• پنجشنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400030604760
  • منبع : نمایندگی همدان

نقش تشکل‌های دانشجویی در انتخابات ۱۴۰۰ بررسی شد؛

کم‌سو شدن چراغ فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی

کم‌سو شدن چراغ فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی

ایسنا/همدان فصل انتخابات است و از دیرباز پویایی دانشجویان در انتخابات کشور اثرگذار بوده، تشکل‌های دانشجویی و دانشگاه با خصوصیات بارزی از جمله آرمان گرایی، ظلم ستیزی و مطالبه گری، همواره از جایگاه رفیع و ارزشمندی در بین عموم مردم کشور برخوردارند و با تأکید بر اهمیت انتخابات و تبیین جایگاه ریاست جمهوری در نظام مردم‌سالاری دینی می‌توانند مردم را برای حضوری آگاهانه در عرصه انتخابات تشویق کنند.

از این رو با حضور سه تشکل دانشجویی از دانشگاه بوعلی سینا و علوم پزشکی ابن سینای همدان نشست انتخاباتی «دانشگاه و انتخابات» با محوریت «نقش تشکل‌ها و فعالان دانشجویی در انتخابات» را در دفتر ایسنا برگزار کردیم.

تشکل‌های دانشجویی از تأثیرگذارترین نهادها در مقاطع مختلف

به گزارش ایسنا، جانشین مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا در این نشست، با بیان اینکه تشکل‌های دانشجویی همواره یکی از مهمترین و تأثیرگذار ترین نهادها در مقاطع مختلف نه تنها در انتخابات هستند، گفت: تحلیل‌ها، واکنش‌ها و بسترسازی که دانشجویان انجام می‌دهند، در سطح افکار جامعه تأثیر می‌گذارد همانطور که در تسخیر لانه جاسوسی نقش دانشجویان دیده می‌شود. 

رضا شیری ارتباط دانشجو با جامعه را مزیتی برای تشکل‌های دانشجویی دانست و اظهار کرد: ارتباط تنگاتنگ با جامعه نخبگانی کشور است که می‌تواند صدای مشکلات مردم را به گوش نخبگان برساند. 

وی با بیان اینکه رسالت اصلی جنبش دانشجویی برای تبیین معیارهای شخص اصلح است و نه حمایت از یک شخص خاص، تصریح کرد: طبق معیارها هرکسی ممکن است شخص اصلح را یک نفر تشخیص دهد، اینکه بخواهیم ما شخصی را معرفی کنیم کار صحیحی نیست. تشکل‌های دانشجویی کمی نسبت به گذشته ضعیف‌تر شده که برای از بین بردن این ضعف باید آسیب‌شناسی شود.

جانشین مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی تشکل را چهار رکن مردم، رهبری، نظم و آرمان دانست و یادآور شد: تشکل محلی برای خودسازی و رشد انسان هاست، تفاوت تشکل با یک نهاد و سازمان در این است که در تشکل هدف رشد و تعلیم انسان است اما در سازمان بحث عملیات مطرح است یعنی اصالت دارد به عملیات و مهم بودن عملیات محور است.

وی با اشاره به در دوران کرونا و در مضیقه بودن معیشت مردم، اظهار کرد: در وضعیت کنونی ما توانستیم در چهار مرحله کمک های مؤمنانه داشته باشیم که در بعضی از این موارد تهیه و توزیع در اختیار خود ما و در بعضی از موارد نیز فقط توزیع اقلام یا در اوایل کرونا ضدعفونی کردن معابر را بر عهده داشتیم. 

شیری ادامه داد: در بحث گرانی ماسک در اوایل کرونا با توجه به شرایط جامعه بسیج با همکاری تشکل جامعه اسلامی بحث تولید ماسک را داشت و همینطور از ظرفیت فضای مجازی برای نشر و برگزاری لایو با موضوعات انتخاب را داشته‌ایم.

وظیفه تشکل‌های دانشجویی در انتخابات تبیین شود

به گزارش ایسنا، مسئول واحد سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه بوعلی سینا نیز گفت: در مبحث انتخابات ابتدا باید وظیفه تشکل های دانشجویی و نقش آنها در انتخابات تبیین شود.

مهدی دارابی با بیان اینکه اولویت اول تشکل های دانشجویی رشد همه جانبه دانشجویان است، تصریح کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری دانشجو مؤذن جامعه است، یعنی باید دانشجو در تشکل به صورتی رشد پیدا کند که نمود بیرونی داشته و در جامعه فعالیت داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: در کشوری که انتخابات به صورت دموکراسی برگزار می‌شود نکته حائز اهمیت این است که باید با مشارکت بالا صورت بگیرد و در مورد نقش مؤثر دانشجویان در مشارکت در انتخابات این در صورتی پدید می‌آید که دانشجو در تشکل به صورتی رشد پیدا کند و توانمند شود که توانایی آگاه‌سازی و روشنگری در جامعه را داشته باشد در این صورت می‌توانیم بگوییم شاهد انتخاب کاندیدای اصلح هستیم.

دارابی با بیان اینکه لزوم ورود تشکل‌های دانشجویی به انتخابات روشنگری و آگاه سازی مردم است، اظهارکرد: بیشتر مردم در مواجهه با احزاب و کاندیداها بی طرف هستند و این تبلیغات است که در جهت گیری سیاسی مردم اثرگذار است که دانشجو در اینجا با شناساندن ویژگی‌های کاندیدای اصلح به عموم جامعه و همچنین برقراری پل ارتباطی میان مسئولان و مردم در انتخاب صحیح کمک می‌کند اما تشکل‌ها نباید تریبون سیاسی افراد شوند چراکه تشکل باید گرایشی مردمی داشته باشد همچنین تشکل‌ها با دعوت به مناظره از کاندیدای احزاب به شناساندن شخص اصلح کمک کنند.

وی دلسردی و کمرنگ شدن فعالیت‌های دانشجویی و تشکل‌ها را چالش کرونا دانست و بیان کرد: دانشجویان با وضعیت بیماری کرونا و دور بودن از دانشگاه کمتر فعالیت می‌کنند و در فضای آموزشی مجازی بیشتر زمان دانشجو به تحصیل علم در طول روز اختصاص داده می‌شود و اساتید در فضای مجازی سخت‌گیری بیشتری دارند.

مسئول واحد سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه فضای مجازی هم فرصت و هم تهدید است، به اهمیت و قدرت رسانه در اثرگذاری افکار عمومی اشاره و اظهار کرد: همانطور که دشمنان اسلام و ایران در فضای مجازی در تلاش هستند که مردم را نسبت به بدنه انقلاب بدبین کنند و این را بیشتر در بستر فضای مجازی می‌بینیم به اهمیت قدرت رسانه در تأثیر گذاری عموم مردم دلالت دارد.

وی افزود: ما هم می‌توانیم از این بستر به نحو احسن استفاده کنیم و با آموزش سواد رسانه‌ای به آگاه سازی بپردازیم که متأسفانه در مسئله سواد رسانه‌ای ما شاهد نوعی کوتاهی نه در جامعه دانشگاهی بلکه در عموم جامعه هستیم البته ما در جامعه اسلامی به دنبال آگاه سازی در زمینه سواد رسانه ای در انتخابات پیش رو هستیم که در وهله اول مخاطب ما دانشجویان هستند.

دارابی با بیان اینکه در حوزه مطالبات سیاسی مسئولان شهری به خوبی همکاری نمی‌کنند و مسئولان دانشگاه‌ها هم محدود تعامل می‌کنند، افزود: گاهی مطالبات سیاسی که توسط تشکل ‌ها صورت می گیرد از پایگاه خبری دانشگاه پوشش داده نمی شود.

وی بیان کرد: اگر تشکل‌ها به صورت منفعل عمل کنند فرقی نمی‌کند چه در فضای مجازی باشد و چه در فضای حقیقی، نتیجه ای حاصل نمی شود. جامعه اسلامی در زمینه تهیه محتوا و تولید با موضوع «من رأی می‌دهم» برنامه و پیگیری‌هایی داشته که بعد از معرفی اسامی کاندیداها شروع به نشر و پیاده‌سازی می‌کند.

نقش دانشجو فقط محدود به انتخابات نیست

به گزارش ایسنا، مسئول واحد خواهران تحکیم وحدت دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا نیز گفت: نقش دانشجو فقط محدود به انتخابات نیست و در طول دوره ریاست جمهوری دانشجویان و تشکل ها نقش نظارتی بر عملکرد رئیس جمهور دارند و هشدار دهنده هستند و جامعه را از وقایع با خبر می کنند.

زهره قهرمانی با بیان اینکه وظیفه تشکل‌های دانشجویی در طول دوره انتخابات تبیین اتفاقات و عملکرد کاندیداها به مردم است تا مشخص شود هر کاندیدا چه اندازه به نقش رئیس جمهوری نزدیک بوده و طبق قانون عمل می‌کند، افزود: مخاطب تشکل‌ها دانشجویان بوده و آرمان این تشکل‌ها تبدیل عموم مردم به مخاطبان و تأثیرگذاری بر روی آنها است اما فعلاً اولویت با فضای دانشجویی بوده و تأثیری که توسط تشکل‌ها گذاشته می‌شود، منحصر به دانشجوست. 

وی با بیان اینکه تشکل های دانشجویی محیطی برای تمرین مشارکت، مطالبه گری، مسئولیت پذیری و انقلابی عمل کردن است، اضافه کرد: افرادی در ستادهای انتخاباتی فعال هستند که سال‌های قبل در تشکل‌ها حضور داشتند و فعالیت در تشکل‌ها محدود به دوره دانشجویی نبوده و می‌توانند بعد از این دوره نیز مسیر را ادامه دهند.

قهرمانی پیچیده شدن نظام را علت تأثیرگذاری کمتر تشکل‌های دانشجویی دانست و ادامه داد: اوایل انقلاب تشکل‌ها تأثیرگذارتر بودند و حتی تحکیم وحدت برای انتخابات مجلس لیست ارائه می‌کرده است اما امروزه تشکل‌ها نمی‌توانند آنطور که باید و شاید تأثیرگذار باشند و در حیطه مسئولیت خود به اثرگذاری بر روی چند دانشجو نیز قانع هستند.

وی با بیان اینکه چراغ فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی کم سو شده اما خاموش نشده است، مطرح کرد: در فضای مجازی کلاس و همایش‌هایی تشکیل شده است همچنین به خاطر شیوع کرونا در جذب اعضای جدید نیز مشکل وچالش داشتیم و ارتباط برقرار کردن با ورودی های جدید بسیار مشکل شده بود.

مسئول واحد خواهران تحکیم وحدت دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا بیان کرد: بحث انسان سازی بسیار مهم است و در داخل تشکل‌ها جمعیت کمی هم که ممکن است جذب شوند، برنامه‌های مطالعاتی را انجام می‌دهند و تمرکز تشکل‌های دانشجویی بر مبنای انسان‌سازی و تربیت نیرو است و انسان‌هایی تربیت شده و وارد جامعه می‌شوند که در آینده مسئولیت‌های مهمتری به عهده خواهند گرفت.

قهرمانی با بیان اینکه رسانه و سواد رسانه‌ای مردم خیلی مهم است، گفت: کاندیدایی که می‌خواهند با بی اخلاقی کار خود را پیش ببرند در فضای مجازی دست بازی داشته و با تخریب و دروغ امور را اداره می‌کند که می‌توان با آگاهی بخشی و افزایش سواد رسانه‌ای مردم از این امور جلوگیری کرد.

وی با تأکید بر اینکه دانشجویان اقبالی به مسائل سیاسی ندارند و به این فضا علاقمند نیستند و دغدغه‌ای در این زمینه برای دانشجویان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: به کاهش کمی و کیفی فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی نقد وارد است و در سال‌های گذشته اتحادیه تحکیم وحدت محله به محله با مردم صحبت می‌کردند و اکنون به علت شرایط موجود در جمع‌های کوچک این کار انجام می‌شود.

قهرمانی با بیان اینکه مقام معظم رهبری معتقد هستند که نظرات تشکل‌های دانشجویی پخته‌تر شده و تشکل‌ها به سمت گفتمان سازی حرکت می کنند، یادآور شد: برای تربیت نیروهای فعال و انقلابی داخل تشکل تیم تشکیل شده و شبکه سازی انجام می‌شود همچنین دست و بال تشکل‌های دانشجویی برای انتخابات ریاست جمهوری باز نیست اما در انتخابات شورای شهر می‌توانند ورود کنند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha