مراد علی واعظی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: نیشابوریها خیام را شاعر میدانند؛ در حالی که خیام شاعر نیست، او یک ریاضیدان بزرگ است، اما شعر نیز سروده است.
وی با بیان اینکه عمر خیام یک منجم بزرگ و فیلسوف و پزشک است، افزود: این تقویمی که امروزه ما از آن استفاده میکنیم ابتکار خیام و پژوهشگران دیگری است که به این شکل تنظیم شده که این افراد مشکلات کم و زیاد ریاضی آن را برطرف کردهاند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه این نبوغ را هر چند سال یک بار در انسانها میتوانیم پیدا کنیم که کسی آنقدر ریاضی را بداند، تصریح کرد: در حال حاضر در دانشگاههای غرب، در علوم مختلف کتابهای خیام را تدریس میکنند و از خیام به عنوان پیشگام این علوم یاد میشود.
واعظی اظهار کرد: در دوران مختلف همواره سعی شد عمر خیام را دور از دین و مذهب معرفی کنند که از چشم مردم بیفتد و بعضی از مردم از روی جهالت به این شایعات دامن میزدند.
وی با بیان اینکه دانش بزرگ شاعرانی چون خیام، یادشان را تاکنون به نیکی و بزرگی زنده نگه داشته است، افزود: مشکل اینجاست که آن اندازه که لازم بوده و برای جامعه ضروری است از این گنجینهها استفاده نمیکنیم.
واعظی تصریح کرد: واقعیت این است که صدا و سیما و فضای مجازی هنوز نتوانسته آن چنان که باید به این گنجینهها بپردازد در حالی که اگر این بزرگان در هر کشوری بودند، زمینه استفاده بهتری از نام و آوازه شان فراهم بود.
وی بیان کرد: فضای مجازی و صدا و سیما و رسانههای ما باید پر از نام و آوازه این افراد باشد که متاسفانه نیست و باید بیشتر به آنان توجه کرد.
این استاد دانشگاه یادآور شد: وقتی جوان ما بداند که چه سابقه بلندآوازهای دارد، خود را بزرگتر از این دیده و در مجامع بینالمللی حرفی برای گفتن داشته و به هر راهی روی نمیآورد.
واعظی خاطرنشان کرد: اگر این مقدار هزینه ای که صرف ترجمه فیلمهای تخیلی می شود صرف تولید فیلمهایی با هدف نشان دادن بزرگان و مفاخر ایران زمین شود، سود بیشتری نصیب آیندگان و نسل حاضر خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات