به گزارش ایسنا، دکتر یزدان دوست، رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در بیست و نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه های حرارتی که با همکاری گروه مپنا و دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و به میزبانی این دانشگاه در حال برگزاری است، ضمن گرامیداشت سوم خرداد و سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: این دانشگاه قدیمی ترین دانشگاه صنعتی کشور است و در دهه اخیر به لحاظ رویکرد نوآورانه در حوزه های صنعتی و فناوری کشور جایگاه وزینی پیدا کرده است.
یزدان دوست افزود: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در سال های اخیر دستاوردهای بزرگی داشته است. این دانشگاه با همکاری گروه مپنا موسسه حمل ونقل هوشمند را سال گذشته راه اندازی کرد و انتظار می رود که در سایه هماوردی و همفکری، حضور موثرتری در این حوزه داشته باشیم.
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تصریح کرد: تاسیس "صندوق پژوهش و فناوری نصیر" از دستاوردهای دیگر دانشگاه بوده است. همچنین درتلاش برای طی مراحل تشکیل شرکت دانشگاهی در آینده نزدیک هستیم که بتواند ما را بیش از پیش به ادبیات مشترک با صنعت متصل کند.
وی در ادامه افزود: از سال ۹۸ با هدف همکاری با مناطق ویژه و آزاد، در حال تبادل اندیشه و فعالیت با فرودگاه و منطقه ویژه پیام بوده ایم و واحد پردیس بین الملل و چند گرایش دانشگاه و سایر واحدهای مرتبط در آن جا مستقر هستند و انتظار می رود در سال ۱۴۰۰ شاهد فعالیت های ارزنده ای در آن جا باشیم و در این زمینه از همفکری، همراهی و پشتیبانی مجموعه معاونت علمی ریاست جمهوری برخوردار هستیم.
یزدان دوست گفت: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بررسی مسائل و تبعات محیط زیستی نیروگاه های حرارتی را متقبل شده و امیدواریم در این زمینه نقش محوری ایفا کند.
وی تصریح کرد: انتظاری که از انجمن مهندسان مکانیک و دیگر انجمن ها می رود، این است که بتوانند آینده را ترسیم کنند. آینده ای که از این قالب های سنتی فاصله می گیرد، اما همچنان اهمیت، ضرورت و جایگاه این قالب ها باقی می ماند. رویکرد در پیش گرفته شده باید همه جانبه نگر، بین رشته ای و تعاملی باشد. همه مسائل پیش رو همچون اشتغال، محیط زیست و.. مسائل بشریت شده است که در این زمینه دانشگاه به عنوان یک موجود هدفمند و اجتماعی و صنعت به عنوان یک بازوی فعال و پشتیبان جبهه توسعه به همراه انجمن های علمی باید دست به دست هم دهند و آینده را به نحو مناسب بسازند.
دکتر غفاری، نائب رئیس انجمن مهندسان مکانیک ایران و دبیر همایش ضمن اشاره به این نکته که مقالات زیر نظر ۵۲ دبیر تخصصی از اعضای هیات علمی در سراسر کشور ارزیابی شده اند، اظهار کرد: از مقالات فرستاده شده ۳۵۷ مقاله از مهندسی مکانیک و ۶۲ مقاله از نیروگاهی حرارتی پذیرفته شده و هر مقاله به طور میانگین توسط ۸/۲ داور بررسی شده است.
وی افزود: آمار مقاله های ارسالی به این انجمن وانجمن های دیگر طی بازه زمانی ۱۰-۱۲ سال اخیر با سیر نزولی مواجه بوده است که دلیل این کاهش سیاست هایی است که عملا ارزش و امتیاز مقالات در دانشگاه ها را محدود می کند و حتی برای دانشجویان در این زمینه یا امتیازی در نظر گرفته نمی شود یا بسیار ناچیز است.
غفاری تصریح کرد: سیاست های وزارت علوم با هدف سوق دادن فعالیت های پژوهشی به سمت ارائه مقالات در مجلات علمی و ژورنال های بین المللی بوده که البته علیرغم اینکه این اتفاق افتاده، ولی این سیاست در درازمدت به ضرر دانشگاه ها و علم است.
دکتر علی آبادی، رئیس انجمن مهندسان مکانیک ایران و مدیر عامل گروه مپنا اظهار کرد: کنفرانس های مهندسی بخصوص کنفرانس مکانیک یک نهاد مدیریت دانایی است.
وی علت کاهش تعداد مقالات را، بها ندادن به مقالات علمی دانست و گفت: در تصمیم سازی ها به این انجمن ها بها داده نمی شود و لازم است در تصمیم گیری های ملی به کنفرانس های علمی توجه شود و از نظرات آن ها استفاده شود.
رئیس انجمن مهندسان مکانیک ایران در ادامه تصریح کرد: لازم است ما وارد یک تغییر رویکرد شویم. در حال حاضر سهم انرژی های تجدیدپذیر به طرز چشمگیری در حال افزایش و سوخت های فسیلی به عنوان منبع انرژی در حال کاهش است. حال اگر ما اقدامی در زمینه سوخت های فسیلی انجام دهیم، دچار مشکل خواهیم شد.
وی ادامه داد: دنیا در بخش حمل ونقل از خودروهای سنتی بنزینی در حال فاصله گرفتن است و ما به این سمت در حرکت هستیم و سرمایه گذاری در این حوزه اشتباه است؛ چرا که گذشته از اثرات زیست محیطی، هزینه های اقتصادی به دنبال دارد.
علی آبادی خاطرنشان کرد: بهترین وضعیتی که می توان ترسیم کرد، این است که دولت ها و ملت ها با هم همکاری کنند و بتوانند انرژی مورد نیاز را از طریق انرژی تجدید پذیر به دست آورند و ذخیره سازی انرژی را به نحو مناسبی انجام دهند.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، بیست و نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه های حرارتی از ۴ خرداد ماه در دانشگاه خواجه نصیر آغاز به کار کرده و تا ۶ خرداد ماه ادامه دارد. در این همایش دستاوردهای علمی و پژوهشی اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و صنعتگران در رشته های مهندسی مکانیک، برق، مواد، شیمی و سایر رشته های مرتبط ارائه می شود. برنامه این همایش شامل میزگردهای تخصصی، نشست های ارائه مقالات پژوهشی و صنعتی، سخنرانی های کلیدی توسط اساتید برجسته داخل و خارجی، کارگاه های آموزشی تخصصی و مسابقات علمی دانشجویی هدفمند برای دانشجویان و صنعتگران است. از ویژگی های مهم این همایش برگزاری ۶ میزگرد تخصصی در زمینه های مورد توجه امروز جامعه علمی و صنعتی کشور است. سه میزگرد توسط معاونان آموزشی، پژوهشی و دانشجویی وزارت علوم در زمینه های دانشگاهی و سه میزگرد در زمینه های تخصصی توسط گروه مپنا، به صورت پرسش و پاسخ با دانشگاهیان و صنعتگران برگزار می شود.
انتهای پیام
نظرات