حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین غبیشاوی در گفتوگو با ایسنا، درباره قیام ۱۵ خرداد، اظهارکرد: حضرت امام از بدو جوانی تا زمانی که سن و سال و جایگاه علمیشان به اجتهاد و مرجعیت رسید، موضعگیریهایشان در مقابل استبداد و خیانت شاه معدوم، بیشتر تجلی پیدا کرد و دستگاه حاکم نیز عکسالعملهای ظالمانهای از جمله جسارتهایی که برخی از نشریات وقت به حضرت امام داشتند، نشان میداد. همچنین باتوجه به خصوصیات روحی و معنوی که این مرد عالم و مجاهد با توده و قاعدههای مردمی داشت، احساسات مردم با جسارت نشریاتی که تحت حمایت دستگاه حاکم بود، جریحهدار شد و از شهرهای مختلف به ویژه شهرهای ورامین و شهرهای نزدیک تهران دست به اعتراض زدند که با سرکوب ظالمانه و بیرحمانه دستگاه حاکم وقت مواجه شدند.
وی بیان کرد: سرکوب ظالمانه و بیرحمانه مردم برای حضرت امام خیلی دردناک و ناراحتکننده بود و ۱۵ خرداد را برای همیشه عزای عمومی اعلام کردند. حتی قضا و قدر الهی نیز بر این شد که رحلت حضرت امام هم یک روز قبل از ۱۵ خرداد باشد و مردم مراسم دو عزاداری ۱۴ و ۱۵ خرداد را با هم میگیرند.
امام جمعه ماهشهر با بیان اینکه قیام ۱۵ خرداد بسترسازی برای انقلاب اسلامی بود، گفت: انقلاب ثمره خون شهدا بود و قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲، جریانی برای بسترسازی انقلاب بود. به هر حال اگر خون آن شهدای عزیز در قیام ۱۵ خردادماه نبود، پس از ۱۴ - ۱۵ سال انقلاب هم به نتیجه و ثمر نمیرسید. بنابراین باید همیشه خاطره ۱۵ خرداد و حوادث بعد از این تاریخ را به خودمان و نسلهای بعد یادآور شویم و وظیفه سنگینی بر دوشمان است و نباید یادمان برود که این انقلاب و این عزت، مفت و مجانی به دست ما و نسلهای بعدی نرسید و خونهای بسیاری پای این انقلاب ریخته شده است.
وی با اشاره به تاثیر قیام ۱۵ خرداد عنوان کرد: یکی از پیامهای قیام ۱۵ خرداد این است که به دشمنان این نظام و ملت ثابت کرد که عمق پیوند توده مردم با رهبرشان تا چه حد است. یعنی در جهان نیز بینظیر است. ضمن اینکه این قیام برای شاه و کسانی که از شاه پشتیبانی میکردند، پیام بسیار مهم داشت و بعد از قیام ۱۵ خرداد هم شاه مجبور شد حضرت امام را به نجف بفرستد و حتی جرات نکرد امام را در داخل ایران زندانی کند. بنابراین قیام ۱۵ خرداد پیوند عمیقی بین مردم و امام ایجاد کرد.
انتهای پیام
نظرات