داوود دریکنده در جلسه کمیته تغذیه دام استان مازندران با اشاره به کاهش بارندگی در استان و استان های مجاور و کاهش تولید علوفه و افزایش قیمت این نهاده دامی، بر لزوم توسعه کشت علوفه مورد نیاز دام استان بعد از برداشت برنج تاکید کرد.
وی با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون تن علوفه در ۹۰ هزار هکتار اراضی زراعی استان تولید شد، افزود: ۷ میلیون و ۹۶۳ هزار واحد دامی در استان وجود دارد که نیاز دام به علوفه، سه میلیون و ۷۱۶ هزار تن است.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به ممنوعیت کشت دوم در استان، گفت: توسعه کشت علوفه بعد از برداشت برنج اهمیت ویژه ای در تامین علوفه دام استان دارد.
این مسئول با بیان اینکه ۲۱۵ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان به کشت برنج اختصاص دارد، افزود: سال گذشته علوفه در ۳۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان کشت شد که می توان این سطح را تا دو برابر افزایش داد.
کشاورزی و دامپروری متناسب با اقتصاد مقاومتی است
یداله چاشنی دل با اشاره به اهمیت تامین علوفه مورد نیاز برای دام، گفت: مازندران، استان معین برای تامین علوفه دام است که نه تنها باید علوفه مورد نیاز خود را تامین، بلکه بایستی علوفه برخی از استان های دیگر را نیز تامین کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با تاکید بر لزوم تغییر الگوی کشت گیاهان علوفه ای، تصریح کرد: کشاورزی و دامپروری باید بر اساس و متناسب با اقتصاد مقاومتی باشد.
چاشنی دل با بیان اینکه برای کشت علوفه نه تنها به عملکرد آن در واحد سطح، بلکه بایستی به ارزش غذایی آن نیز توجه کنیم، افزود: کشت علوفه بایستی بعنوان یک کشت استراتژیک معرفی و درآمدزا باشد.
وی با تاکید بر اینکه کشت جدید علوفه باید جایگزین کشت علوفه ای سنتی شود؛ گفت: باید کشت علوفه هایی که زودتر به بار می نشیند و ارزش غذایی بالایی داشته باشد را جایگزین کشت سنتی علوفه کرد.
انتهای پیام
نظرات