است و هر کدام از واحدهای تشکیلات زمین‌شناسی روی نقشه‌ها با رنگ مخصوص به خود نشان داده می‌شوند و شیب و امتداد طبقات و همچنین گسل‌ها و چین‌ها با علامات و نشانه‌های معینی مشخص می‌شوند. 

نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی در مقیاس یک بیست‌وپنج‌هزارم از لایه‌های اطلاعات پایه هر کشور به شمار می‌روند که در طرح‌های عمرانی، صنعتی، توسعه‌ای‌ و غیره کاربرد اساسی دارند.

علاوه بر این نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی یک بیست و پنج‌هزارم در انجام تحقیقات لرزه‌خیزی، لغزش، آتشفشان، پهنه‌بندی خطر، مخاطرات‌طبیعی ‌و... به عنوان نقشه‌های مبنا و پایه کاربرد دارند.

به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی در مقیاس‌های یک‌دویست و پنجاه هزارم و یکصدهزارم را به پایان رسانده و اکنون با توجه به نیاز کشور به اطلاعات پایه زمین‌شناسی دقیق و کاربردی، طرح تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی با مقیاس یک‌بیست و پنج‌هزارم در ۶ لایه موضوعی مختلف در دستور کار این سازمان قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha