به گزارش ایسنا، دکتر سید حسین گلدانساز در افتتاحیه استارت آپ ویکند کشاورزی و سلامت هوشمند که در سالن کنفرانس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، با تأکید بر ضرورت اهمیت حفظ و تأمین امنیت غذایی اظهار کرد: امنیت غذایی از پایه های اصلی امنیت بشمار می رود که باید کوشید در این باره تنها به نوشتن اکتفا نشود.
وی رشد بخش کشاورزی را در سال گذشته ۸ درصد و مثبت دانست و خاطرنشان کرد: این در حالی است که تقریبا این رشد در بقیه بخشها منفی بوده است، با وجود پتانسیل خوب در بخش کشاورزی هنوز در سطح کلان حرکتهای خوبی نشده است.
دکتر گلدانساز یکی از مشکلات موجود در بخش کشاورزی و منابع طبیعی را نبود حمایت کافی از سوی سیاستگذاران و برنامه ریزان از این حوزه به رغم پتانسیل های کافی برشمرد و افزود: از جمله این موارد مجلس شورای اسلامی است که محل قانونگذاری، نظارت و تعیین اعتبار است.
وی با انتقاد از وارد شدن دانشگاه ها به مسابقه توسعه کمی بی رویه، تصریح کرد: از بهانه هایی که به دست مسوولان داده شده، این است که علت بیکاری فارغ التحصیلان بخش کشاورزی نداشتن توان علمی مناسب است، در حالی که این موضوع در ۱۵ درصد موارد صدق می کند و فارغ التحصیلان برای وارد فعالیت شدن نیازمند حمایت، دریافت تسهیلات و محل کاری با امنیت اجتماعی مناسب هستند.
رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه در حوزه کشاورزی به بخش عملی آن توجه نشده است، گفت: اکوسیستم بخش کشاورزی با اکوسیستم دیگر رشته ها متفاوت است، به عنوان مثال کشور هلند با مساحتی معادل یکی از استانهای کشور دومین صادرکننده محصولات مواد غذایی و کشاورزی دنیاست.
دکتر گلدانساز افزود: اگر در کشور به دنبال رشد علمی هستیم، باید سیاست کلان کشور از شاخص مهم رشد علمی که همان تولید علم و چاپ مقاله است حمایت کند، برای کار و فعالیت در این حوزه نیازمند زیرساخت مناسب هستیم. باید بدون شعارزدگی به سراغ واقعیات رفت.
وی با بیان اینکه باید در خصوص مسایل و مشکلات امروز بخش کشاورزی کشور از هم اکنون به دنبال راه حل بود، ادامه داد: از جمله این مسایل و مشکلات بحث خشکسالی، کم آبی و بررسی ژنهای مقاوم در برابر خشکسالی و ... است.
انتهای پیام
نظرات