اکبر بهنامجو یکم خرداد در بازدید از طرحهای آبیاری مدرن و صنایع تبدیلی اردبیل اظهار کرد: پوشش آبیاری نوین برای ۱۵ هزار هکتار از اراضی زراعی استان هدفگذاری شده است و جهاد کشاورزی تلاش میکند امسال دستکم ۶ هزار هکتار را عملیاتی کند.
استاندار اردبیل ادامه داد: اجرای طرح های آبیاری نوین نزدیک ۴۰ درصد آب مورد نیاز کشاورزی را صرفه جویی و در بحث بهره وری نیز به افزایش ۱۵ درصدی منجر می شود.
وی کاهش آب مورد مصرف اراضی، ایجاد زمینه مناسب برای مبارزه با آفات و ارتقای بهره وری را از جمله مزیت های سامانه آبیاری نوین دانست
وی در ادامه از اجرای سیستم آبیاری نوین برای مزارع سیب زمینی در دشت اردبیل خبر داد و افزود: ۱۳ هزار از ۱۶ هزار هکتار مزارع این دشت به سامانه آبیاری نوین مجهز شده که موجب کاهش قیمت تمام شده تولید این محصول برای کشاورزان میشود.
همچنین استاندار اردبیل خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام گرفته در خصوص آبیاری نوین، این استان در اجرای این سامانه از رتبههای آخر کشوری به رتبه های نخست ارتقا پیدا کرده است.
بهنامجو در ادامه با اشاره به برنامهریزی برای افزایش ظرفیت سردخانههای استان بیان کرد: با افزایش ظرفیت سردخانهای،کشاورزان میتوانند با نگهداری محصولات خود به مدت مشخص قیمت عرضه محصولات را کنترل کرده و از فاسد شدن محصول جلوگیری شود.
به گفته استاندار اردبیل از ابتدای سالجاری ۱۷۵ هزار تن ظرفیت سردخانه در استان وجود داشت که اکنون این میزان به ۲۰۰ هزار تن رسیده و تا شهریورماه به ۳۰۰ هزار تن و تا پایان سال به ۴۰۰ هزار تن خواهد رسید.
وی ایجاد صنایع تبدیلی در استان را از دیگر راهکارهای مدیریت سیب زمینی تولید شده در استان دانست و گفت: صنایع تبدیلی سیب زمینی به ظرفیت ۱۴۰ هزار تن در استان وجود داشت که با برنامه ریزی و تشویق و جذب سرمایه گذاران در حال حاضر سه طرح دوباره هدفگذاری شده و امسال این ظرفیت به بیش از ۳۵۰ هزار تن خواهد رسید.
به گفته وی یکی از این واحدهای صنایع تبدیلی در شهرک صنعتی شماره یک اردبیل با توسعه فاز فعالیت از ۱۱ هزار به ۶۰ هزار تن فعالیت دارد به طوری که برنامهریزی آغاز عملیات اجرایی ۲ واحد صنایع تبدیلی بزرگ در همین ماه انجام شده و با شروع عملیات اجرایی ظرفیت صنایع تبدیلی سیب زمینی تا ۴۰۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام
نظرات