• چهارشنبه / ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1400031913424
  • خبرنگار : 50428

فعال محیط زیست تشریح کرد؛

علل کاهش سطح جنگل‌ها 

علل کاهش سطح جنگل‌ها 

ایسنا/اردبیل کارشناس و فعال محیط زیست گفت: کاهش سطوح جنگل ها در کل کشور به ویژه در سال های اخیر با سرعت بیشتر در حال وقوع است که عمده علت آن وضعیت نامناسب اقتصادی و به تبع آن بهره برداری غیر قانونی بومیان و همچنین افزایش میزان آتش سوزی های طبیعی و انسانی است.

مسعود لاهوت در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: عمده پوشش جنگلی استان اردبیل در نوار شرقی استان قرار دارد که بیشتر به علت بهره برداری غیرقانونی محلیان و عدم نظارت و پایش توسط نهادهای متولی روز به روز در حال کاهش است.

وی اضافه کرد: نبود برنامه ریزی مشخص به طور خاص نبود مطالعات اقتصادی_اجتماعی عمده علت تعارضات بین جوامع محلی و طبیعت است زیرا تا زمانی که نقش مردم محلی و حاکمیت برای استفاده بهینه از طبیعت مشخص نباشد این استفاده منجر به تخریب و بهره برداری بی رویه خواهد شد.

لاهوت با بیان اینکه مدیریت این مساله نه تنها در سطح استان بلکه حتی سطح کشور در بدترین حالت ممکن قرار دارد، اضافه کرد: اگر بخواهیم منصفانه این موضوع را بررسی کنیم باید به این نکته توجه کنیم که بودجه لازم برای نظارت و اجرای طرح های حفاظتی یا مطالعاتی در این حوزه بسیار اندک است که این مساله نشان می دهد حفاظت از جنگل ها و طبیعت اولویت درجه چندم برای متولیان محسوب می شود.

این فعال محیط زیست اظهار کرد:علی رغم ایجاد حساسیت در سال های اخیر در مقوله حفاظت از محیط زیست توسط رسانه ها و افزایش آگاهی عمومی در این زمینه همچنان عامه مردم از حساسیت لازم برای توجه به این موضوع برخوردار نیستند و در کنار این موضوع فعالان محیط زیست هم دچار یک روزمرگی و تعریف «کار مشخص» برای خود شده اند و پیگیر مسایلی هستند که حساسیت افکار عمومی نسبت به آن مساله بیشتر است.

وی اضافه کرد: هرچند برخی از نهاد غیردولتی و فعالان محیط زیست اقدامات بسیار خوبی را در نقاط مختلف کشور از جمله جنگل های زاگرس و شرق هیرکانی انجام می دهند اما تجربه نشان داده است که فعالیت های جزیره ای هم تا یک مدت زمان مشخص می تواند پایدار و پابرجا باشد.

به گفته لاهوت، فارغ از دلیل اصلی تخریب جنگل های کشور که به مقوله اقتصاد بر می گردد راه حل اساسی بعدی که می تواند تاثیر محسوسی بر کند شدن روند تخریب جنگل ها در کشور بگذارد ، توجه به مساله آموزش است که نهاد های متولی طبیعت یا به این مساله بی توجه هستند یا برنامه های غیرموثری را برای رسیدن به هدف مطلوب دنبال می کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha