محمد فرزانی در گفتوگو با ایسنا در خصوص فعالیت کارگاههای شیرینیپزی و قنادیها در پی قطعیهای مکرر برق اظهار کرد: فعالیت ما مستقیما با برق مرتبط است و از این قطعیها ضرر زیادی به اصناف به خصوص صنف قنادان وارد شده است. علاوه بر خسارتهایی که به دستگاههای تولید شیرینی وارد شده است، انجام امور مالی و نگهداری شیرینی و بستنی به دلیل نبون برق در یخچالهای مخصوص به مشکل خورده است. مشکل مهمتر ما دستگاههایی است که در کارگاهها برای تهیه و نگهداری خامه و پنیر فعالیت میکنند. چون دستگاههای ما بارهای زیادی را تحمل میکنند، ایجاد برق اضطراری بار مالیاتی بسیار سنگینی را ایجاد میکند و با توجه به شرایط اقتصادی، ما در تبدیل برق اضطراری کاملا ناتوان هستیم و اصلا برایمان به صرفه نیست. متاسفاته قطعی برق در همین یک هفته اخیر ضررهای میلیونی به صنف ما وارد کرده است.
وی افزود: بیش از ۱۳ واحد از صنف ما به خاطر خاموشیها و قطع برق ضررهای زیادی دیده و به موتورها، کیتها و دستگاههایشان گاهی خسارت میلیونی وارد شده است. مشکل دیگر این است که قطعی برق بر مبنای جدول ارائه شده صورت نمیگیرد. اگر لیست ارائه شده بر این مبنی است که مردم کارهایشان را بر اساس برنامهریزی قطع و وصل برق انجام دهند، پس چرا طبق همان برنامه برقها را قطع نمیکنند؟ این جریان هم باعث خسارت شده است زیرا ما مواد اولیه و خمیرها را بر اساس روزهای تعیین شده تهیه میکنیم تا با قطعی برق مواجه نشویم اما برق دقیقا روزی قطع میشود که در لیست درج نشده است و این باعث ایجاد خسارت به مواد اولیه ما خواهد شد.
رئیس اتحادیه شیرینی فروشان مشهد همچنین در ارتباط با کاهش کیفیت شیرینیها با قطعی برق بیان کرد: به دلیل قطعی برق شیرینی دیگر کیفیت اولیه را نخواهد داشت. مخصوصا شیرینیهای خامهای که چربی بالایی دارند و در هوای گرم شیر خامه جدا میشود و از کیفیت شیرینی کاسته میشود.
فرزانی ادامه داد: در پی قطعیهای مکرر برق اشتغال در کارگاهها نیز با مشکل مواجه شده است. اکنون صاحب کارگاه ها معتقدند که اگر قرار است دو ساعت برق نباشد پس دیگر فعالیت چه فایدهای دارد؟ کارگاههای شیرینیپزی در حال تعطیل شدن هستند. این مساله نه بر اساس اختیار بلکه با اجبارِ شرایط حاکم شده است.
انتهای پیام
نظرات