رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت سهشنبه ۴ خرداد در آیین گشایش این وب کنفرانس، بر اهمیت بهداشت حرفهای و سلامت کارکنان در بیمارستانها و مراکز درمانی به ویژه در بحرانهایی نظیر کرونا تاکید و اضافه کرد: اگر در شهری بحرانی مانند زلزله اتفاق افتد، باید برنامه ریزیها به نحوی باشد که بیمارستانها و مراکز درمانی بتوانند روند ارائه خدمات درمانی خود را به خوبی ادامه دهند.
احمد جنیدی با توضح پیرامون خطی مشی وزارت بهداشت در راستای حفظ و صیانت از کارکنان مراکز درمانی و بیمارستانها، گفت: بسیاری از کارکنان مراکز درمانی و بیمارستانها در زمان ارائه خدمات درمانی به بیماران و مبتلایان، به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده و یا در این راه جان خود را از دست میدهند.
عباس رضاییانزاده، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این همایش، بر اهمیت ایمنی و سلامت شغلی کارکنان بهداشت و درمان تاکید کرد و به تبیین تصمیم گیریها و اقدامات بی نظیری که در مجموعه سلامت فارس در حال انجام است پرداخت.
دبیر علمی این وب کنفرانس نیز با تعریف «ایمنی و بهداشت حرفهای» به عنوان تلاش برای کاهش آثار سوء کار بر سلامت افراد شاغل در محیط های کاری مانند محیط های کاری بیمارستانی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی، گفت: مسئولان در این راستا باید تلاش کنند تا از حوادث یا آلایندههای شغلی که ممکن است در محیط های کاری وجود داشته باشد، پیشگیری کرده و نگذاریم این آلایندهها و عوامل زیان آور بر سلامت کارکنان تاثیر بگذارد.
مهدی جهانگیری افزود: در این وبینار آخرین یافتههای پژوهشی در حوزه ایمنی و سلامت شغلی مورد ارزیابی قرار میگیرد و در میزگردهای تخصصی نیز در مورد مسایل اجرایی تبادل نظر میشود تا حساسیت مدیران کشور در این مهم افزایش یابد و بیشتر در مسایل ایمنی و در محیط کار به ویژه کارکنان مراکز درمانی و بیمارستانها توجه ویژه داشته باشند.
او درباره محورهای این وب کنفرانس بینالمللی توضیح داد: محورهای وب کنفرانس در دو قالب عمومی شامل ایمنی و سلامت شغلی کارکنان، آلاینده های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی در محیط کار و محور ویژه آن «سلامت شغلی کارکنان در مراکز درمانی در بحران کووید۱۹» است.
جهانگیری با اشاره به برگزاری این وب کنفرانس سه روزه از امروز چهارم خرداد تا پنج شنبه، ششم خردادماه جاری، ادامه داد: در این رویداد علمی نزدیک به ۲۰ سخنرانی مقاله و ۱۸ سخنرانی کلیدی با حضور دانشمندان برجسته در حوزه ایمنی و بهداشت حرفهای از کشورهای مختلف مانند ایران، کانادا، آمریکا، ترکیه، سوئد و کره جنوبی و سه میزگرد تخصصی برگزار می شود که یک میزگرد به صورت ویژه، به موضوع کرونا اختصاص دارد.
دبیر اجرایی این وب کنفرانس بینالمللی نیز با این توضیح که در بخش ارایه مقالات ۲۱۱ چکیده مقاله در محورهای مختلف به دبیرخانه ارسال شد، ادامه داد: پس از حذف مقالات تکراری و غیرمرتبط در غربالگری اولیه، ۱۴۹ مقاله برای داوری ارسال شد که در نهایت ۱۹ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۱۱ پوستر برای ارایه در برنامه وب کنفرانس پیش بینی شد و بر اساس تحلیل موضوعی مقالات دریافت شده به دبیرخانه، بیشترین مقالات در حوزه ارگونومی و سپس مدیریت ایمنی بود.
مجتبی کمالی نیا با بیان این مطلب که در برخی موضوعات نظیر عوامل فیزیکی محیط کار تعداد مقالات دریافتی بسیار اندک بود و در خصوص محور ویژه وب کنفرانس یعنی سلامت شغلی در برابر کووید۱۹ هم ۲۷ مقاله دریافت شد که تعدادی از این مقالات از سطح علمی بالایی برخوردار بودند، افزود: با توجه به برگزاری وب کنفرانس در بحران کووید۱۹ و محور ویژه وب کنفرانس به این موضوع اختصاص یافت و شعار کنفرانس نیز «ایمنی و سلامت شغلی کارکنان بهداشت و درمان، چالشهای جدید در عصر کرونا» انتخاب شد.
کمالی ادامه داد: با وجود اینکه وب کنفرانس به صورت وبینار و در بستر فضای وب برگزار میشود، اما تلاش شده علاوه بر سخنرانیها و ارایه مقالات علمی، برنامههای متنوع و کم نظیری همچون جشنواره تجربیات موفق، جشنواره رسانه و مسابقههای آنلاین از محتوای سخنرانیهای روزانه را نیز در برنامههای وب کنفرانس پیش بینی کنیم.
انتهای پیام
نظرات