فتحالله حقیقی شامگاه امروز (۲۰ اردیبهشتماه) در دومین جلسه شورای اداری استان در سالجاری به تولید سریال شهید شهریاری، دانشمند هستهای در زنجان اشاره و اظهار کرد: شهید شهریاری نماد آمیختگی ایمان، شجاعت و شهادت است و امیدواریم این اثر هنری بتواند بخشی از ارزشهای شخصیتی و تلاشهای این دانشمند برجسته را در ایران اسلامی تبیین کند، هر چند نمیتوان برای تولید این اثر هنری ارزشگذاری کرد اما حتماً باعث تعمیق باورهای جامعه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تولید سریال شهید شهریاری یکی از خروجیهای برنامه کنگره ملی ۳۵۳۵ شهید استان زنجان است، عنوان کرد: ضمن قدردانی از دستاندرکاران تولید این سریال فاخر، بسیار خرسندیم که استان زنجان توانست بخش کوچکی از تاریخ زندگی این شهید والامقام را در تاریخ ماندگار کند. علاوه بر این باید بدانیم حقیقت انقلاب اسلامی و هشت سال دفاعمقدس متعلق به همه ما است و همه مدیران، مسئولان و اقشار مختلف باید سهم خود را در برگزاری هر چه باشکوهتر کنگره شهدا ایفا کند.
استاندار زنجان به کاهش بارندگیهای امسال و لزوم مدیریت مصرف آب و برق برای بروز چالش کمتر در ماههای تیر و مرداد تاکید کرد و گفت: پیشنهاد کاهش ساعات اداری نیاز به اخذ مجوز دارد و باید نامه در این خصوص از طرف شرکت توزیع برق ابلاغ شده تا پیگیری لازم انجام شود. دستگاههای صمت و جهادکشاورزی نیز باید تدابیر ویژه را در خصوص مدیریت مصرف انرژی بیندیشند. همچنین قطعی برق با برنامهریزی و اطلاع قبلی انجام شود.
وی با بیان اینکه موضوع تامین آب بهویژه در روستاها اهمیت بسیاری دارد، تصریح کرد: فرمانداران، بخشداران، دهیاران و سایر مسئولان مربوطه باید بسیج شوند تا هیچ روستایی بدون آب نباشد و مشکلی برای تامین آب به وجود نیاید.
نماینده عالی دولت در استان زنجان با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۹۰۰۰ میلیارد تومان پروژه افتتاح و کلنگزنی شد که سهم عمده آن به پروژههای افتتاحی اختصاص دارد، یادآور شد: پارسال توانستیم رقم تسهیلات را به ۱۸ هزار میلیارد تومان برسانیم و با وجود اینکه مرز ترکیه سه ماه بسته بود، رقم صادرات ۲۳ درصد افزایش یافت. امسال هم نقشه راه استان را در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری ترسیم و عملیاتی خواهیم کرد.
وی به موضوع موافقت ایجاد منطقه اقتصادی در زنجان اشاره کرد و افزود: درخواست ایجاد منطقه ویژه اقتصادی از سال ۸۱ با ارسال نامهای به شورای عالی تجاری مطرح شد. در سال ۹۷ دولت ۱۷ منطقه را برای این منظور به مجلس پیشنهاد داد که در آنجا به ۸۰ منطقه افزایش یافت و اختلافاتی نیز در این خصوص پیش آمد. پس از این، موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد. با ارائه طرحهای توجیهی و دفاعیه استان زنجان و نیز پیگیریهای مختلف تا بهمنماه پارسال، در نهایت مجمع تشخیص مصلحت نظام در اردیبهشتماه امسال ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی را مصوب کرد که یکی از آنها زنجان بود.
حقیقی در مورد مزیتهای استان زنجان برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی، ابراز کرد: حمل و نقل و راهها یکی از ظرفیتهای این استان است، به طوری که فرودگاه زنجان قابلیت برقراری هواپیماهای باری و پروازهای داخلی و خارجی را دارد. در بخش حمل و نقل ریلی با دو خطه کردن راهآهن مسیر زنجان - قزوین ظرفیت حمل بار از ۹ میلیون تن به ۱۸ میلون تن افزایش مییابد و بهرهبرداری از محورهای مواصلاتی در حال ساخت و توسعه نیز میتواند گشایش خوبی ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه استان زنجان رتبه ۳ فضای کسب و کار و رتبه ۲ مشارکت اقتصادی را در کشور کسب کرده است، ادامه داد: واحدهای تولیدی استان ۳۰ میلیون دلار صادارت داشتند. از طرفی ظرفیتهای خوبی برای صادرات محصولات کشاورزی، معدنی، صنعتی و صنایعدستی وجود دارد، همچنان که زنجان با عنوان شهر ملیله نامگذاری شده است. علاوه بر این ارزش متوسط یک تن صادرات استان ۵ برابر متوسط کشوری است و در سال ۹۸ رتبه برتر در سرمایهگذاری خارجی به دلیل وجود بسترهای امنیت سرمایهگذاری را به دست آوردیم.
مزایای منطقه ویژه اقتصادی
استاندار زنجان شرایط این استان برای مرکز لجستیک و آماد کشور را مناسب خواند و گفت: منطقه ویژه اقتصادی مزایای مهمی را در فعالیتهای اقتصادی پدید میآورد. برای مثال، مبادلات بازرگانی خارجی بعد از ثبت در گمرک از پرداخت حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض ورود معاف میشود. قوانین حاکم بر کار در حوزه فعالیت شهرکهای صنعتی تعدیل و قیمت تمام شده تولید محصول در رقابت با بازار کاسته میشود و به دلیل کاهش بروکراسیهای اداری، رغبت حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی افزایش مییابد.
وی کاهش فرآیندهای دست و پاگیر در حوزه کسب و کار، افزایش ورود مواد اولیه با تکنولوژی پیشرفته و دانشبنیان را از دیگر مزایای منطقه ویژه اقتصادی برشمرد و افزود: ۱۰۰۰ هکتار برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در نظر گرفته شده که ۱۰ درصد آن معارض دارد. ستاد اجرایی برای منطقه ویژه اقتصادی تشکیل شده که وظایفی همچون بررسی سوابق مناطق موفق، بررسی نوع صنایع قابل فعالیت با دارا بودن توان رقابت، صادرات و ایجاد ارزشافزوده، نحوه مدیریت منطقه با اولویت بخش خصوصی، ایجاد دسترسیها، جلوگیری از ایجاد واحدهای آلاینده و توجه به نکات زیستمحیطی را بر عهده دارد.
نماینده عالی دولت در استان زنجان در مورد موضوع کروناویروس تصریح کرد: موج چهارم کرونا یک موج انفجاری با شیب صعودی زیاد بود که در آن شاخصهای سن، تجمع و دورهمی در شیوع بیشتر این ویروس هویدا است و شاهد افزایش قابل توجه مبتلایان زیر ۳۰ سال نسبت به موج سوم بودیم. هر چند امروز روند ابتلا به کرونا در استان نزولی است اما هنوز وضعیت مطلوب نیست و راه پیشگیری و مقابله، کماکان رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون افراد با قدرت تمام انجام میشود و هر هفته این تعداد افزایش مییابد، عنوان کرد: مسئولیت توزیع واکسن چند استان دیگر نیز با زنجان است. با این حال باید توجه کرد که واکسن زدن به معنای درمان یا ناقل نبودن نیست و چنانچه فردی از ماسک استفاده نکند، میتواند ناقل باشد. همچنین برای جلوگیری از شیوع کرونا، سفر از روز سهشنبه هفته جاری تا شنبه هفته آینده در هر شهری با هر رنگی ممنوع است.
حقیقی به انتخابات خردادماه امسال نیز اشاره و بیان کرد: با بهرهگیری از تجربیات برگزاری انتخابات ادوار گذشته و با هماهنگی هیئتهای اجرایی و نظارتی، انتخابات سالم، امن و پرشوری را برگزار خواهیم کرد و هر کسی باید مسئولیت خود را به درستی ایفا کند تا ضمن تقویت مقومهای اتحاد، شیطنتهای شیاطین نیز عقیم بماند. لازم به ذکر است انتخابات شورای شهر در شهر زنجان به شکل تمام الکترونیک برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات