• سه‌شنبه / ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400032518210

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات فارس اعلام کرد:

حضور ۱۳ هزار نفر در شبکه نظارت انتخابات فارس/ وجود ۳ میلیون و ۵۸۰ هزار واجد شرایط

حضور ۱۳ هزار نفر در شبکه نظارت انتخابات فارس/ وجود ۳ میلیون و ۵۸۰ هزار واجد شرایط

ایسنا/فارس رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان فارس با اشاره به پیش بینی بیش از ۳۵۰۰ شعبه اخذ رای در این استان، اعلام کرد که حدود ۱۳ هزار نفر اعم از سرناظر، ناظر مسئول و ناظر در شبکه نظارت انتخابات این دوره مشارکت و حضور داشته و کار نظارت انتخابات در فارس را عهده دار هستند.

حجت‌الاسلام دکتر محمد عباس زاده، سه شنبه ۲۵ خرداد در جمع خبرنگاران گفت: از تعداد کل حوزه‌های اخذ رای استان فارس بیش از ۸۳۰ صندوق در شهرستان شیراز، پیش بینی شده است.

وی توضیح داد: از جمع کل بازرسان و ناظران دفتر شورای نگهبان در فارس، حدود ۵۴۹ نفر سر ناظر، حدود ۳۸۵۰ نفر ناظر مسئول و حدود ۹۰۰۰ نفر ناظر در ۳۶ شهرستان و ۵۸ بخش، رصد و پایش و نظارت انتخابات در این استان را انجام خواهند داد.

عباس زاده، وظیفه شبکه نظارتی را، انجام بازرسی، صحت سنجی، شناسایی و اعلام و گزارش تخلفات احتمالی دانست و گفت: برای سرپا نگه داشتن این تعداد اعضای شبکه نظارتی در فارس، همواره برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی مد نظر بوده و با توجه به شیوع کرونا و محدودیت‌های مرتبط، اقدامات آموزشی در ۵ ناحیه، پیش بینی و انجام شده است.

او همایش‌های آموزشی برای ناظران دفتر نظارت و بازرسی را حضوری اعلام و خاطرنشان کرد که در این دوره‌ها، آخرین قوانین و مقررات و مسائل حقوقی و نظارتی، به شرکت کنندگان آموزش داده شده است.

آمادگی برای رسیدگی به پرونده‌های تخلف انتخاباتی

عباس زاده گفت: در این دوره از انتخابات نیز، در مرکز استان بیش از ۲ قاضی در دادگستری و یک قاضی کشیک در محل دفتر هیئت نظارت و بازرسی و در هر شهرستان نیز بنا به شرایط، قضاتی مشخص شده‌اند.

وی با یادآوری اینکه، امکان تشکیل و رسیدگی به پرونده‌های تخلف انتخاباتی مطابق با پیش بینی‌های قانونی، در محل شعب اخذ رای با حضور قاضی کشیک نیز وجود دارد، گفت: رسیدگی به بعضی از تخلفات می‌تواند به زمان بعد از پایان رای گیری و زمان انتخابات موکول شود.

عباس زاده با بیان اینکه هر انتخابات سه رکن اجرا، نظارت و بازرسی و پیشگیری از تخلفات انتخاباتی، دارد، گفت: شورای نگهبان بر اساس قانون در انتخابات شوراها هیچ مداخله‌ای ندارد و در هر شعبه اخذ رای، هیئت نظارت انتخابات شوراها می‌توانند یک ناظر جداگانه داشته باشند.

شورای نگهبان در انتخابات شوراها نقش نظارتی ندارد

او با تاکید براینکه دفتر بازرسی و نظارت انتخابات فارس به لحاظ قانونی نقش نظارتی هم در انتخابات شوراها ندارد، تاکید کرد که استفاده از ظرفیت بالقوه و بالفعل این دفاتر عمدتا با همراهی درون استانی انجام می‌شود تا نظارت به نحو احسن، انجام شود.

عباس زاده از افزایش تعداد مناطق اخذ رای در انتخابات ۲۸ خرداد و تلاش برای رفع نواقص در توزیع این مناطق نیز خبر داد و گفت: امسال نسبت به دوره‌های قبلی انتخابات شاهد افزایش حدود ۲۰ درصدی شعب اخذ رای در فارس هستیم که متناسب با این افزایش، تعداد بازرسان و ناظران انتخابات نیز افزایش یافته است.

او تعداد ناظران حاضر در هر شعبه اخذ رای را بین ۲ تا چهارنفر ذکر و خاطرنشان کرد: امسال متناظر با افزایش تعداد شعب اخذ رای، تعداد بازرسان و ناظران انتخاباتی نیز افزایش قابل توجهی داشته اشت.

وظیفه شورای نگهبان مصحلت سنجی نیست

عباس‌زاده در این جلسه با تاکید براینکه ملاک عمل و وظیفه شورای نگهبان، مصلحت سنجی و تصمیم گیری براساس مصلحت‌ها نیست، گفت: ملاک کار و تصمیمات شورای نگهبان، قانون است؛ قطعا نظر مراجع مختلف در این تصمیات تاثیرگذار بوده و است اما قانون و تطبیق شرایط قانونی تعیین کننده نهایی خواهد بود.

رئیس دفتر بازرسی و نظارت انتخابات استان فارس با اشاره به نقش این دفتر در بررسی و رصد فضای مجازی، گفت: ستاد پیشگیری از تخلفات انتخاباتی، کمیته‌ای را در این ارتباط تشکیل داده که مسئولیت آن با پلیس فتا بوده و این دفتر نیز در آن نماینده و عضو دارد.

انتخابات ریاست جمهوری غیرالکترونیکی است

عباس‌زاده در خصوص نحوه برگزاری انتخابات نیز گفت: تنها در شهرهای بزرگ (کلانشهرها) آنهم در انتخابات شوراها، اخذ رای الکترونیکی است؛ در مورد انتخابات ریاست جمهوری در سراسر کشور، اخذ رای به شکل دستی انجام می‌شود؛ البته در بررسی هویت فرد رای دهنده، کار با استفاده از سیستم‌ها الکترونیکی متصل به ثبت احوال، دنبال خواهد شد.

رئیس دفتر بازرسی و نظارت بر انتخابات استان فارس یادآور شد: در مناطقی که انتخابات به شکل تمام الکترونیکی برگزار می‌شود، پیش بینی اخذ رای دستی نیز مد نظر بوده که اگر اشکالی در سیستم ایجاد شد، کار اخذ رای متوقف و معطل نماند.

عباس زاده، با بیان اینکه دفتر بازرسی و نظارت، بر روند تهیه و توزیع تعرفه‌های انتخاباتی اشراف و نظارت دارد، گفت: تعیین تعداد تعرفه مورد نیاز و درخواست افزایش تعرفه، با همراهی سایر مسئولان شعب اخذ رای و توسط بازرس و ناظر این دفاتر انجام می‌شود.

تعداد واجدان شرایط و رای اولی‌ها در فارس

رئیس دفتر بازرسی و نظارت انتخابات استان فارس همچنین گفت: براساس آخرین آمار اعلامی، در استان فارس ۳ میلیون و ۵۸۴ هزار و ۷۴۰ نفر در این دوره از انتخابات، واجد شرایط رای دادن هستند.

عباس‌زاده خاطرنشان کرد که در این دوره از انتخابات، در استان فارس بیش از ۸۰ هزار رای اولی، واجد شرایط وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha