• چهارشنبه / ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400032518146
  • خبرنگار : 71038

سه اولویت اصلی دولت آینده از نگاه یک کارشناس مسائل بین‌الملل

سه اولویت اصلی دولت آینده از نگاه یک کارشناس مسائل بین‌الملل

یک کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه مهمترین اولویت سیاست خارجی دولت سیزدهم به سرانجام رساندن احیای برجام است، گفت: بهبود روابط با همسایگان و به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس و نیز توسعه دیپلماسی اقتصادی دو اولویت دیگر این دولت در سیاست خارجی است .

رضا ذبیحی در گفت‌وگو با ایسنا درباره اولویت های سیاست خارجی دولت سیزدهم گفت: رفع تحریم های ظالمانه و از میان برداشتن زمینه تروریسم اقتصادی علیه ایران، به عنوان فوری ترین و اصلی ترین اولویت دولت جدید مطرح است که به ثمر رساندن آن در قالب برجام میسر خواهد بود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: نقض آشکار حقوق بین الملل توسط آمریکا طی سه سال اخیر که منجر به اعمال سنگین‌ترین تحریم ها علیه یک کشور شده است در عمل مسیر توسعه کشور را دچار آسیب جدی کرده  است و لذا رفع این تحریم ها می بایست به عنوان یکی از اصلی ترین اولویت ها در دستور کار سیاست خارجی دولت سیردهم قرار گیرد.

وی افزود: اعمال تحریم های شدید به ویژه در حوزه نفت و پتروشیمی، مالی و بانکی و سایرحوزه های مهم نظیر بیمه و کشتیرانی با هدف انزوا و کوتاه کردن دست ایران از اقتصاد جهانی صورت گرفته و لذا لازم است چنین اقداماتی علیه منافع ملی کشور با تدبیر و دگراندیشی رفع و مرتفع شود .

ذبیحی خاطر نشان کرد: البته تلاش برای احیای برجام در آخرین ماه های دولت دوازدهم و به فاصله چند ماه پس از روی کار آمدن بایدن در آمریکا آغاز شد و ممکن است تا پیش از زمان تغییر دولت در 12 مرداد، این گفت و گو ها به نتیجه برسد، با این وجود این دولت سیزدهم است که در نهایت باید با اجرای تعهدات و اقدامات عملی لازم، احیای برجام را به نتیجه منطقی خود برساند.

این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: بنابراین رفع تحریم ها مهمترین اولویتی است که هر دولتی که روی کار بیاید، باید آن را در سرلوحه اقدامات خود در عرصه سیاست خارجی دهد، چرا که از ورود سرمایه و انتقال تکنولوژی گرفته تا تبادلات مالی و حفظ و توسعه بازارهای صادراتی، همگی بستگی به این مهم دارد. 

این استاد دانشگاه افزود: بهبود روابط با همسایگان و به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس دومین اولویت سیاست خارجی است که نیاز است توسط دولت سیزدهم با جدیت دنبال شود.

ذبیحی در این ارتباط ادامه داد: این طبیعی است که کشورها در منطقه پیرامونی خود دارای منافع متفاوت و بعضا متعارضی باشند، اما مدیریت سیاست خارجی باید بگونه ای باشد که تا حد امکان از تبدیل شدن این اختلاف ها به تهدید بکاهد و با تاکید بر وجود منافع مشترک بیشترین فرصت و سود را نصیب سیاست خارجی کشورکند .

وی تصریح کرد : البته طی ماه های اخیر و در آخرین ماه های حضور دولت دوازدهم در قدرت، تلاش هایی به منظور بهبود روابط با همسایگان و به ویژه با عربستان آغاز شده است که در صورت وجود حسن نیت در طرف سعودی می‌تواند زمینه بهبود و توسعه روابط با این کشورها را در دولت سیزدهم میسر کند .

این کارشناس مسائل بین الملل اظهارکرد: بهبود روابط با این کشورها از جنبه های مختلف سیاسی، امنیتی و اقتصادی حائز اهمیت است و از جمله سبب می شود زمینه برای هر گونه کارشکنی در روند اجرای حداکثری برجام در منطقه برچیده شود. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه توسعه و بهبود وضعیت دیپلماسی اقتصادی به عنوان سومین اولویت سیاست خارجی دولت سیزدهم مطرح است، ادامه داد: در عرصه دیپلماسی اقتصادی کارهای معطل مانده زیادی بر زمین مانده است که نیاز است دولت جدید به آنها توجه ویژه ای داشته باشد.

وی تصریح کرد: البته در دولت دوازدهم نیز اقدامات مهمی به منظور توسعه دیپلماسی اقتصادی صورت گرفت و از جمله یکی از مهمترین این اقدامات آغاز تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا و تلاش برای پیوستن به آن است که لازم است این اقدامات با شتاب و جدیت بیشتری در دولت سیزدهم دنبال شود.

ذبیحی در پایان خاطر نشان کرد: بهره گیری بیشتر از ظرفیت رایزنان اقتصادی چه به لحاظ کمی و چه به لحاظ کیفی نیز دیگر ضرورتی است که در جهت توسعه دیپلماسی اقتصادی به عنوان یکی از اولویت های سیاست خارجی سیزدهم، مطرح است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha