• سه‌شنبه / ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400031108196

یک کارشناس مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد:

واکسیناسیون تنها فرصت عبور از پاندمی است/عوارض واکسن شایعه است

واکسیناسیون تنها فرصت عبور از پاندمی است/عوارض واکسن شایعه است

ایسنا/فارس کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تصریح بر این نکته که واکسیناسیون را نباید از دست داد و شاید تنها فرصتی باشد که بتوان با هم این پاندمی را پشت سر بگذاریم، تاکید کرد که شهروندان به شایعات شبکه‌های اجتماعی در خصوص عوارض واکسیناسیون توجه نکنند، زیرا مطالبی که منتشر می‌شود، بدون منبع علمی است.

حمید بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به انتشار مطالبی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر عوارض واکسیناسیون، بیان کرد: یکی از مهمترین راه برون رفت از پاندمی کرونا، واکسیناسیون عمومی سریع است که بتواند پوشش بالایی در کمترین زمان با دقت و کیفیت بالا به همراه داشته باشد.

او با بیان اینکه ممکن است شاهد درگیری عفونی مجدد افراد بسیار کمی، پس از واکسیناسیون باشیم که بستگی به ژنتیک افراد دارد، افزود: سیستم ایمنی هر فردی در پاسخ به ویروس کرونا با سایر افراد متفاوت است.

کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به گزارش اعلامی از سوی اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن در ١٧ اردیبهشت ماه پس از تزریق یک میلیون و ٤٠٠ هزار دوز واکسن در کشور اشاره کرد و گفت: در ایران فعلا از چهار واکسن اسپوتنیک روسی، بهارات هندی، استرازنکای کره‌ای و سینوفارم چینی استفاده می‌شود و طبق آخرین گزارش این اداره، عارضه‌های این واکسن‌ها در هر ۱۰ هزار دوز تزریق، تشریح شده است.

بختیاری ادامه داد: براساس این گزارش، در واکسن اسپوتنیک حدود ١٢٦ مورد عارضه در ١٠ هزار دوز تزریق واکسن مشخص شده که البته این عارضه‌ها بیشتر خفیف است و در چند روز اول واکسیناسیون رفع می‌شود.در واکسن بهارات هند ۶۳ مورد عارضه در هر ١٠ هزار تزرق، در واکسن آسترازنکا ۳۵ مورد عارضه و در واکسن سینورفام نزدیک به ۹مورد عارضه در هر ١٠ هزار تزریق ثبت شده است.

او عنوان کرد: درصد بسیار زیادی از این عارضه‌ها خفیف و شامل علائم شبه آنفولانزای ساده مانند تب، لرز، بدن درد، درد مفاصل، سردرد و تا اندازه‌ای سرگیجه و حالت گوارشی است و معمولا جای نگرانی هم نیست.

کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز  اظهار کرد: در گزارشی که اعلام شده تقریبا کمتر از ٤ مورد در ١٠٠ هزار تزریق همه نوع واکسن، عارضه جدی مشخص شده که بررسی‌های هم نشان داده که درصد عمده‌ای از آنها به دلیل همزمانی با سایر بیماری‌ها و یا اینکه بیمار قبل از اینکه فرد واکسن بزند به درستی غربالگری نشده است، بر می‌گردد.

بختیاری گفت: درصد بسیار ناچیزی از عوارض هم به این بر می‌گردد که یک مورد را به خود واکسن ارتباط دهیم.

او مجددا تصریح کرد: تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی، واکسیناسیون است و عوارض واکسن نمی‌تواند به عنوان یک مانعی برای برون رفت از پاندمی شود.

 کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه با اتکا به همین واکسن‌ها می‌توان انتظار داشت که در چند ماه آینده، با توجه به سرعت واکسیناسیون، شاهد یک زندگی عادی باشیم، گفت: اظهار کرد: با توجه به تعاملاتی که در جمعیت، جابجایی و مهاجرت‌ها وجود دارد، نهایتا پیش‌بینی می‌شود که کرونا ویروس هم مشابه دیگر ویروس‌ها به حالت یک سرما خوردگی درخواهد آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha