به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، "تئودورو لوکسین"، وزیر امور خارجه فیلیپین گفت: رودریگو دوترته، رئیس جمهور فیلیپین برای شش ماه دیگر فسخ "توافق نیروهای بازدیدکننده" را به تعویق انداخت تا به هر دو طرف این امکان را بدهد تا به نگرانیهایش رسیدگی کنند. خاتمه این توافق ضربه بزرگی به یکی از قدیمیترین ائتلافهای آمریکا در آسیا خواهد بود.
دولت دوترته در فوریه سال گذشته میلادی به دولت آمریکا اطلاع داد که قصد دارد این توافق 1998 را باطل کند؛ توافقی که ورود تعداد زیادی از نیروهای آمریکایی برای آموزش جنگی مشترک با نیروهای فیلیپینی را ممکن میسازد و شروط قانونی را برای اقامت موقت آنها تعیین میکند.
در دوران پیش از پاندمی کرونا این اقدامات شامل هزاران نیروی نظامی آمریکایی و فیلیپینی در مانورهای زمینی، دریایی و هوایی بود که غالبا مانورهایی با گلوله واقعی را شامل میشد.
خاتمه این توافق پس از 180 روز عملی میشود اما دوترته بارها اجرای تصمیمش را به تعویق انداخته است.
"دلفین لورنزانا"، وزیر دفاع فیلیپین ضمن استقبال از این تصمیم رئیس جمهور گفت: این تصمیم دوترته به دو دولت زمان بیشتری برای بررسی این توافق میدهد.
وی افزود: همکاری دوجانه ما با آمریکا در جهت حفظ منافع ملیمان و در حد لزون تقویت تواناییهای دفاعی فیلیپین است.
دوترته در ماه فوریه گفته بود: اگر آمریکا میخواهد این توافق را حفظ کند، باید بهای آن را بپردازد.
وی افزود: این یک مسئولیت مشترک است اما سهم شما از این مسئولیت رایگان نخواهد بود.
دوترته در ماه دسامبر هشدار داد که اگر آمریکا دستکم 20 میلیون دوز واکسن کرونا در اختیار فیلیپین نگذارد، وی روند فسخ این توافق را آغاز میکند.
وی گفته بود: اگر آنها نمی توانند حتی حداقل 20 میلیون دوز واکسن کرونا فرهم کنند، بهتر از از کشور ما بروند. اگر واکسنی در کار نباشد، حضور و اقامتی نیز در فیلیپین وجود نخواهد داشت.
دوترته اغلب از سیاستهای امنیتی آمریکا انتقاد در حالی که از روابط با روسیه و چین حمایت میکند. اما وزرای دفاع و امور خارجه دولت دوترته اهمیت این ائتلاف با آمریکا را ذکر کردهاند.
حضور نظامی آمریکا در این منطقه از نظر چین یک عامل برهم زننده تعادل محسوب میشود. چین، فیلیپین، ویتنام و سه کشور دیگر دهههاست که بر سر حق حاکمیت بر مناطق وسیعی از دریای چین جنوبی اختلاف دارند.
انتهای پیام
نظرات