به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، ابزار جدید هوش مصنوعی گوگل میتواند بیماریهای شایع پوست را تشخص دهد. این برنامه تحت وب که امروز در رویداد سالانه گوگل I/O نمایش داده شد، میتواند تا اواخر امسال عرضه شود.
گوگل امروز در روز اول افتتاحیه رویداد I/O خود در سال ۲۰۲۱، ابزار جدید "کمک پوستی" با استفاده از هوش مصنوعی را رونمایی کرد که میتواند به هر کسی که دارای تلفن هوشمند است، در این زمینه کمک کند تا اطلاعات بیشتری در مورد بیماریهای پوستی بدست آورد.
طبق گفتههای گوگل، این پروژه به مدت سه سال در دست طراحی و توسعه و اجرا بوده و گوگل امیدوار است که این برنامه را به صورت آزمایشی در اواخر سال جاری عرضه کند.
این ابزار در واقع یک برنامه تحت وب است که کاربر از طریق دوربین گوشی هوشمند خود از آن استفاده میکند. بدین ترتیب، پس از گرفتن سه عکس از پوست، مو یا ناخن خود از زوایای مختلف، از کاربر خواسته میشود به سوالات مربوط به نوع پوست، مشکلی که در حال حاضر تجربه میکند و علائمی که دارد، پاسخ دهد. سپس هوش مصنوعی که با دانش در مورد ۲۸۸ شرایط مختلف پوستی آموزش داده شده است، اطلاعاتی را که کاربر ارائه داده است، تجزیه و تحلیل کرده و فهرستی از تطابقهای احتمالی را به وی ارائه میدهد.
نتایج براساس اطلاعات بررسی شده توسط متخصص پوست، پاسخ به سوالات متداول و تصاویر مشابه از نتایج جستجو ارائه خواهد شد.
به گفته گوگل، این ابزار در حال حاضر سن، جنس، نژاد، انواع پوست و سایر عواملی را که میتواند نتایج را تحت تأثیر قرار دهد در نظر میگیرد.
با توجه به اینکه مو، پوست و ناخن بزرگترین اندام بدن را تشکیل میدهند، قابل درک است که چرا گوگل تلاش خود را برای نظارت بر سلامتی این اندام با ابزاری مانند این گسترش میدهد. با این حال، همانند اکثر فناوریهای بهداشتی، این ابزار به منظور جایگزینی برای مراجعه به پزشک نیست، بلکه فقط برای ارائه "اطلاعات معتبر" بیشتر با تکیه بر عکسهایی که کاربر ارائه میدهد و اظهارات شخصی وی و سوالات مفصلی که به آنها پاسخ میدهد، طراحی شده است.
علاوه بر این، گوگل ابزاری جداگانه با استفاده از هوش مصنوعی را معرفی کرد که به شناسایی بیماران احتمالا مبتلا به بیماری سل برای پیگیری آزمایشات کمک میکند.
این ابزار غربالگری که بر اساس کارهای موجود این شرکت در زمینه تصویربرداری پزشکی ساخته شده است، از یک سیستم یادگیری عمیق استفاده میکند که میتواند بیماران مبتلای احتمالی به بیماری سل را بر اساس عکسهای اشعه ایکس قفسه سینه آنها شناسایی کند.
گوگل همانند ابزار "کمک پوستی"، ابزار تشخیص سل را نیز بر اساس دادههای جمع آوری شده از ۹ کشور ساخته تا طیف گستردهای از نژادها و قومیتها را شامل شود. استفاده از ابزاری مانند این میتواند به صرفهجویی تا ۸۰ درصد در هزینههای هر مورد ابتلا به سل کمک کند.
گوگل در اواخر سال جاری با دو مطالعه تحقیقاتی جدید به توسعه ابزار غربالگری سل خود ادامه خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات