مهندس علی مرادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کم بارش ها در سال آبی جاری، اظهار کرد: متوسط سالانه بارش بلندمدت کرمانشاه 485 میلیمتر است که در سال آبی جاری تاکنون این میزان 301 میلیمتر بوده است.
وی ادامه داد: میانگین بارشهای سال آبی جاری در استان کرمانشاه تا امروز نسبت به سال گذشته 34 درصد و نسبت به میانگین بلندمدت 37 درصد کاهش داشته است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای کرمانشاه از تاثیر کاهش بارندگی بر وضعیت منابع آبی استان یاد کرد و گفت: به طور متوسط تا پایان اردیبهشت، نسبت به سال گذشته 57 درصد و نسبت به بلندمدت 60 درصد کاهش روانابها را در استان داشتیم.
مرادی افزود: این کاهش رواناب برای رودخانهها، سرابها و سایر منابع آبی استان متفاوت است. برای مثال در حوزه رودخانه "قرهسو"83 درصد و در حوزه رودخانه "رازآور" 73 درصد کاهش رواناب داشته ایم.
وی خاطرنشان کرد: برخی از منابع آبی مانند رودخانهها بیشتر تحت تاثیر بارشهای فصلی هستند و برخی دیگر مانند سرابها تاثیر کمتری میپذیرند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه تاکید کرد: برخی چشمههای کوچک در نقاط مختلف استان که تغذیه مناسبی نداشتند، خشک شدهاند.
مرادی با بیان اینکه در چنین شرایط کم آبی اولویت اصلی تامین آب شرب پایدار برای مردم است، یادآور شد: در مراحل بعدی نیز باید آب مورد نیاز صنایعی که وابسته به مصرف آب هستند و همچنین آب مورد نیاز بخش کشاورزی تامین شود.
وی مدیریت مصرف آب در چنین شرایطی را ضروری دانست تا بتوانیم از این دوران کم آبی عبور کنیم و افزود: در همین راستا با هدف مدیریت مصرف آب لازم است کشت محصولات آببر مانند برنج محدود شود و سایر کشتها که متناسب با این شرایط کم آبی است، جایگزین شود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه نصب کنتور هوشمند بر چاههای مجاز برای جلوگیری از اضافه برداشت و همچنین مقابله با چاههای غیرمجاز را از دیگر راهکارهایی دانست که با جدیت دنبال میشود و عنوان کرد: برای این امر نیازمند همکاری بخشهای دیگر نیز هستیم که برخی دستگاهها مانند دادستانی و ... نیز همکاری خوبی با ما دارند.
انتهای پیام
نظرات