• دوشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400022718857
  • خبرنگار : 50310

نعناع و خواص شگفت‌انگیز آن

نعناع و خواص شگفت‌انگیز آن

ایسنا/لرستان یک کارشناس گیاه‌پزشکی گفت: نعناع از قدیم‌الایام به‌عنوان یگ گیاه معطر و اشتها آور و برای ناراحتی‌های دستگاه گوارش بکار رفته به طوری که بقراط پدر علم طب از نعناع در نوشته‌های خود یاد کرده است.

سارا عالی‌زاده در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: نعناع دارای ماده‌ای به‌نام منتول است که باعث ایجاد احساس خنکی در دهان می‌شود و مقدار آن در نعناع بسته به نوع آن از ۳۵ تا ۵۵ درصد متغیر است.

عالی‌زاده با اشاره به این‌که نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتاً گرم و خشک بوده و از نظر خواص دارویی از پونه قوی‌تر است، عنوان کرد: از نعناع اسانس، روغن و تنتور تهیه می‌کنند که مصارف طبی مختلفی دارد.

این کارشناس گیاه‌پزشکی با اشاره به این‌که نعناع باد شکن است و گاز معده و روده را از بین می‌برد، عنوان کرد: نعناع تقویت کننده معده وبدن، ضد تشنج و سرفه به طوری که یک فنجان چای گرم نعناع سینه را آرام می‌کند.

وی با بیان این‌که نعناع مسکن، ‌آرام بخش و قاعده‌آور است، افزود: استفاده از نعناع درد شکم را برطرف کرده و درمان سرماخوردگی و آنفوآنزاست و همچنین ناراحتی‌های عصبی را برطرف می‌کند.

عالی‌زاده ادامه داد: برای تسکین درد دندان نعناع را دردهان گذاشته و بجوید، همچنین آشامیدن چای یا عصاره نعناع خونریزی سینه را قطع می‌کند و کمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می‌برد.

این کارشناس گیاه‌پزشکی با اشاره به این‌که  نعناع کرم‌های روده و معده را می‌کشد، عنوان کرد: برای از بین بردن سکسکه و دل بهم خوردگی و استفراغ نعناع را با آّب انار ترش بخورید، این گیاه ادرار را زیاد می‌کند و برای رفع قولنج و دردهای روده و معده و هضم نشدن غذا چای نعناع بنوشید.

وی با اشاره به این‌که غرغره چای نعناع برای از بین بردن گلو درد مفید است، ادامه داد: نعناع معرق است بنابراین تب را پائین می‌آورد و در هنگام سرماخوردگی بینی را با چای نعناع بشوئید که مفید است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha