• سه‌شنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1400022114810
  • خبرنگار : 50339

شهرستان خاش ۱۵۶ بیمار تالاسمی دارد

شهرستان خاش ۱۵۶ بیمار تالاسمی دارد

ایسنا/سیستان و بلوچستان رییس مرکز بهداشت خاش سیستان و بلوچستان گفت: هم‌اینک ۱۵۶ بیمار تالاسمی ماژور در این شهرستان وجود دارد که ضمن دریافت آموزش‌های لازم توسط مرکز مشاوره بیماری‌های ژنتیک مرکز بهداشت،خدمات درمانی لازم را به طور رایگان دریافت می‌کنند.

به گزارش ایسنا علی نقی زاده در نشست کمیته برنامه‌ریزی هفته تالاسمی، روز جهانی فشار خون و پویش ملی آسم اظهارکرد: این بیماران نتیجه ازدواج‌های فامیلی و ناآگاهی از عواقب این گونه ازدواج‌ها و اهمیت ندادن به مباحث پیشگیری است.

وی افزود: در صورتی که زوجین متقاضی ازدواج ضمن انجام آزمایشات قبل از ازدواج به توصیه‌های کارشناسان مرکز مشاوره اقدام کنند قطعا شاهد کاهش موارد ابتلا و بروز بیماری تالاسمی خواهیم بود.

رییس مرکز بهداشت خاش ادامه داد: به جوانان توصیه می‌شود قبل از ازدواج و جاری شدن صیغه عقد وضعیت خود را از نظر بیماری تالاسمی با مراجعه به مرکز مشاوره قبل از ازدواج بررسی کنند.

وی اظهارکرد: خوشبختانه با اقدامات و پیگیری‌های مستمر همکارانم به شاخص خوبی در زمینه شناسایی و ثبت افراد مبتلا به بیماری فشارخون بالا دست یافتیم به گونه‌ای که درصد شناسایی این بیماری در جمعیت بالای ۳۰سال شهرستان از  ۵.۵ درصد در سال ۹۷ به ۷.۵ درصد تا پایان سال ۹۹ ارتقا یافته است. 

نقی زاده گفت: شاخص خطرسنجی سکته‌های قلبی_مغزی در شهرستان نیز با رشدی نزدیک به سه برابر طی مدت سه سال به۶۹.۱ درصد ارتقاء پیدا کرده است.

وی افزود: انتظار می‌رود ضمن ادامه این روند با انجام به موقع مراقبت‌ها و همکاری بیش‌از پیش این گروه از بیماران، از بروز عوارض مختلف بیماری فشارخون بالا پیشگیری به عمل آید.

رییس مرکز بهداشت خاش تاکید کرد: علما، بزرگان، معتمدان و خانواده‌ها باید جوانان را ازعواقب و خطرات ازدواج‌های فامیلی آگاه کنند.

وی ادامه داد: بیماران تالاسمی به شدت به نیازهای خونی و مراقبت‌های ویژه احتیاج دارند و خانواده‌ها نیز از این موضوع رنج می‌برند.

نقی زاده تصریح کرد: تجربه نشان داده بسیاری از چالش‌های بهداشتی و درمانی با مشارکت و ورود علما، معتمدان، روحانیون و ائمه جمعه برطرف شده است.

وی بیان کرد: زوجین می‌توانند با انجام یک آزمایش ساده و مشاوره قبل از ازدواج از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی ماژور پیشگیری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha