دکتر جعفر صادق تبریزی در جلسهی ارزیابی نهایی برنامهی شهر سالم سهند که روز یکشنبه با حضور کارشناسان سازمان جهانی بهداشت در شهر جدید سهند برگزار شد، اظهار کرد: برای تقویت نظام شبکه ای برنامه های متعددی داریم که در جال اجرایی شدن هستند و عمدهی این برنامه ها در حول محور چهار برنامه پزشک خانواده، ارتفا کیفیت، هرخانه یک پایگاه سلامت و برنامه شهر سالم هستند.
وی ادامه داد: بحث شهر سالم یکی از مهمترین موضوعات است که مشارکت مردم در کنار سازمان های مختلف از ملزومات این طرح است.
وی متذکر شد: از زمان شروع برنامه شهر سالم از سال ۱۹۹۹ تا کنون اتفاقات زیادی افتاده است و در شهرهای اصفهان و تبریز میزبان دو کنفرانس بودیم که تاکنون ۱۸ شهر ما در این طرح طرح ثبت نام کرده است و ۸ شهر نیز در طول این سالها وضعیت خود را حفظ کرده و ۶ شهر جدید هم اخیرا ثبت نام کرده اند که سه شهر سهند، جلفا و مراغه از آذربایجان شرقی و شهرهای گرمی، کاشان و ارکان نیز از سایر استان ها ثبت نام کرده اند.
رئیس مدیریت شبکه بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه شهر جدید سهند اولین سهر سالم ایران در ورژن جدید محسوب میشود، گفت: ورژن جدید تلفیقی از شهر سالم و جامعه امن است که این شهر با جمعیتی بالغ بر ۱۳۳ هزار نفر یک شهر جوان محسوب میشود و تلاش میکنیم شهری ایمن و سالم برای همه مردم سهند داشته باشیم.
وی، آمادگی، برنامه ریزی، پیاده سازی و اجرا و مانیتورینگ و اصلاح را چهار فرایند اصلی این برنامه برشمرد و افزود: بعنوان مثال برای ویژگی های خانهی سالم، آشپزخانهی سالم، فروشگاه سالم، مدرسهی سالم و محل مار و کارخانه سالم چک لیست تهیه کرده ایم و در سطح شهر پارک های بانوان و ترافیک احداث شده است و بجای تابلو بر اساس فاصله، تابلوهایی با محاسبه تعداد قدم های عابران پیاده نصب شده است.
تبریزی با بیان اینکه به دنبال تحقق ۳۱ شهر سالم در تمامی استان های کشور هستیم، افزود: برای تحقق این موضوع سامانه ای را طراحی کرده ایم که مشخصات تمام شهر ها در این سامانه قید شده است و رنگ بندی هر شهر بعد از مدتی تغییر میکند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز طی سخنانی در این جلسه ضمن قدردانی از دکتر تبریزی گفت: علیرغم همهی برنامه های کاری بازهم وقت گذاشته و به این برنامه آمدند که جای تقدیر دارد.
عباسعلی درستی ادامه داد: از همه سازمان ها و مسئولین شهرستان از جمله فرمانداری، شهرداری، شورای شهر، نیروی انتظامی و مخصوصا همکاران خودم در مرکز بهداشت تشکر میکنم که صبورانه پیگیر این برنامه بودند.
به گزارش ایسنا، در این جلسه مسئولین تعدادی از کمیته های طرح شهر سالم به بیان نقطه نظرات خود پرداخته و اقدامات صورت گرفته در این مدت را تشریح کردند.
براساس این گزارش، کارشناسان سازمان جهانی بهداشت طی دو روز حضور خود در شهر جدید سهند، از قسمت های مختلف بهداشتی، درمانی، خدماتی و اجتماعی این شهر بازدید کرده و در صورت تایید اقدامات و فعالیت های صورت گرفته، شهر جدید سهند را بعنوان اولین شهر سالم ایران تایید خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات