به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، تنش بین فیلیپین و چین از مارس سال جاری میلادی زمانی شدت گرفت که مانیل اعتراضات دیپلماتیک را به صورت روزانه بابت حضور صدها کشتی ماهیگیری چینی در مواضع مورد مناقشه دریای چین جنوبی مطرح کرد.
مانیل دریای چین جنوبی را دریای " فیلیپین غربی" میداند.
رودریگو دوترته، رئیس جمهوری فیلیپین گفت: اگر هم میخواهیم درباره این مساله صحبت کنیم، باید در میان خودمان باشد.
پکن مدعی مالکیت تمامی منطقه مورد مناقشه دریای چین جنوبی است که عبور سالانه کشتیها از آن سه تریلیون دلار ارزش دارد. اما در ۲۰۱۶، دادگاه لاهه حکم کرد، این ادعا از سوی چین که بر مبنای نقشههای قدیمی است، مغایر با قوانین بینالمللی محسوب میشود.
دوترته از سال ۲۰۱۶ که رئیس جمهوری فیلیپین شده روابط گرمتری را با چین داشته و این مناقشه را در ازای وعده پکن برای وامهای میلیارد دلاری، سرمایهگذاری و کمک به مانیل کنار گذشته است.
در روزهای اخیر وزرای دفاع و خارجه دولت مانیل و مشاور حقوقی دوترته مواضعی سخت را در قبال پکن بابت حضور صدها کشتی ماهیگیری در دریای چین جنوبی و درست در ۲۰۰ مایلی منطقه آزاد ویژه اقتصادی فیلیپین گرفته و آن را مورد انتقاد قرار دادهاند.
این مقامهای فیلیپینی بر این باورند که کشتیهای چینی از سوی شبه نظامیان اداره میشوند و حضور آنها را تهدید میداند و در عین حال به درخواستش برای ترک سریع این ناوگان از منطقه ادامه میدهند.
دوترته درخواست چین را برای عقب نشینی کشتیهای فیلیپین از مناطق مورد مناقشه دریای چین جنوبی رد کرده و گفته است که در برابر فشارها سر تعظیم فرود نخواهد آورد، حتی اگر این امر دوستی وی با پکن را به خطر بیندازد.
دیپلماتهای چینی گفتهاند که این قایقها برای فرار از آبهای پر تلاطم در منطقه پناه گرفتهاند و هیچ شبه نظامی در آنها نیست.
انتهای پیام
نظرات