• سه‌شنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400022819808
  • خبرنگار : 71654

فراخوان برای انتخاب اسم کاوشگر آژانس فضایی اروپا

فراخوان برای انتخاب اسم کاوشگر آژانس فضایی اروپا

آژانس فضایی اروپا از مردم می‌خواهد برای کاوشگر "لاگرانژ"(Lagrange) اسم دیگری انتخاب کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، این کاوشگر که قرار است طوفان‌های خورشیدی خطرناک را پیش از رسیدن به زمین ردیابی کند به طور مداوم اطلاعاتی از این ستاره‌ی غیرقابل پیش‌بینی به آژانس فضایی اروپا خواهد فرستاد.

به گفته‌ی این آژانس فضایی، علاقمندان برای ثبت اسم‌های پیشنهادی در وب‌سایت آژانس فضایی اروپا تا تاریخ ۱۷ اکتبر فرصت دارند و برنده، جایزه‌ی خوبی دریافت می‌کند. البته این برنامه مختص ساکنان کشورهای اتحادیه اروپا است.

تاکنون اسم‌هایی پیشنهاد شده‌اند اما آژانس فضایی که گفته بود به دنبال بهترین و تازه‌ترین ایده‌هاست، اکنون امیدوار است پیشنهادهای بهتری دریافت کند.

آژانس فضایی اروپا می‌گوید، زمانی که این کاوشگر عملیاتی شود در نوع خود اولین خواهد بود و به مکانی منحصر به فرد در فضا پرواز خواهد کرد و میان زمین و خورشید ارتباط برقرار می‌کند.

به گقته‌ی آژانس فضایی، این کاوشگر منابع فعالیت‌های خورشیدی خطرناک مانند لکه‌های خورشیدی را مشاهده خواهد کرد. داده‌های این ماموریت برای هشدار به موقع به مقامات ملی، صنایع و سازمان‌هایی که به فناوری‌های مدرن وابسته هستند استفاده خواهد شد از جمله فناوری‌هایی که همه‌ی ما به آن وابسته‌ایم و در خطر انفجارهای خورشیدی قرار دارند.

به طور کلی این ماموریت در جهت مقابله با مشکلاتی است که طوفان‌های خورشیدی ایجاد می‌کنند که اگرچه برای انسان‌ها در سطح زمین خطرناک نیستند اما می‌توانند باعث ایجاد تداخل در شبکه‌ی برق و سیگنال‌های سامانه موقعیت‌یاب جهانی(GPS) شده و به فضانوردان آسیب برسانند.

خورشید به طور دائم میلیاردها تُن پلاسمای داغ به فضا می‌ریزد که به آن خروج جرم از تاج خورشیدی (CMEs) گفته می‌شود.

همچنین شراره‌های بزرگی از سطح خورشید خارج می‌شود. این انفجار تشعشعات اکترومغناطیسی قدرتمند مانند اشعه‌ی گاما، ایکس و رادیویی با انتشار ذراتی بسیار پرانرژی همراه است.

این پدیده‌ی خورشیدی گاهی در جهت زمین قرار می‌گیرد و با خود امواج رادیویی و ذرات باردار می‌آورد که باعث ایجاد اختلال در میدان مغناطیسی زمین و جو بالایی آن می‌شود.

اختلال در میدان مغناطیسی باعث ایجاد طوفان‌های ژئومغناطیسی شده که می‌تواند بر روی ماهواره‌ی در حال حرکت در مدار، سیستم‌های ناوبری، شبکه‌های برق زمینی و شبکه‌های اطلاعات و ارتباطات اثر بگذارد.

آژانس فضایی اروپا می‌گوید: آب و هوای نامناسب فضا پیش از این نیز زمین را تحت تاثیر قرار می‌داد اما ما روز ‌به روز به سیستم‌ها و فناوری‌های آسیب‌پذیر در برابر این انفجارهای خورشیدی وابسته‌تر می‌شویم و انفجارهای خورشیدی در آینده می‌تواند مشکل‌ساز شود.

اعلام هشدار زودهنگام این پدیده‌ها می‌تواند تغییری واقعی ایجاد کند و به مقامات فرصت آماده شدن و محافظت از زیرساخت‌های اساسی در زمین را بدهد و همچنین به محافظت از فضانوردان کمک کند. این کاری است که کاوشگر ما انجام خواهد داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha