به گزارش ایسنا، رومن پروتاسویچ، مسافر هواپیمایی رایان ایر بود که بیست و سوم مه از آتن یونان عازم ویلنیوس در لیتوانی بود.
پروتاسویچ در ارتباط با اعتراضات گسترده سال گذشته علیه دولت الکساندر لوکاشنکو تحت تعقیب بوده است.
پروتاسویچ در کنفرانس خبری روز دوشنبه گفت حالش خوب است و در زندان شکنجه نشده است.
او همچنین از این که به ''بلاروس آسیب زده است، ابراز ندامت کرد و گفت قصد جبران دارد. ''
رومن پروتاسویچ پیش از بازداشت ابراز نگرانی کرده بود که در بلاروس اعدام یا محکوم به زندان طولانی مدت شود.
به گزارش بی بی سی به نظر میرسید که پروتاسویچ تحت فشار در این کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرده است.
این هواپیما پس از تغییر مسیربه دستور مقامهای بلاروس در مینسک فرود آمد و پروتاسویچ به همراه سوفیا ساپگا، دوست دخترش بازداشت شدند.
مقامهای بلاروس هنگام تغییر مسیر هواپیما علت این دستور را خطر بمبگذاری عنوان کردند.
پس از فرود هواپیما بمبی در آن در پیدا نشد ولی پروتاسویچ و دوست دخترش بازداشت شدند.
آمریکا و اتحادیه اروپا از این اقدام دولت بلاروس به شدت انتقاد و هواپیماهای بلاروس را تحریم کردهاند.
مقامهای امنیتی حاضر در کنفرانس خبری روز دوشنبه، اجباری بودن فرود هواپیمای رایان ایر را تکذیب کردند.
ایگور گولوب، فرمانده نیروی هوایی بلاروس در کنفرانس خبری گفت: ''هیچ مداخله یا تغییر اجباری مسیر پروازی با فرود اجباری صورت نگرفته است. ''
دمیتری گورا، رییس بازرسی دولتی بلاروس هم در این جلسه ساپگا را به اعمال خصمانه علیه بلاروس و تلاش برای ایجاد اغتشاش اجتماعی متهم کرد. ساپگا شهروند روسیه است.
پروتاسویچ پیشتر در تلویزیون بلاروس حاضر شده بود و به تلاش برای سرنگونی آلکساندر لوکاشنکو اعتراف کرده بود.
فعالان حقوق بشر با اشاره به وجود آثار زخم بر روی مچهای او در زمان حضور در تلویزیون، از شکنجه او ابراز نگرانی کرده بودند.
آلکساندر لوکاشنکو که از سال ۱۹۹۴ در قدرت بوده است، پس از اعلام پیروزی در انتخابات تابستان گذشته به سرکوب معترضان و مخالفان اقدام کرده است.
گروههای مدافع حقوق بشر لوکاشنکو را به تقلب در انتخابات متهم کردهاند.
انتهای پیام
نظرات