• جمعه / ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400032820907
  • خبرنگار : 71589

ایجاد کریستالی که 58 درصد سخت‌تر از الماس است

ایجاد کریستالی که 58 درصد سخت‌تر از الماس است

دانشمندان موفق به ساخت کریستالی شده‌اند که 58 درصد سخت‌تر از الماس است، اما دوام ندارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، الماس از جذابیت منحصر به فردی برخوردار است که توسط ثروتمندان به عنوان زیورآلات و برای جلب توجه استفاده می‌شود. اما از این ماده معدنی فوق‌العاده قوی در ابزارهای برش، مته‌های پرقدرت و حتی به عنوان ساینده صنعتی نیز استفاده می‌شود. اکنون دانشمندان موفق به ایجاد کریستالی شده‌اند که حتی سخت‌تر از الماس است.

گروهی از محققان ماده‌ای به نام "لونسدالیت"(lonsdaleite) ابداع کرده‌اند که "الماس شش ضلعی" نیز نامیده می‌شود. آنها این ماده را در مقادیر کافی برای مطالعه و تجزیه و تحلیل تولید کرده‌اند و بر اساس مطالعه تازه منتشر شده در مجله Physical Review Letters، این ماده قوی‌تر از الماس است.

به عبارت دیگر، به زودی ممکن است الماس‌ها با ماده‌ای سخت‌تر جایگزین شوند.

"یوجندرا گوپتا" مدیر انستیتوی فیزیک شوک در دانشگاه ایالتی واشنگتن که نویسنده این تحقیق است، گفت: الماس ماده‌ای بسیار منحصر به فرد است. الماس نه تنها قوی‌ترین است، بلکه دارای ویژگی‌های نوری و بصری زیبا و همچنین رسانایی حرارتی بسیار بالایی است. اکنون ما شکل شش ضلعی الماس را که در آزمایشات فشرده سازی تولید شده، ساخته‌ایم که به طور قابل توجهی سخت‌تر و قوی‌تر از الماس‌های قیمتی معمولی است.

تیم تحقیقاتی "گوپتا" از گاز فشرده و باروت برای پرتاب دیسک‌های گرافیت به اندازه یک سکه در یک ماده شفاف با سرعت 24 هزار کیلومتر در ساعت استفاده کرد و هنگامی که دیسک‌های گرافیت به محل مورد نظر رسیدند، امواج شوک این دیسک‌ها را به "لونسدالیت" تبدیل کرد.

مقاومت این ماده تازه شکل گرفته با امواج صوتی که با سرعت بیشتری از مواد سفت‌تر یا متراکم‌تر عبور می‌کند، اندازه‌گیری شد و داده‌ها به وضوح نشان داد که "لونسدالیت" از الماس سخت‌تر است.

دانشمندان با تجزیه و تحلیل بیشتر دریافتند که "لونسدالیت" 58 درصد قوی‌تر از الماس است که این یک رکورد محسوب می‌شود. اما مشکل اینجاست که "لونسدالیت" قبل از اینکه سرعت بالای امواج آن را کاملاً نابود کند، فقط برای چند نانوثانیه پایدار می‌ماند.

اگر "گوپتا" و تیم تحقیقاتی وی بتوانند راهی برای طولانی شدن عمر این الماس شش ضلعی پیدا کنند، ممکن است بتوانند به جایگزینی آن با الماس فکر کنند. "گوپتا" در این باره گفت: اگر روزی بتوانیم آنها را بادوام تولید کرده و صیقل دهیم، به نظر من تقاضا برای آنها بیشتر از الماس خواهد بود.

تولید این ماده جدید می‌تواند انگیزه جدیدی برای تولید انبوه آنها به عنوان جایگزینی برای الماس‌های سنتی باشد. به عنوان مثال بزرگترین جواهر فروش جهان به نام "پاندورا" در ماه مه پایان فروش الماس استخراجی را اعلام کرده و قصد دارد تا از الماس‌های آزمایشگاهی استفاده کند چرا که الماس‌های آزمایشگاهی می‌توانند اثرات زیست محیطی استخراج سنگ‌های قیمتی را کاهش دهند، اگر چه در روش آزمایشگاهی اغلب هنوز از زغال سنگ برای تأمین انرژی استفاده می‌شود.

در نتیجه تولیدکنندگان الماس به دنبال راهی برای ایجاد یک فرآیند تولید با انرژی پاک و با انتشار صفر آلاینده هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha