• پنجشنبه / ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400032014422
  • خبرنگار : 71654

کشف سیاره‌ای عجیب که شباهت قابل توجهی به زمین دارد

کشف سیاره‌ای عجیب که شباهت قابل توجهی به زمین دارد

سیاره‌ای عجیب که به تازگی کشف شده، دانشمندانی که به دنبال حیات فرازمینی هستند را شگفت‌زده کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، محققان مرکز پیشرانه جت ناسا و دانشگاه نیو مکزیکو سیاره‌ای فراخورشیدی به نام "TOI-۱۲۳۱ b"  کشف کرده‌اند که به دور یک ستاره کوتوله M  یا ستاره کوتوله قرمز می‌چرخد.

دانشمندان توانستند ویژگی‌های ستاره و شعاع و جرم سیاره‌ی "TOI-۱۲۳۱ b" را به دست بیاورند. این اطلاعات به آن‌ها در اندازه‌گیری چگالی این سیاره و رسیدن به فرضیه‌هایی درمورد اتمسفر آن کمک کرد.

این سیاره اندازه‌ای کوچک‌تر از نپتون دارد و سه برابر از زمین بزرگ‌تر است و طول مدت گردش آن در مدار ۲۴ روز است. نسبت به زمین هشت برابر به خورشید خود نزدیک‌تر است اما دمای آن مشابه سیاره ماست زیرا کوتوله قرمز قدرت کمتری دارد.

دمای جو این سیاره تقریبا ۱۴۰ درجه فارنهایت (۵۷ درجه سانتی‌گراد) است و یکی از خنک‌ترین سیارات فراخورشیدی کوچک است که می‌توان جو آن را بررسی کرد و ممکن است در ارتفاعات آن ابر وجود داشته باشد و بتوان در سطح آن آب پیدا کرد.

به گفته‌ی جنیفر برت(Jennifer Burt)، دانشمند ناسا و دیانا دراگومیر(Diana Dragomir) دانشیار دپارتمان فیزیک و اخترشناسی دانشگاه نیومیکزیکو، مشاهدات آینده به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چقدر احتمال دارد ابرهایی از جنس آب در سیاراتی با چنین دماهایی تشکیل شود. مطالعات آینده برای درک نحوه‌ی تشکیل آن ضروری است.

دراگومیر می‌گوید: چگالی کم سیاره "TOI-۱۲۳۱ b " نشان می‌دهد که جو قابل توجهی آن را احاطه کرده است و یک سیاره‌ی سنگی نیست. اما ترکیبات و میزان این جو هنوز مشخص نیست.

سیاره‌ی "TOI-۱۲۳۱ b" می‌تواند جوی از هیدروژن یا هیدروژن-هلیوم داشته باشد و یا جو آن از بخار آب تشکیل شده باشد. هرکدام از این موارد منشا متفاوتی را نشان می‌دهند و به ستاره‌شناسان در درک نحوه‌ی تشکیل سیارات نزدیک به کوتوله قرمز و تفاوت آن‌ها با نحوه‌ی تشکیل سیارات نزدیک به خورشید کمک می‌کند.

دانشمندان می‌توانند با بررسی گازهایی که از این سیارات ساطع می‌شوند آن‌ها را بررسی کنند و در این گازها به دنبال نشانه‌هایی از وجود هیدروژن و هلیوم بگردند.

برت می‌گوید: یکی از نتایج جالب این است که در طی دو دهه گذشته، هیچ‌کدام از سیارات جدیدی که کشف کرده بودیم شبیه به سیارات منظومه‌ی شمسی نبودند.

این سیاره‌ی جدید هنوز عجیب است و کمی شبیه به سیارات همسایه ماست. در مقایسه با بیشتر سیاراتی که تاکنون کشف کرده‌ایم که دمای آن‌ها صدها و هزاران درجه فارنهایت بود، سیاره‌ی "TOI-۱۲۳۱ b" تقریبا سرد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۲:۰۰

چه زیبا

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۲:۱۸

عاشقه فضام!!😐❤❤

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۴:۱۱

عالی...✌👏

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۴:۳۵

جَلّ الخالِق

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۴:۴۶

من واقعا خیلی شکفت زده شدم این مقاله عالی بود با تشکر از دوستان

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۵:۱۰

سزیع بریم اونجا رو هم خراب کنیم

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۵:۳۵

سبحان الله

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۵:۴۳

هفت زمین و هفت آسمان اسلام می‌دونه ک هست و شکی در آن نیست منتها زحمت پیدا کردنش گردن شما کفار هست ک بلکه ایمان بیاورید

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۵:۵۸

امیدواریم در آنجا موجودات فرازمینی یا همان بیگانگان وجود داشته باشند همراه با تمدن های جدید ✌️

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۵:۵۸

خیلی جالب بود من خودم علاقه زیادی به نجوم دارم 🪐🪐

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۶:۰۰

چه خوب شاید یه زمین دیگه باشه ولی شایدم مسکونی باشه دیگه

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۰ ۱۶:۳۰

یعنی میشه با ۱ سیاره قابل سکونت همسایه بشیم. از زمین برن اونجا ببینن ساکنین اونجا چطورن.؟ آدمیزاد و انسان دارن. آیا پیشرفته تر از ماها. شکل آنها و زبان حرف زدنشون چطوره؟ و و و