• یکشنبه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400033022538
  • خبرنگار : 71290

یک استاد ژئوپلیتیک دانشگاه مطرح کرد

تمایل طرفین برجام برای توافق نهایی در مذاکرات

تمایل طرفین برجام برای توافق نهایی در مذاکرات

یک استاد ژئوپلیتیک دانشگاه تاکید کرد : انتظار می رود از این به بعد مذاکرات وین سریع‌تر و قاطع‌تر پیش برود. در واقع هم آمریکا می خواهد زودتر تمام شود هم ایران با توجه به این که دولت جدید روی کار می‌آید عجله دارد.

عبدالرضا فرجی راد در گفت‌وگو با ایسنا در ارزیابی خود از روند مذاکرات احیای برجام در وین اظهار کرد: در مذاکرات قبلا آماده توافق بودند اما ظاهرا دو طرف تشخیص دادند که ادامه مذاکرات و بررسی ها بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران دنبال شود به دلیل این که تاثیری بر دیدگاه های مطرح از سوی کاندیداها نداشته باشد. 


وی تصریح کرد: انتظار می رود از این به بعد مذاکرات سریع تر و قاطع تر پیش برود که در واقع هم آمریکا می خواهد زودتر تمام شود تا به پروژه های دیگر بین المللی خود از جمله چین، فلسطین و سایر مسائل برسد هم ایران عجله دارد با توجه به این که دولت جدید روی کار می آید.

سفیر سایق کشورمان در نروژ همچنین بیان کرد : البته دولت فعلی در نظر دارد مذاکرات به نتیجه نهایی برسد تا دست دولت بعدی در مسائل اقتصادی باز باشد و مشکلات مردم، معیشت و تحریم ها حل شود.


فرجی راد افزود: این که دولت جدید با طرف های برجامی کار می کند؟ یا آن ها با دولت جدید ایران کار خواهند کرد؟ پاسخ؛ آری است زیرا به نحوی هم بیان کرده اند که تفاوتی نمی کند و هر دو طرف هم آمریکا و هم ایران تمایل دارند تا زودتر این موضوع تمام شود.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه ادامه داد: مساله ای که در مذاکرات باقی مانده راستی آزمایی است که تقریبا از سایر موضوعات راحت‌تر است و واسطه هایی مثل روسیه، چین و اروپا می توانند تضمین دهند تا ایران بتواند نفت بفروشد، از طریق سیستم بانکی پول وارد شود و براساس آنچه در برجام پیش بینی شده آژانس کار خود را انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که هیچ دولتی نمی تواند بگوید این مساله کار او بوده چه دولت فعلی چه دولت بعدی زیرا کاری که انجام شده ملی بوده و شورای عالی امنیت ملی نیز قدم به قدم همگام با مذاکرات پیش رفته در واقع مذاکره کنندگان نظرات را منتقل کرده و پس از بررسی و هم اندیشی در نشست ها حاضر می شدند.

سفیر سابق کشورمان در نروژ در پایان اظهار داشت: اگر خواسته باشند صبر کنند تا ادامه کار در دولت بعدی دنبال شود کار سختی است زیرا دولت بعدی ۴۵ روز دیگر می آید تا بخواهد کابینه معرفی کند و بعد مراحل رای اعتماد از مجلس دنبال خواهد شد و تقریبا چیزی حدود دو ماه و نیم طول می کشد و فکر نمی کنم طرفین خواسته باشند تا این حد موضوع طولانی شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۰ ۱۰:۱۶

بهتره دولت این مسئله را به دولت بعد محول کند چون در صورت اجرایی شدن، دولت آینده عهده دار اجرای تعهدات است.