• شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۵:۵۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400022517537
  • خبرنگار : 30054

تله های فکری، قاتل خاموش روابط زوجین، از دیدگاه روانشناسان کدام اند؟

تله های فکری، قاتل خاموش روابط زوجین، از دیدگاه روانشناسان کدام اند؟

اندیشه ما فرایند بسیار پیچیده ای است که موجب می شود ما جهان پیرامونمان را بشناسیم، با آن ارتباط بر قرار کنیم و در تعامل با آن رفتار کنیم.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام انتخاب نو،  طبق نظر بهترین روانشناسان ایران ما در اندیشه و تفکرات و تصمیم هایمان اشتباه می کنیم و این اشتباه ها روی زندگی، تصمیم ها و روابطمان تاثیر بسیار زیادی می گذارند. در ادامه درباره ی قاتل خاموش روابط عاشقانه صحبت می کنیم زیرا که ازدواج و رابطه های خوب، نا آگاهانه و ناغافل شکل نمی گیرند، آن ها نتیجه ی زحمت و تلاش آگاهانه هستند. برای این که رابطه ی عاشقانه غنی رشد یابد، فقط داشتن نیت خوب کافی نیست بلکه، باید فعال تر عمل کرد. رابطه، مجموع کل چگونگی رفتارمان است. همه ی ما چگونگی آغاز رابطه را می دانیم، اما با وجود نیتمان، بسیاری از ما سست شده و درباره ی رفتارمان حساسیت کمتری نشان می دهیم. هنگامی که در رابطه تان مسئولیتی را می پذیرید و مسئولانه عمل می کنید، رفتارتان در جهت ایجاد گسترش شادابی، نشاط و گرمی قرار می گیرد.

تله های فکری سبب ناراحتی و آزردگی عاطفی در رابطه های عاشقانه می شوند. افکار منفی مسبب احساس نا خوشایند، غیر واقع بینانه، مخدوش و ناشی از خطاهای شناختی هستند و آسیب های عاطفی ناشی از این افکار بسیار زیاد است.

چرا باید درباره ی این تله های فکری جدی باشیم و برای برطرف کردن آن ها تلاش کنیم؟

طبق نظر مشاورین تلفنی ایرانی تله های فکری برخی پیامد ها و آثاری را در زندگیمان به همراه دارد برای مثال این تله های فکری تصویری نا همگون و نا متقارن از جهان به ما ارائه می دهد و ما را دچار برداشتی نادرست از جهان می کند. همچنین به سبب تفاوت با واقعیت که در درک ما از جهان پدید می آید، تصمیم های نادرستی می گیریم و  همچنین می توان گفت که، بخشی از تصمیم ها و رفتار های ما در زندگی، شامل نگرش های ما در روابط فردی و اجتماعی ما می شود. از نوع ارتباط نزدیک با همسر، خانواده تا برخورد با دوستان و همکاران.

این تله های فکری در ابعاد مختلفی ممکن است روی روابط ما با دیگر انسان ها تاثیر منفی بگذارد و در حالت کلی کیفیت و کمیت روابط اجتماعی ما را تحت تاثیر قرار می دهد. این تله های فکری عبارت اند از:

تفکر همه یا هیج:

به واسطه ی این تفکر مطلق گرا فرد همه چیز را از دو سر طیف در نظر می گیرد یعنی همه چیز را سفید و در غیر این صورت سیاه می بینید و یا بر اساس آره یا نه، همه یا هیچ، پیروزی یا شکست و در نتیجه عدم انعطاف فرد در رابطه و زندگی را نشان می دهد.

برچسب زدن:

زمانی که مشکلی در رابطه تان پیش می آید، احساس می کنید مشکل به جای رفتار یا اندیشه بر سر شخصیت او ست. در نتیجه او را به کلی بد قلمداد می کنید و در نتیجه فضایی مناسب برای ایجاد رابطه ای سازنده و صمیمی ایجاد نمی شود.

سررزنش کردن:

زمانی که فرد مقابل را علت مسائل خود تلقی می کنند و توجه ندارند که ممکن است خود در ایجاد گرفتاری سهمی داشته باشند و او را سرزنش می کنند. اما باید دانست که سرزنش به خاطر ایجاد رنجش اغلب موثر واقع نمی شود.

باید ها:

زمانی که فرد لیستی از باید ها و نباید ها داشته باشد و دیگران طبق باید ها و اصول او پیش بروند و اگر طرف مقابلش آن ها را رعایت نکند احساس خشم می کند.

تعمیم مبالغه آمیز:

زمانی که فرد نتیجه های بزرگی را بر اساس تجارب بسیار اندک و محدود می گیرد و هرگونه حادثه منفی و یا ناکامی در رابطه را به شکستی تمام عیار و تمام نشدنی تلقی می کند.

فیلتر ذهنی:

تحت تاثیر یک حادثه ی منفی همه ی واقعیت ها را تار می بیند و به جزئی از یک حادثه ی منفی توجه می کند و بقیه را فراموش می کند.

درشت نمایی:

چنین فردی درباره ی اهمیت مسائل و شدت اشتباهات مبالغه می کند و از سوی دیگر، اهمیت جنبه های مثبت زندگی را کمتر از آن چه هست بر آورد می کند.

شناخت تله های فکری چگونه روی بهبود کیفیت زندگی ما تاثیر دارد؟

شناخت تله های فکری موجب می شود در زمینه های مختلف زندگی بهتری داشته باشیم و به طور محسوسی، بهتر فکر کنیم. با شناخت آن ها در جهت بهبود همدلی و درک متقابل گام بر می داریم. شناخت و کنترل خطا های فکری کمک می کند تا بتوانیم راحت تر از زاویه ی دید دیگران به جهان نگاه کنیم و مهارت همدلی ما در زندگی افزایش پیدا می کند. مهارت همدلی یکی از مهم ترین ویژگی ها برای ایجاد صمیمیت و داشتن رابطه ی عاشقانه و ازدواج موفق می باشد. از موارد دیگر می توان به بهتر و آزاد اندیشیدن اشاره کرد.

شناخت تله های فکری و کنترل آن ها کمک می کند فرایند ذهنی و تفکری ما بهبود یابد و کیفیت روش فکر کردن ما افزایش پیدا کند و نیز بهتر اندیشیدن، منجر به تصمیم سازی و تصمیم گیری های بهتر و آگاهانه تر می شود. برای تشخیص افکار منفی نا سالم و سالم و این که چگونه با موقعیت های منفی برخورد واقع بینانه داشته باشید می توانید از مشاوران مرکز فوق تخصصی روانشناسی انتخاب نو که با مدیریت دکتر باقری و دکتر تابع جماعت می باشد، کمک و راهنمایی دریافت نمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی