به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، در اقدامات برای حل درگیری بین دولت مورد حمایت غرب در افغانستان و شورشیان طالبان، پاکستان بازیگر کلیدی به شمار میآید.
اسلامآباد در گذشته به پناه دادن به طالبان متهم شده بود اما در سالهای اخیر، واشنگتن و دیگر قدرتهای غربی تلاشهای این کشور در فشار به طالبان برای شرکت در مذاکرات صلح را تصدیق کردهاند.
طبق بیانیه ارتش پاکستان، ژنرال "قمر جاوید باجوا"، رئیس ستاد ارتش پاکستان به غنی تکرار کرد که "افغانستان در صلح، در کل به معنی یک منطقه مسالمتآمیز و به طور خاص یک پاکستان در صلح است".
در این بیانیه آمده است: "ما همواره از روند صلح تحت رهبری افغانستان و متعلق به آن، بر مبنای وفاق مشترک همه ذینفعان، حمایت خواهیم کرد".
ژنرال "نیکولاس پاتریک کارتر"، رئیس ستاد دفاعی انگلیس نیز ژنرال باجوا را همراهی میکرد. در جنگی که با سرنگونی دولت طالبان به دنبال حملات سال ۲۰۰۱ آمریکا آغاز شد، انگلیس هنوز نیروهای خود را در افغانستان دارد.
طالبان و منابع دیپلماتیک گفتند، پاکستان در هفتههای اخیر در حال مذاکره با شورشیان طالبان بوده تا آنها را قانع کند به یک آتشبس متعهد شوند.
پاکستان همچنین در تلاش است طالبان را متقاعد کند با تمدید توافق آمریکا-طالبان که در آن خروج نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای خارجی تا موعد ماه مه قید شده بود، موافقت کنند و به شرکت در مذاکرات صلح برنامهریزی شده در ترکیه ادامه دهند.
این در حالی است که در هفتههای اخیر همزمان با خروج نیروهای آمریکایی، خشونت به شدت افزایش یافته است.
طالبان روز یکشنبه اعلام کرد به مناسبت عید فطر در آخر این هفته، به آتشبس سهروزه متعهد خواهد بود.
کاخ ریاست جمهوری افغانستان نیز روز دوشنبه اعلام کرد نیروهای امنیتی بر آتشبس نظارت خواهند داشت.
انتهای پیام
نظرات