محمد تقی رمضانزاده، در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه حجم زیادی قرآن و کتب دینی در مساجد و مدارس وجود دارد و گذشت سالها و استفاده از آن به طور حتم موجب فرسودگی این کتابها شده است، اضافه کرد: بی توجهی به این مسئله معصیت محسوب میشود و با این اوصاف نیازمند توجه و محافظت ویژهای است و طرح جمع آوری و تعویض قرآنهای فرسوده با هدف ترویج فرهنگ صحیح حفظ و نگهداری قرآن، به اجرا گذاشته شده است و کتابهایی که قابل صحافی باشد مرمت شده و دوباره در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
رمضانزاده با اشاره به اینکه بسیاری از افراد نمیدانند پس از کهنه شدن کتاب قرآن و سایر کتاب های دینی، چگونه آن را نگهداری کنند، گفت: حفظ این کتب یکی از اهداف مورد نظر در طرح یاد شده است، البته امحای قرآنها به صورت شرعی و با در نظر گرفتن همه موارد لازم صورت میگیرد، قرآنهای کهنه به صورت خمیر در آمده و تبدیل به مقوا و جلد قرآن میشود و در این چرخه تولید دوباره قرآن شکل میگیرد.
مدیر عامل مؤسسه دار القرآن عترت خراسان شمالی با اشاره به اینکه طرح جمعآوری قرآن و کتب ادعیه فرسوده از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شده است، افزود: هدف از انجام این کار، جمع آوری قرآنهای مستعمل و فرسوده از مساجد، تکایا و منازل است که خانوادهها به علت محدودیت شرعی امکان امحاء آن را ندارند.
وی در خصوص روش امحای اوراق قرآنهای فرسوده اظهار کرد: دار القران عترت خراسان شمالی مقدمات لازم جهت ساخت حوضچهای که خطوط قرآن پس از قرار گرفتن در آن کاملا از بین میرود را فراهم میآورد، پس از این مرحله، عملیات خمیر کردن کاغذ انجام میشود و خمیر تولیدی با انتقال به چرخه تولید کارتن جهت صحافی جلد قرآنها به کار برده میشود.
جمعآوری ۲۰۰۰ جلد قرآن فرسوده در خراسان شمالی
حسین اربابی، مدیر اجرایی طرح جمعآوری قرآن و کتب ادعیه فرسوده خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: تاکنون ۲۰۰۰ جلد قرآن فرسوده جمع آوری شده است.
وی در رابطه با مدت زمان اجرای این طرح، بیان کرد: برای این مدت زمان خاصی مشخص نشده است و اجرای این طرح نامحدود خواهد بود که برای اجرای این طرح مشارکت مردم بسیار ضروری است.
انتهای پیام
نظرات