بهمن مرادنیا ظهر امروز سهشنبه ۱۱ خرداد در مراسم رونمایی از پوستر نخستین جشنواره منابع طبیعی و رسانه که در استانداری کردستان برگزار شد با بیان اینکه سرمایه اصلی کردستان آب، خاک و منابع طبیعی است اظهار کرد که بهرهبرداری مناسب از این منابع طبیعی یکی از ضرورتهای اصلی کردستان است.
وی با بیان اینکه تهدید بسیار جدی در دشتهای قروه و دهگلان وجود دارد افزود که با یک هزار ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار انتقال آب سد آزاد به قوچم دهگلان آب مورد نیاز بخش کشاورزی تامین میشود.
استاندار کردستان تصریح کرد که آبگیری سد ژاوه و انتقال آن به دشت قروه یکی دیگر از کارهای مهم برای توسعه کشاورزی در دشتهای شرقی کردستان است.
وی عنوان کرد که توسعه سرمایهگذاری یکی دیگر از نیازهای کردستان است و متاسفانه در توسعه معادن سختگیریهای زیادی میشود و این درحالی است کردستان ظرفیتهای بلقوه در این زمینه دارد.
مرادنیا ادامه داد که توسعه باغات یکی از طرحهای پیشران کردستان است ولی اجرای آن به کندی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه آتشسوزیها یکی از نگرانیهای اصلی مردم کردستان است خاطرنشان کرد که متاسفانه امکانات کافی برای مهار آتش در اختیار استان نیست که سازمان جنگلها در این خصوص اعتباراتی را درنظر بگیرد.
استاندار کردستان درپایان یادآور شد که به دلیل وجود روان آبها در کردستان پژوهشهای مناسبی در خصوص آبخیزداری میتواند انجام گیرد تا تاثیرات آن نمایان شود.
پرویز اوسطی، نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حوزه منابع طبیعی در کل کشور مظلوم واقع شده است اظهار کرد که بحث حفظ سرزمین یکی از مشکلات کشور است که متاسفانه در دهه اخیر در بعضی استانها شاهد آن بودیم.
وی افزود که امنیت غذایی به منابع طبیعی گره خورده است و متاسفانه در این مسیر منابع طبیعی فدا شده و بیش از ظرفیت از این منابع استفاده شده است.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس با بیان اینکه منابع طبیعی کشور توان اکولوژیکی تولید هوای سالم را ندارد تصریح کرد که تولیدات منابع طبیعی بالای ۶۰۰ هزار تن در کردستان بوده و خوشبختانه در حوزه منابع طبیعی کارهای مناسبی در کردستان انجام شده است.
وی عنوان کرد که مراجع علمی در شرایط خشکسالی به ذخایر ژنتیکی توجه کنند تا در آینده کردستان به مشکل برنخورد.
اوسطی با اشاره به ۳ مشکل عمده کشور که در حوزه آب، خاک و تغییرات اقلیمی است ادامه داد که اختلافات بین استانها به دلیل میزان پرداخت حق آبه بالاگرفته است که البته کردستان ۳ حوضه بزرگ آبی کشور را تغذیه میکند.
وی با بیان اینکه آبخیزداری در کنترل آبهای مرزی بسیار مهم است خاطرنشان کرد که ۳ دشت ممنوعه دهگلان، قروه و چاردولی کسری منابع زیادی دارند و سالانه یک میلیون تن تولیدات کشاورزی در این سه دشت صورت میگیرد اما به دلیل عدم رسیدگی امکان خشکی این دشتها دور از انتظار نیست.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس گفت: در حوضه آبخیزداری باید تلاش های فراوانی صورت گیرد و منابع و امکانات کشور در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری بسیج شود.
در ارتباط با شرق کردستان باید برنامههای دقیقی صورت گیرد و در بحث اعتبارات نیز با فوریت و ضرورت عمل کنیم.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۵۰۰ میلیون متر مکعب حجم روان آب حوضه سفید رود در کردستان است اظهار کرد که سالانه هزار و ۷۰۰ هکتار از خاک این حوزه شسته میشود و از بین میرود که عدد بسیار قابل توجهی است.
اوسطی افزود که از احداث باغات دیم در روستاهای حوزه دریاچه ارومیه ممانعت شده و این موضوع کاری غیر کارشناسی است که باید در این خصوص تجدیدنظر شود.
وی در پایان یادآور شد که کردستان ظرفیت مناسبی در حوزه زراعت چوب دارد و نیاز است که کردستان به استان پایلوت کشور در حوزه زراعت چوب تبدیل شود.
فرید سپری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در ادامه با اشاره به ارزش ۱۳ هزار و ۲۵۲ میلیاردی بخش کشاورزی در کردستان تصریح کرد که
۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی کردستان و ۳۰ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی محقق شده است
وی با بیان اینکه حفظ جنگلها برای جهاد کشاورزی یک اولویت است، عنوان کرد که طرح ۵۰ هزار هکتاری توسعه باغات نیازمند همت همگانی میخواهد و با کشت انگور دیم میتواند در توسعه باغات شیب دار تحول ایجاد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد که طرحهای سنواتی ماده ۳ و واگذاری آن با مشکلاتی مواجه است که باید گونههای جایگزین بدون ایراد انجام شود.
وی با بیان اینکه ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی آبی که به تازگی ایجاد شده به باغات مربوط است خاطرنشان کرد که با اجرای ۳ طرح پیشران سرانه درآمد کردستانیها به میانگین کشوری میرسد و عایدات این ۳ طرح بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
سپری گفت: ۷۰۰ میلیون متر مکعب کسری منابع آب در دشت قروه داریم که نیاز است این دشتها احیا شوند.
وی با بیان اینکه طرح جنگلهای مشارکتی یکی دیگر از پروژههای مهم در استان است در پایان یادآور شد که کنترل جوانه خوار بلوط و بیماری زغالی یکی از مطالبات مردم زاگرس نشین است و باید توجه بیشتری به آن شود.
سعدی نقشبندی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان نیز اظهار کرد که کارهای انجام شده در قروه و دهگلان در ۲ سال گذشته معادل پروژههای انجام شده آبخیزداری در ۱۰ سال گذشته است.
وی افزود که حمایت از سرمایهگذاری عصای دست است و اولین مرحله آن تامین زمین برای سرمایهگذاران است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان تصریح کرد که واگذاری در چارچوب قانون زمین سرمایهگذاری های شاخص، به صلاح دید استاندار یکی از ضرورتهای توسعه و حفظ منابع طبیعی است.
انتهای پیام
استاندار کردستان عنوان کرد
کاهش سطح آبهای زیرزمینی؛ تهدید جدی برای دشتهای قروه و دهگلان است
ایسنا/کردستان استاندار کردستان با بیان اینکه بهرهبرداری مناسب از منابع طبیعی کردستان یک ضرورت بلقوه است اعلام کرد که کاهش سطح آبهای زیرزمینی قروه و دهگلان یک تهدید جدی است.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات