• دوشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1400022718780
  • خبرنگار : 50188

سفالینه های قبل از اسلام در محوطه تاریخی برج خنامان رفسنجان کشف شد

سفالینه های قبل از اسلام در محوطه تاریخی برج خنامان رفسنجان کشف شد

ایسنا/کرمان رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان رفسنجان در خصوص حواشی روزهای اخیر در رابطه محوطه تاریخی تپه برج رییس آباد خنامان توضیحاتی ارائه داد.

"حسن حسینی" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: منطقه خنامان، نام مجموعه ای از روستاهایی است که در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر رفسنجان واقع شده، از نظر تقسیمات کشوری خنامان دهستانی از توابع بخش مرکزی شهرستان رفسنجان محسوب میشود. آب و هوای این منطقه متاثر از اقلیم کوهپایه ای و نیمه کوهستانی نسبت به شهر و روستاهای دشت سردتر و در تابستان ها معتدل تر است.

وی افزود: منطقه خنامان یکی از قدیمی ترین سکونت گاه های شناخته شده بشر در استان کرمان است که به اذعان باستان شناسان قدمت آن به هزاره های قبل از میلاد برمی گردد.

حسینی ادامه داد: علاوه بر شواهد فرهنگی که موید این ادعاست، یکی از اولین کاوش های باستان شناسی به سال ۱۹۰۰ میلادی در این منطقه توسط سرپرسی سایکس و دو باستان شناس انگلیسی دیگر صورت گرفته است و در نتیجه آن تعدادی اشیا باستانی کشف، به موزه بریتانیا منتقل شده و در حال حاضر در آنجا نگهداری می شوند.

وی بیان کرد: البته جزئیات دقیقی از نتایج این کاوش و مطالعه اشیاء مکشوفه در دسترس نیست و بعد از این کاوش ها، در طول ۱۲۰ سال گذشته نیز متاسفانه پژوهش دیگری صورت نگرفته است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفسنجان در ادامه توضیح داد: فردی با تخطی از ضوابط اعلام شده با ادعای مالکیت اقدام به تسطیح قسمتی از محوطه تاریخی تپه برج رییس آباد خنامان رفسنجان برای ساخت و ساز جدید کرده است که پس از اطلاع مردمی و به درخواست میراث فرهنگی با مداخله نیروی انتظامی کار وی متوقف شد و موضوع  از طریق مراجع ذی ربط در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: در قسمتی از تخریب صورت گرفته،  حفره ای به داخل یک تونل تاریخی ایجاد شده بود که بررسی شواهد معماری و سفالینه های موجود در این تونل قدمت دوران تاریخی (قبل از اسلام) را تایید می کند.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفسنجان تاکید کرد: پس از این اتفاق با همکاری پاسگاه انتظامی خنامان و یگان حفاظت میراث فرهنگی  و دهیاری رییس آباد محوطه مذکور تحت پایش قرار گرفته و پس از بررسی های باستان شناسان اداره کل، در راستای حفاظت بیشتر مسیر دسترسی به تونل تاریخی مسدود شد تا در آینده با تمهید مقدمات لازم مطالعات دقیق تری انجام پذیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha