به گزارش ایسنا، عصر امروز (دوشنبه) در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت این تفاهمنامه امضا شد که به مدت یکسال از این تاریخ و تبادل تفاهمنامه، قبل اجرا و معتبر خواهد بود.
طبق تفاهمنامه مذکور بنیاد متعد شده است که علاوه بر اطلاعرسانی و شناسایی جانبازان، خانواده شهدا وایثارگران متقاضی جهت بهرهبندی از حمایت مندرج در تفاهمنامه، ایثارگران واجد شرایط را به شرکتهای ایرانخودرو و سایپا معرفی کند. همچنین این نهاد، متعهد به پرداخت ثمن خودرو توسط ایثارگران یا تامینکنندگان تسهیلات شده است.
سازمان گسترش نوسازی صنایع (ایدرو) نیز ضمن این تفاهمنامه متعهد شده است هماهنگیها و اقدامات لازم جهت تامین ۳۰ هزار دستگاه خودرو از محصولات دوخودروساز اصلی ( ایرانخورو حداقل ۱۸ هزار دستگاه و سایپا حداقل ۱۲ هزار دستگاه) شرح ذیل (بند ۲ ماده ۵) به مشمولین واجد شرایط، با معرفی بنیاد طی یکسال از تاریخ امضای تفاهمنامه را فراهم نماید. تعداد ۳۰۰۰ دستگاه خودرو دناپلاس اتوماتیک ویژه جانبازان ۷۰ درصد نخاعی، ۷۰۰۰ دستگاه خوردو ویژه جانبازان ۷۰ درصد، ۵۰۰۰ دستگاه خودرو ویژه خانواده معظم شهدا و تعداد ۱۰۰۰ دستگاه خودرو ویژه خانواده شهدای مدافع حرم براساس اولویتهای بنیاد ( توسط ایرانخودرو) و همچنین الباقی به سایر ایثارگران به تشخیص بنیاد ( از طریق دو شرکت خودروساز) تخصیص خواهد یافت.
لازم به ذکر است که کلیه محدودیتهای اعلامی از سوی کمیته خودرو نیز در این تفاهمنامه حذف شده است. واگذاری شش نوع از محصولات پرفروش ایرانخودرو شامل پژو ۲۰۶ تیپ۲، پژو پارس TU5، سورن پلاس، راناپلاس، دناپلاس اتوماتیک و سمند LX و در محصولات گروه خودروسازی سایپا شامل خودروهای خانواده کوییک، ساینا، شاهین و محصولات با گیربکس اتوماتیک ( در صورت امکان تامین) در قالب یک سبد برای بهرهمندی گروه هدف از سوی شرکتهای مذکور بدون لحاظ نمودن تعداد هرکدام از محصولات، در نظر گرفته شده است. همچنین ایدرو بستر لازم را برای تحویل خودرو حداکثر ظرف یکماه پس از واریز وجه توسط متقاضی از طریق خودروساز فراهم کند.
مبنای قیمت محصولات مورد نظر، قیمت مصوب اعلامی از سوی مراجع ذیصلاح در زمان عرضه خودرو خواهد بود.
بنیاد و ایدرو مشترکا، حسب بند (ز) تبصره (۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۰، تلاشهای لازم برای ایجاد شرایط موردنیاز جهت تحقق تسهیلات بانکی و واگذاری خودرو اقساطی را انجام میدهند.
شیوه اجرای تفاهمنامه براین اساس خواهد بود که پس از امضای تبادل تفاهمنامه. شیوهنامه اجرایی آن ظرف دوهفته توسط دو خودروساز و بنیاد تهیه و آماده میگردد.
خودروسازان داخلی وابستگی صنعت خودرو را ۱.۵ میلیارد دلار کاهش دادند
در مراسم امضای تفاهمنامه مذکور، علیرضا رزم حسینی- وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه در هر نظام و کشوری، فداکاران و سربازان آنها مورد تجلیل قرار میگیرند و بر اساس قانون خدماتی به آنان ارائه میشود، اظهار کرد: مجلس طی ۱۰ سال اخیر خواستار ارائه چنین خدماتی به این قشر از جامعه بوده است. توافقنامهای که میان وزارت صمت و بنیاد شهید صورت گرفت، به منظور کمک به ایثارگران بهویژه افرادی که مشکل رفت و آمد دارند اجرایی میشود و که براساس ضوابط و مقررات تنظیم شده طبق زمانبندی تحویل این خودروها از محل افزایش تولید خودروسازان ارائه خواهد شد.
وی ضمن اشاره به افزایش تولید، افزایش میزان تحویل خودروها و همچنین افزایش میزان داخلیسازی خودروسازان بزرگ، تصریح کرد: با تلاش خودروسازان و قطعهسازان، وابستگی چهار میلیارد دلاری صنعت خودروسازی امروز به ۱.۵ میلیارد دلار کاهش یافته و عمق داخلیسازیها افزایش یافته است. امسال افزایش تولید نسبت به سال گذشته محقق خواهد شد و خودروسازان، تنوع در تولید و ارائه محصولات جدید را در برنامه دارند؛ ضمن اینکه در تلاش هستند تا همگام با افزایش تولید، کیفیت محصولات را روزبهروز بالاتر ببرند.
تحویل خودرو به جانبازان با اقساط پنج ساله
در این مراسم، سعید اوحدی- رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران- نیز ضمن اشاره به اینکه اجرای این قانون حدود ۱۰ سال مغفول مانده و اجرایی نشده بود، گفت: موضوع تامین خودرو برای ایثارگران سالهاست یکی از مطالبات جدی جامعه ایثارگری بوده اما اتفاق جدی در این حوزه رخ نداد. اما براساس قانون بودجه سال 1400 تصریح کرده است که دو خودروساز با همکاری بنیاد شهید، خودروها به جانبازانی که مشکل حرکتی دارند، با اقساط پنج ساله تحویل میشود. با دو خودرو ساز بزرگ کشور و وزارت صمت جلسات متعددی داشتیم و امیدواریم با پیگیری از بانک مرکزی تقسیط پنج ساله این طرح محقق شود و گزارش این تفاهمنامه به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد.
گزارش عملکرد خودروسازان داخلی از زیبا مدیران آنها
در جریان این مراسم، فرشاد مقیمی ( مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو) و سید جواد سلیمانی ( مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا) نیز هریک در رابطه با دستاوردهای مجموعه خود گزارشهایی ارائه دادند.
فرشاد مقیمی با بیان اینکه گروه صنعتی ایرانخودرو در سال جاری قریب به ۱۲۰ هزار دستگاه تولید داشته و در خودروهای سنگین نیز بیش از دو برابر رشد تولید را تجربه رقم زده است، گفت: این موضوع سبب شده است که امروز تولید در خودروهای سنگین و تجاری از ۱۱۰۰ دستگاه عبور کند. در حوزه صادرات نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.
مدیرعامل ایرانخودرو در رابطه با محصول تارا نیز اظهار کرد: طبق وعدههای داده شده برای تحویل خودرو تارا از تیرماه ۱۴۰۰، از چند روز آینده تحویل اینخودرو به مردم آغاز خواهد شد. در مدل گیربکس اتوماتیک نیز مراحل کالیبراسیون در حال انجام است و این محصول طبق موعد مقرر در شهریور ماه سال جاری عرضه خواهد شد. تولید انبوه گیربکس نیمهاتوماتیک که مراسم افتتاحیه آن با حضور وزیر صمت برگزار شد، نیز از شهریور و در هفته دولت به نتیجه خواهد رسید و در نهایت هم خودروهای مجهز به این سیستم از آبان تولید انبوه خواهند شد.
سید جواد سلیمانی-مدیرعامل سایپا- نیز ضمن اشاره به رشد بالغ بر ۱۵ درصدی تولید در گروه سایپا نسبت به سال گذشته، گفت: نسبت به برنامه مصوب وزارت صمت نیز بیش ۱۰ درصد رشد را تجربه کردهایم. ضمناینکت در حال حاضر نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۲۵ درصد رشد در تحویل خودرو هم داشتهایم.
وی از رونمایی و سپس تولید اولین خودرو کراساوور کوچک اقتصادی در آینده نزدیک خبر داد و افزود: برنامههای تولید و داخلیسازی نیز همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات