• دوشنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400030301958
  • خبرنگار : 50165

آزادسازی خرمشهر؛ نمود وحدت ارتش و سپاه

آزادسازی خرمشهر؛ نمود وحدت ارتش و سپاه

ایسنا/زنجان فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان گفت: آزادسازی خرمشهر نمودی از وحدت ارتش و سپاه در کشور است.

سردار جهانبخش کرمی صبح امروز (۳ خردادماه) در جمع خبرنگاران با تبریک فرا رسیدن سوم خرداد، با اشاره به اینکه آزادسازی خرمشهر یک واقعه و رویداد تاریخی بزرگ در هشت سال دفاع‌مقدس است، اظهار کرد: مرکز فرماندهی جنگی ایران و عراق، آمریکا بود. آمریکا و صهیونیست بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش خود را برای از بین بردن نظام مقدس جمهوری اسلامی آغاز کردند.

وی با اشاره به اینکه بخشی از تلاش دشمن، ایجاد ناامنی در داخل کشور بود، افزود: دشمن در این زمینه از همه توان موجود از جمله منافقان، ضدانقلاب و باقی‌مانده طاغوت استفاده کرد. بخشی از تلاش دشمن برای از بین بردن انقلاب اسلامی، استفاده از قدرت نظامی بود. بر روی سران وقت عراق و رئیس‌جمهور وقت، فشار زیادی برای آغاز بلافاصله جنگ وجود داشت اما سران وقت با توجه به شناخت از ایران و امام (ره) از این اقدام خودداری کردند اما تجاوزهایی به ایران داشتند.

این مسئول با اشاره به کودتا و حضور صدام در راس عراق با پشتیبانی آمریکا، ادامه داد: از روز نخست ایران به عنوان یک دشمن به صدام معرفی و در سال نخست تجهیزات نظامی برای حمله به ایران خریداری آماده‌سازی شد و تا زمان آغاز جنگ ایران ۲۵۰۰ مورد تجاوز نظامی، مرزی، هوایی و ... قرار گرفت.

کرمی با اشاره به اینکه پیام حمله به ایران توسط نماینده رئیس جمهور آمریکا به شخص صدام ابلاغ شد، گفت: باید توجه کرد فقط شخص صدام در این جنگ دخیل نبوده و همه جبهه استکبار در این جنگ مشارکت داشتند. مصاحبه صدام و وعده فتح ۱۰ روزه تهران، این اعتماد به نفس حکایت از حمایت همه جانبه دشمنان از صدام داشت.

فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان، با اشاره به آغاز یک جنگ تمام‌عیار که یک سوی آن جبهه استکبار قرار داشت، تصریح کرد: سوی دیگر این جنگ ایران بود که به دلیل نوپا بودن انقلاب و شرایط دشوار اقتصادی، با مشکلات و چالش‌های زیادی روبه‌رو بود. علاوه‌ بر جنگ نظامی ایران با منافقان و افراد ضدانقلاب نیز در داخل درگیر بود و دشمن با مسلح کردن منافقان موجب ناامنی در داخل کشور شده بودند.

وی یادآور شد: در شرایط مذکور قدرت نظامی ایران توان مقابله با دشمن را نداشت ولی آنچه از سوی دشمن مورد غفلت قرار گرفت. وجود ولی‌فقیه و رهبر در رأس انقلاب و قدرت معنوی ایشان در بسیج کردن مردم، حضور مردم در دفاع از کشور و وجود روحیه جهادی و انقلابی در آن‌ها و عنایت خداوند بود که رمز پیروزی در هشت سال دفاع‌مقدس بود.

این مسئول اظهار کرد: با فرمان امام (ره) و حضور مردم در قالب بسیج در جبهه‌ها و نیروهای مسلح عملیات‌های خود را آغاز کردند و پس از فرار بنی‌صدر اقدامات خوبی شکل گرفت و عملیات ثامن‌الائمه، طریق‌القدس و فتح‌المبین، از جمله عملیات‌های بزرگی بود که زمینه را برای آزادسازی خرمشهر فراهم کرد. ﻋﻤﻠﯿﺎت «ﺑﯿﺖ‌اﻟﻤﻘﺪس» که در اداﻣﻪ ﺳﻠﺴﻠﻪ عملیات‌های آزادﺳﺎزی ﻣﻨﺎﻃﻖ اﺷﻐﺎﻟﻰ ﺟﻨﻮب ﮐﺸﻮر ﻃﺮاﺣﻰ و اﺟﺮا ﺷﺪ، ﺗﻮاﻧﺴﺖ فصل ﺟﺪﯾﺪ و ﺳﺮﻧﻮﺷﺖ‌ﺳﺎزی را در روﻧﺪ ﺟﻨﮓ ﺗﺤﻤﯿﻠﻰ ﺑﻪ وﺟﻮد آورد. دشمن با همه توان و تجهیزات در این منطقه حضور داشت، چنان که صدام به قدری به خط دفاعی خود ایمان داشت که جایزه بازپس‌گیری خرمشهر را کلید بصره اعلام کرده بود.

کرمی با بیان اینکه برای آزادسازی خرمشهر ارتش، سپاه و بسیج در اوج عزت، وحدت و قدرت و با همدلی و دوشادوش یکدیگر، عملیات‌هایی را تحت فرمان حضرت امام (ره) آغاز کرده بود، افزود: از آن سو تلاش دشمن بر حفظ خرمشهر توسط عراق و از سوی دیگر دستور امام (ره) مبنی بر آزادسازی خرمشهر بود. رمز عملیات آزادسازی خرمشهر به نام یا علی‌بن‌ابی‌طالب به دلیل تقارن آن با ۱۳ رجب بود. سپاه و ارتش با عملیاتی رودخانه کارون را سپری کرده و با پیشروی خود به مرزهای بین‌المللی رسیدند و نبرد تمام‌عیاری بین نیروهای ایرانی و بعثی جاری بود.

فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان با اشاره به شهادت و مفقودالاثر شدن شهید مسعود منتجبی در این عملیات، عنوان کرد: دشمن در حفظ مسیر شلمچه به خرمشهر بسیار مصمم بود اما گردان شهید مطهری زنجان در این عملیات در قالب دو یگان تیپ ۷ ولیعصر (عج) خوزستان و تیپ ۸ نجف اشرف به صورت ۶ گردان اقدام و رزمندگان به قلب دشمن نفوذ کرده و مقاومت دشمن را شکستند که یکی از این شهدای خط‌شکن، شهید مسعود منتجبی بود.

این مسئول ادامه داد: با شکست مقاومت، مرحله چهارم عملیات آغاز شد. چهارمین مرحله عملیات که در واقع آخرین مرحله عملیات بیت‌المقدس بود و به آزادسازی خرمشهر انجامید، در ساعت ۲۲:۳۰ شامگاه شنبه، یکم خردادماه ۱۳۶۱ آغاز شد و در پایان کار، علاوه بر خاتمه ۱۹ ماه اشغال خرمشهر، ضربه‌ای سنگین به توان رزمی و روحیه نیروهای عراقی وارد آمد؛ چراکه اشغال خرمشهر توسط عراق به عنوان آخرین و مهم‌ترین برگ برنده این کشور برای وادار ساختن ایران به شرکت در هرگونه مذاکرات صلح تلقی می‌شد.

وی عنوان کرد: این فتح عنایت خداوند متعال بود و استان زنجان ۱۶۱ شهید در عملیات بیت‌المقدس تقدیم نظام کرده است. پس از پایان فتح خرمشهر لحن دنیا با ما تغییر کرد و ما در اوج قدرت بودیم. دشمن پس از این فتح نیز دست‌بردار نبود و جنگ‌های امنیتی و فتنه‌گری‌ها بار دیگر با مدیریت آمریکا به ایران تحمیل شد. دشمن در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در حال مبارزه با ایران اسلامی بوده، به طوری که این دشمن حتی دارو را نیز از مردم دریغ کرده است.

کرمی با اشاره به اینکه سال‌های گذشته برنامه‌های مختلفی به مناسبت روز سوم خردادماه برگزار می‌شد اما اکنون به دلیل شرایط کرونایی با حداقل حضور و با رعایت پروتکل‌ها برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: امسال نیز بیشتر برنامه‌ها در فضای مجازی با رویکرد گرامیداشت یاد و خاطره شهدا برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha