• سه‌شنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1400022114624
  • منبع : نمایندگی مازندران

"آفت‌های" تمام نشدنی جنگل‌های شمال

"آفت‌های" تمام نشدنی جنگل‌های شمال

ایسنا/مازندران مصیبت‌ جنگل‌های شمال تمامی ندارد، یک روز آتش‌سوزی به جان این موهبت خداوندی می‌افتد و روز دیگر، شمشادها درگیر آفت‌های قاتل می‌شوند، این روزها آفات برگخوار، حسابی مشغول تخریب عرصه‌های طبیعی غرب مازندران است و در این میان مسئولان نیز راهکارهایی برای مقابله با آن در نظر گرفته‌اند.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که وضعیت تخریب جنگل‌های مازندران به گونه‌ای پیش رفته که با جنگل‌های مخروبه نیز مواجه هستیم. در واقع به واسطه جنگل‌تراشی عرصه‌هایی که قبلا از پوشش گیاهی متناسب با اقلیم منطقه برخوردار بودند در اثر عامل جنگل‌تراشی از بین رفته و به طریقی کاربری فعلی اراضی تغییر کرده است.

این در حالی است که مسعود منصور رئیس سازمان جنگل‌ها در پیام خود به مناسبت بیست و پنجمین نشست بین‌المللی کمیته جنگل‌داری فائو ‏‏موسوم به ‏COFO۲۵‎‏ تاکید کرده که جمهوری‎ ‎اسلامی‎ ‎ایران‎ ‎به‎ ‎عنوان‎ ‎یکی‎ ‎از‎ ‎اعضای جامعه‎ ‎جهانی‎ ‎متعاهد‎ ‎به‎ ‎کنوانسیون‎ ‎های‎ ‎زیست محیطی،‎ ‎تمام‎ ‎مساعی‎ ‎خود‎ ‎را‎ ‎‎‎برای‎ ‎حفاظت‎ ‎و‎ ‎صیانت‎ ‎از‎ ‎جنگل های‎ ‎کشور‎ ‎معمول‎ ‎داشته‎ ‎است.‏‎ ‎بر‎ ‎اساس‎ ‎ارزیابی‎ ‎های ‏موجود، ایران جزو کشورای موفق در ‏‏زمینه‎ ‎توسعه‎ ‎جنگل‎ ‎و‎ ‎ارتقای ضریب امنیت‎ ‎غذایی‎ ‎است.

جنگل‌های هیرکانی که علاوه بر دپوی زباله، به واسطه خصوصیت گردشگرپذیر بودن مورد آسیب عمومی هستند، مناطقی که ماشین‌های حمل فاضلاب و برخی خودروهای حامل لجن تصفیه‌خانه شهرک‌های صنعتی، عمدتا راهی اراضی جنگلی و رودخانه‌های میان جنگل‌ها شده و در این اماکن تخلیه مخازن صورت می‌گیرد.

همه این عوامل موجب شده تا "مصیبت‌" تنها واژه‌ای باشد که برای جنگل‌های شمال می‌توان از آن نام برد، با این وجود مسئولان از آغاز یک بحران دیگر در این استان خبر داده‌اند، "آلوده بودن حدود ۵۲۰۰ هکتار عرصه طبیعی به انواع آفات در غرب مازندران".

پروانه تخم‌انگشتری، این روزها در حال تاخت و تاز است و مسئولان نیز به دنبال رفع آن هستند، آفت شب‌پره شمشاد و پروانه دم قهوه‌ای نیز در حال آلوده کردن درختان جنگلی است و آفت سوسک برگخوار نیز فعالیت خود را گسترش داد.

هر چند مسئولان به این نکته اشاره می‌کنند با توجه به شرایط آب و هوایی و کمبود بارندگی، شاهد آفات و امراض مختلفی در سطح جنگل‌های منطقه هستیم و متاسفانه گزارش ها و پایش های به عمل آمده توسط کارشناسان از سطح عرصه های مرتعی و جنگلی حاکی از آن است که این آفت بخش زیادی از عرصه های جنگلی و مرتعی در ارتفاعات و ییلاقات حوزه اداره کل را آلوده کرد.

از سوی دیگر، مسئولان معتقد هستند اگرچه این آفت بومی بوده و هر سال از اواسط فروردین ماه تا اوایل خردادماه طغیان می کند اما با توجه به مدت زمان اندک طغیان آن، آماری که از سطح مناطق آلوده گزارش شده طی دو سال گذشته حدود ۱۵۰۰ هکتار به سطح نقاط آلوده اضافه شده است.

در طرف مقابل اما معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - منطقه ساری معتقد است که، امسال، سال طلایی برای جنگل‌های هیرکانی شمال است، گفته که، برای طرح جایگزین در جنگل‌های هیرکانی آگهی صورت گرفته و قرار است طرح تهیه و اجرا شود.

فتح اله غفاری به این موضوع اشاره کرده که فاز نخست این طرح فنی حفاظتی بحث مطالعات است گفته که، این مرحله پایان خردادماه به اتمام رسیده و اوایل تابستان اجرا می‌شود.

به گزارش ایسنا، با وجود آنکه برخی مسئولان به این نکته تاکید می‌کنند که گاهی در رسانه‌ها گفته می‌شود که به دلیل آفات و امراض درختان جنگلی و تخریب‌هایی که اتفاق می‌افتد سطح جنگل‌ها کاهش پیدا کرده است و یا طی چند سال آینده از بین می‌رود اما باید گفت همه این صحبت‌ها اظهار نظرهای عمومی است و نمی‌توان به آن‌ها استناد کرد با این وجود مشاهدات نشان از نقض این موضوع دارد، تهدیدهای مختلفی که از جمله آن می‌توان به گسترش آفات و امراض اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha