پویا طالب نیا در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به وجود تعداد قابل توجهی مساجد تاریخی در منطقه اورامانات، اظهارکرد: سال گذشته توانستیم در منطقه اورامانات کردستان حدود هشت مسجد را به ثبت ملی برسانیم و امسال هم برای کرمانشاه این کار را انجام خواهیم داد.
وی تصریح کرد: براین اساس، در مرحله اول شناسایی مساجد تاریخی را از شهرستان پاوه آغاز کردیم تا برای تشکیل پرونده ثبت ملی شدن آنها اقدام کنیم.
مدیرپایگاه فرهنگی تاریخی اورامانات افزود: در شهرستان پاوه حدود پنج مسجد تاریخی واجد ارزش را شناسایی کردهایم که توانستهاند در گذر زمان تا حدود زیادی خود را از تغییرات حفظ کنند.
وی در خصوص قدمت این مساجد هم گفت: هرچند باور بسیاری بر این است که این مساجد در صدر اسلام و ورود اعراب به منطقه ساخته شده اند، اما شواهد موجود می گوید که این مساجد که شهره به مساجد عبداللهی هستند، در قرون متاخر اسلامی ساخته شده اند که در طول زمان تغییرات اندکی در سازه و معماری آنها اتفاق افتاده است.
طالب نیا خاطرنشان کرد: در حال تکمیل پرونده این پنج مسجد هستیم و ظرف یک ماه آینده پرونده آنها را به وزارت میراث فرهنگی ارسال خواهیم کرد تا در نشست شورای ثبت آثار ملی مورد داوری قرار گیرند.
وی در ادامه در رابطه با آخرین وضعیت پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات هم گفت: جلسه کمیته میراث جهانی یونسکو پس از وقفه ای حدودا یکساله به دلیل شیوع بیماری کرونا، از 25 تیر تا 9 مرداد به میزبانی کشور چین برگزار می شود.
مدیر پایگاه فرهنگی تاریخی اورامانات گفت: باتوجه به اینکه سال گذشته این اجلاس برگزار نشد، برای همین پرونده های سال گذشته کشورها از جمله پرونده راه آهن سراسری ایران، در کنار پرونده های امسال مورد بررسی و داوری برای ثبت جهانی شدن قرار می گیرند.
وی یادآورشد: پرونده ای که امسال از ایران در این جلسه مورد بررسی قرار می گیرد، منظر فرهنگی تاریخی اورامانات است.
انتهای پیام
نظرات