محمد بیانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه «شاهنامه فردوسی بیش از هزار سال است که نزد مردم ایران از محبوبیت خاصی برخوردار است»، اظهار کرد: یکی از دلایل محبوبیت شاهنامه پاسخ به مردم در شرایط و سائل مختلف بوده است. مردم برای یافتن پاسخ پرسشها، مسائل و مشکلات مختلف خود به شاهنامه مراجعه میکردند و این عامل موجب شده است که شاهنامه یک متن زنده بماند و بتواند در هر زمانهای پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.
وی ادامه داد: برای نمونه بحران هویت یکی از مسائل امروز جامعه است که میتوان برای حل آن به شاهنامه رجوع کرد. امروزه جوانان بسیاری از طریق فیلم، سریال و موسیقی شیفته فرهنگ غرب میشوند. اگر ما به جوانان خود خوراک فرهنگی مناسب ندهیم، قطعاً برای یافتن خوراک فرهنگی به سراغ فرهنگهای دیگر میروند. با این حال با استفاده از شاهنامه فردوسی که در آن از تاریخ اساطیری و آداب و رسوم نیاکان و پیشینیان صحبت میشود و مملوء از پهلوانها و داستانهای هیجانانگیز است میتوان جوانان را با فرهنگ ایرانی انس داد. هنگامی که فردی با شاهنامه فردوسی انس پیدا میکند دیگر نیازی ندارد که شیفته فرهنگهای دیگر شود.
این دانشجوی دکترای ادبیات حماسی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه «میتوان با تولید آثار سینمایی از شاهنامه و حمایت از تولیدکنندگان این آثار جوانان کشور را جذب فرهنگ خود کرد»، تصریح کرد: متأسفانه تا به حال هیچ اثر سینمایی در خور توجهی از شاهنامه ساخته نشده است. بیشک اگر اثر در خور توجهی درباره شاهنامه تولید شده و از آن حمایت شود به راحتی میتوانیم جوانان را جذب فرهنگ خود کرده و اصالت فرهنگ خود را حفظ کنیم.
بخش نخست گفتوگو با محمد بیانی، دانشجوی دکترای ادبیات حماسی دانشگاه فردوسی مشهد، را در ادامه مشاهده کنید:
انتهای پیام
نظرات