• پنجشنبه / ۳ تیر ۱۴۰۰ / ۰۱:۰۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400040301848
  • خبرنگار : 71600

روز بد بورس‌ها در اروپا و آسیا

روز بد بورس‌ها در اروپا و آسیا

بیشتر شاخص های مهم بورسی در اروپا و آسیا ریزش کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، میزان رشد فعالیت های تجاری در سطح منطقه یورو به بالاترین سطح ماهانه خود طی ۱۵ ماه اخیر رسیده است.

شاخص ای اچ اس مارکیت در سطح ۱۹ کشور عضو منطقه یورو تا پایان ماه ژوین به ۵۹.۲ واحد رسیده که این رقم نسبت به ماه قبل آن ۲.۱ واحد افزایش یافته است.

با کاهش محدودیت های کرونایی، به میزان قابل توجهی شاهد رشد بخش خدمات و همچنین تقاضای مصرفی بوده ایم و اکنون این دو بخش به موتور رشد اقتصادی کشورهای اروپایی تبدیل شده اند.

کمیسیون اروپا در گزارشی اعلام کرد با بهتر شدن روند مقابله با کرونا، شاخص اطمینان به اقتصاد منطقه یورو تا پایان ماه ژوین به منفی ۳.۳ واحد رسیده که این رقم نسبت به ماه قبل آن ۱.۸ واحد بیشتر شده است.

این رقم که ۰.۳ درصد بیشتر از انتظارات قبلی بوده می تواند نویدبخش افزایش سرمایه گذاری ها در این منطقه و کاهش رویکرد احتیاطی فعالان اقتصادی باشد. در سطح اتحادیه اروپا نیز این شاخص با افزایش ۱.۵ واحدی به منفی ۴.۵ واحد رسیده است.  

همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در اروپا و انگلیس که منجر به توقف بخش بزرگی از فعالیتهای اقتصادی در این کشور شده، نرخ تورم سالانه این کشور تا پایان ماه می با ۰.۶ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه منتهی به ماه قبل به ۲.۱ درصد رسیده است.

این نرخ تورم بالاترین نرخ تورمی انگلیس در طول ۲۲ ماه اخیر محسوب می‌شود و بیش از همه تحت تأثیر افزایش نرخ تورم بخش سوخت با تورم مثبت ۴.۸ درصد بوده است.

روند افزایش نرخ تورم کماکان در بسیاری از نقاط جهان ادامه پیدا کرده است؛ تا جایی که طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ ماه منتهی به می با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۲.۰ درصد رسید تا نرخ تورم مجددا در مسیر رسیدن به سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه قرار گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۲.۳ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۳ درصد بیشتر شده است.

بعد از رشد ناامیدکننده بخش خرده فروشی آمریکا، حالا از چین نیز اخبار مشابهی به گوش می رسد: در ماه می رشد تولیدات کارخانه های چین برای سومین ماه متوالی عددی منفی بوده و گویا پیامدهای کرونا بر روی سفارشات مشتریان کالاهای چینی کماکان موثر است. از آنجایی که اقتصاد چین یک اقتصاد صادرات محور محسوب می شود، تداوم روند فعلی می‌تواند رشد اقتصادی را دچار وقفه کند. رشد بخش خرده فروشی این کشور نیز با کاهش ۱.۲ درصدی نسبت به ماه قبل به ۱۲.۴ درصد رسیده است.  

آمار رشد منفی بخش خرده فروشی آن هم پس از اوج گیری تورم آمریکا، باعث نگرانی فعالان بازار شده است. در ۱۲ ماه منتهی به می، رشد این بخش به منفی ۱.۳ درصد رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۱ درصد کمتر شده است.

اقتصاد آمریکا وابستگی زیادی به بخش خرده فروشی دارد و حدود دو سوم کل بار رشد اقتصادی این کشور روی دوش آن است. انتظار می رفت رشد بخش خرده فروشی منفی ۰.۸ درصد باشد اما این آمار بدتر از حد انتظار، زنگ هشدار را برای آمریکا به صدا درآورده است.

در جریان سفر جو بایدن به لندن، طرف آمریکایی با طرفین اروپایی به توافقات خوبی در زمینه احیای مجدد روابط دست یافت تا جایی که بوریس جانسون- نخست وزیر انگلیس از آن به عنوان دمیدن جریان هوای تازه در روابط دو کشور نام برده است.

انتظار می رود در نتیجه این دیدار، روابط تجاری و سرمایه گذاری دو طرف جان تازه ای بگیرد. پیشتر و در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، آمریکا روی طیفی از اقلام وارداتی به ارزش بیش از ۷.۵ میلیارد دلار از اروپا تعرفه تجاری اضافه وضع کرد.

بازگشت به زندگی عادی به لطف پیشرفت در روند واکسیناسیون در بسیاری از کشورها در حال انجام است. با کاهش ریسک های کرونایی و احیای سطح تقاضا، فعالیت های تجاری و سطح تولیدات در حال افزایش است و این مساله به شکل افزایش قابل توجه رشد اقتصادی، خود را نشان می دهد.

مرکز آمار انگلیس اعلام کرد رشد اقتصادی در ماه آوریل از دو درصد عبور کرد که بهترین رشد ماهانه این کشور در طول یک سال اخیر محسوب می شود.  

تاکنون بیش از ۱۸۰ میلیون و ۱۳۴ هزار و ۵۹۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۹۰۲ هزار و ۱۲۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۱۷ هزار و ۹۲۷ نفر، برزیل با ۵۰۴ هزار و ۸۹۷ نفر، هند با ۳۹۲ هزار و ۱۲ نفر، مکزیک با ۲۳۱ هزار و ۵۰۵ نفر و پرو با ۱۹۰ هزار و ۹۰۶ نفر بوده است.

راب هاورث - کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه یو اس بنک ولث - گفت: دیدگاه کلی ما این است که در کوتاه مدت، وضعیت رشد اقتصادی و نرخ تورم شرایط را به نفع دارایی‌های پرریسک تر رقم خواهد زد.

نرخ های بهره در بسیاری از کشورهای جهان هنوز هم در سطح بسیار پایینی قرار دارد و تا زمانی که شاهد بازگشت سطح تولیدات به زمان قبل از آغاز همه گیری نباشیم، بعید است که بانک های مرکزی به تغییر در نرخ های فعلی رضایت دهند.  

بورس آمریکا

در وال استریت بیشتر شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۰۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۳ هزار و ۹۱۳.۹۶ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۷ درصد صعود تا سطح ۴۲۴۹.۲۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۲۶ درصد افزایش در سطح ۱۴ هزار و ۲۹۱.۶۳ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۲۲ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۰۷۴.۰۶ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۱.۱۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۴۵۶.۳۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۹۱ درصدی در سطح ۶۵۵۱.۰۷ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۱۰ درصد پایین رفت و به ۸۹۶۴.۱۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد دی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۳ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۸۷۴.۸۹ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۱.۷۹ درصد بالا رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۸۱۷.۰۷ واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" صعود ۰.۴۹ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۱۴۷.۳۹ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۶ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۲۹۸.۴۵ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۰۷ درصد افزایش به ۷۳.۰۶ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۱۶ درصدی به ازای ۷۵.۱۶ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۱۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۷۸.۸۹ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۲۸ درصدی به ازای ۲۶.۰۱ دلار مبادله شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha