حمیدرضا رجوعی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه از ابتداء سال جاری تاکنون ۲۱۵ نماد اعتماد الکترونیک برای سایتهای کسب و کار اینترنتی در خراسان رضوی صادر شده است، اظهار کرد: همواره حدود دو تا ۲.۵ برابر میزان صدور پروانه درخواست و تقاضای صدور نماد وجود دارد. برای صدور هر نماد اعتماد الکترونیک باید پروسه کیفیتسنجی، ارزیابی و بررسی مدارک متقاضیان انجام شود زیرا تمامی درخواستها دارای شرایط لازم برای صدور نماد نیستند. به همین دلیل تمامی درخواستها تایید نمیشوند.
وی با بیان اینکه «استان تهران جایگاه اول میزان صدور نماد اعتماد الکترونیک در کشور را به خود اختصاص داده است»، افزود: رتبه دوم و سوم در این زمینه میان خراسان رضوی و اصفهان در حال جا به جا شدن است. در حال حاضر خراسان رضوی در زمینه صدور نماد اعتماد الکترونیک در جایگاه سوم قرار دارد. تاکنون میزان سایتهای کسب و کاری که در استان نماد الکترونیک کسب کردهاند ۵۰۲۳ مورد است، درحالی که این میزان در اصفهان ۵۲۴۵ سایت است. در سال گذشته خراسان رضوی با اختلافی بسیار کم جایگاه دوم را به خود اختصاص داد.
ماهیانه ۷۰ مورد نماد اعتماد الکترونیک در استان صادر میشود
رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه « در سال ۹۹ مجموع صدور نماد اعتماد الکترونیک در استان حدود ۵۳۸ عدد و میانگین ماهیانه ۴۵ مورد بوده است»، خاطرنشان کرد: در سال جاری تعداد صدور نماد اعتماد الکترونیک به ماهی ۷۰ مورد افزایش پیدا کرده است. به این معنا که تعداد ۲۱۵ نماد تا به امروز صادر شده و تا پایان خرداد ماه به بالای ۷۰ مورد هم خواهد رسید.
رجوعی تصریح کرد: در سه ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تعداد نمادهای صادره در خراسان رضوی ۴۰ درصد افزایش داشته است، که البته ممکن است در ماههای آتی این میزان متعادلتر شود. همچنین میزان درخواستها نیز به همین میزان افزایش یافته است.
تعداد تقاضای صدور نماد اعتماد الکترونیک افزایش پیدا کرده است
وی با بیان اینکه رکود و رونق اقتصادی در کشور بر روی میزان تقاضای کسبوکار تاثیر میگذارد، افزود: در حال حاضر به دلیل اینکه کسبوکارها از فشارهای حاصل از کرونا تا حدودی گذر کرده است و امید به رشد اقتصادی در سال جاری وجود دارد، تعداد تقاضای صدور نماد اعتماد الکترونیک نیز افزایش پیدا کرده است.
سهم خراسان رضوی از صدور نماد اعتماد الکترونیک در کشور ۵.۵ درصد است
رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه تعداد کل نمادهای الکترونیک کشور، ۹۱ هزار و ۶۷۰ مورد است، گفت: سهم خراسان رضوی از این میزان ۵.۵ درصد است که میزان قابل قبولی است، اما هنوز جا دارد که این مقدار افزایش پیدا کرده و سهم بیشتری را در سال جاری و آتی داشته باشیم.
سهم خراسان رضوی از تولید ناخالص داخلی در کسبوکارهای مجازی در حال افزایش است
رجوعی خاطرنشان کرد: یکی از شاخصهایی که نشان میدهد کسبوکارهای مجازی چه سهمی از تجارت و اقتصاد کشور را دارا هستند، سهم آنها در تولید ناخالص داخلی است. تراکنشهایی که در بخش خرید و فروش سایتهای مجازی شکل میگیرد، در حال حاضر به عدد ۱۸ درصد از تولید ناخالص داخلی نزدیک شده و سال به سال به میزان بالاتری از این سهم میرسیم. سهم خراسان رضوی از تولید ناخالص داخلی در کسبوکارهای مجازی در حال افزایش است که این روند رو به رشد نشان از توسعه زیرساختهای الکترونیک در توسعه کسبوکارهای مجازی داشته است.
وی افزود: معتقد هستیم که توسعه کسبوکارهای مجازی بهرهوری شبکههای توزیع را به شدت افزایش میدهد؛ یعنی علاوه بر توسعه کسبوکارهای اینترنتی، در منابع و هزینهها صرفهجویی صورت میگیرد و بهرهوری و کارآمدی در این حوزه توسعه پیدا میکند.
رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از همین باب است که ما توسعه کسبوکارهای مجازی را از اولویتهای سازمان و همچنین وزارت صنعت معدن تعریف کرده و در حال کار کردن بر روی این مسئله هستیم.
انتهای پیام
نظرات