یکی از کالاهای گوشت مرغ یکی از کالاهای اساسی مردم به ویژه پس از گرانی گوشت قرمز است و استان یزد براساس گزارشهای ارائه شده از سوی مسئولان، همواره معادل مصرف نیاز شهروندانش، تولید مازاد گوشت مرغ دارد به نحوی که این تولید مازاد به استانهای دیگر ارسال میشود و حتی طی سالهای اخیر برنامهریزی برای صادرات گوشت مرغ تولیدی استان به سایر کشورها در دستور کار قرار گرفته بود.
با این وجود مدتی است شهروندان از نابسامانیهای بازار به ویژه در عرضه و توزیع گوشت مرغ و نوسانات قیمت در این حوزه گلایهمند هستند، موضوعی که بارها در دستور کار مسئولان استان قرار گرفته ولی همچنان برخی نارضایتیها در این حوزه را شاهد هستیم.
«زهرا فلاح زاده» یک زن خانهدار یزدی که برای خرید روزانه به بازار آمده، در گفتوگو با ایسنا میگوید: گاهاً با مراجعه به فروشگاههای سطح شهر با نبود گوشت مرغ مواجه میشویم و متاسفانه قیمتها نیز با آنچه به صورت مصوب اعلام میشود یا از یک مغازه تا مغازهای دیگر متفاوت است.
وی چنین مشکلی را در مورد برخی اقلام دیگر نیز روغن نباتی نیز ذکر میکند و از این که نوسان قیمتها در بازار ساماندهی نمیشود، گلایه دارد.
«محمد دهقان» دیگر شهروندان یزدی هم عنوان میکند: شرایط اقتصادی بسیاری از خانوارها در حال حاضر به گونهای نیست که بتوانند برخی کالاهای اساسی مورد نیاز خود را به مقدار کافی تامین کنند و متاسفانه در این اوضاع شاهد نابسامانی قیمت عرضه برخی مایحتاج خود هستیم.
وی میگوید: قیمت برخی کالاهای اساسی مانند برنج و گوشت مرغ، هر روز با روز دیگر متفاوت است و نه مردم بلکه به نظر کسبه نیز اطلاعی از قیمت مصوب ندارند یا این که به دلیل نبود نظارت کافی نسبت به رعایت قیمت مصوب اهتمامی ندارند.
به سراغ یکی از عرضهکنندگان گوشت مرغ و ماهی در شهر رفتیم تا از وی نیز در این خصوص پرس و جو کنیم، وی در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: معمولاً در برخی روزها مانند شنبهها، توزیع اقلامی مانند گوشت مرغ در برخی مناطق با تاخیر انجام میشود و گاهاً از صبح تا عصر شاهد عرضه گوشت مرغ در مراکز فروش نیستیم.
وی در مورد تناقض قیمتها با قیمت مصوب نیز میگوید: قیمت مصوب گوشت مرغ به دلیل متغیر بودن قیمت خرید فروشنده از مرغدار، بعضاً رعایت نمیشود و شاهد تفاوت اندک قیمتها در فروشگاهها هستیم.
با تمام این اوصاف هین چند روز پیش، «محمدرضا علمدار» رئیس سازمان صمت استان با ارائه گزارشی در نشست کارگروه تنظیم بازار استان اعلام کرده بود که به طور متوسط روزانه ۸۸ تن گوشت مرغ در استان توزیع میشود که این عدد در روزهای آتی نیز افزایش مییابد و خدا را شکر، هیچ گونه کمبود و مشکلی در تولید و توزیع مرغ نداریم.
وی همچنین گفته بود؛ مقرر شده قرارگاه تولید و توزیع گوشت مرغ به صورت روزانه تشکیل جلسه داده و هر روز تصمیمهای لازم را بگیرد و نیروی انتظامی نیز از خروج گوشت مرغ بدون مجوز از استان جلوگیری کند.
در همین راستا به سراغ معاون امور بازرگانی سازمان صمت استان میرویم تا حقیقت نگرانی و گلایههای مردم در مورد گوشت مرغ و برخی دیگر از کالاهای اساسی را جویا شویم. «علی افشارپور» در گفتوگو با ایسنا میگوید: گوشت مرغ در بازار کم است اما کمیاب نیست.
وی مدعی است که کالاهای اساسی به میزان نیاز مصرفی مردم در بازار تامین و با قیمت مصوب به فروش میرسد اما قیمت برخی اقلام در بازار، نوسان داشته و بیش از قیمت اعلام شده در بین مردم توزیع میشود.
معاون بازرگانی سازمان صمت یزد در رابطه با قیمت گوشت مرغ نیز اعلام میکند: قیمت تصویبی مرغ از سوی دولت، ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است و روزانه بیش از ۱۰۰ تن مرغ برای مصرف استان تولید و روانه بازار میشود.
وی در مورد روغن از افزایش ۳۵ درصد قیمتها خبر میدهد و عنوان میکند: البته قیمت روغن در بستهبندیهای مجزا متغییر است و همچنان کمبود آن در بازار احساس میشود اما به مقدار مصرف روزانهی مردم، در بازار یافت میشود.
افشارپور در مورد برنج هم اظهار میکند: هرچند قیمت برنج در بازار دچار نوسان است اما قیمت مصوب آن تفاوتی با گذشته نداشته است.
وی از تزریق ۱۴۰۰ تن شکر طی یک ماه گذشته به بازار استان خبر داد و اضافه کرد: بستههای ۹۰۰ گرمی شکر با قیمت هفت هزار و ۸۰۰ تومان به مصرف کننده عرضه میود.
این مسئول در پایان نیز اشارهای به عرضه گوشت گوسفندی در بازار یزد کرد و گفت: هر کیلو گوشت گوسفندی همانند گذشته با قیمت ۱۲۵ هزار تومان به فروش میرسد.
انتهای پیام
نظرات