به گزارش ایسنا، برخی قانونگذاران آمریکایی با انتقاد از سکوت دولت جو بایدن، رئیس جمهور این کشور در برابر اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی در حق فلسطینیهای ساکن قدس و کرانه باختری اشغالی، توقف فوری این جنایات و نیز عملیات کوچاندن خانوادههای فلسطینی ساکن محله شیخ جراح و محکومیت این اقدامات متجاوزانه را خواستار شدند.
از جمله این چهرهها سناتور برنی سندرز است که در توییتی ضمن تاکید بر لزوم ورود آمریکا به این مساله جهت توقف کوچاندن خانوادههای فلسطینی از قدس اشغالی، از واشنگتن خواست اقدامات خشونتآمیز نیروهای اشغالگر اسرائیلی و شهرکنشینها در حق ساکنان محله شیخ جراح را محکوم کند.
سناتور الیزابت وارن نیز در توییتی عملیات کوچاندن ساکنان فلسطینی شیخ جراح را اقدامی "نفرتانگیز و غیر قابل پذیرش" خواند و از دولت آمریکا خواست به دولت تلآویو توضیح دهد که این اقدام غیرقانونی است و باید فورا متوقف شود.
چوی گارسیا، نماینده دموکرات آمریکا نیز ضمن اعلام همبستگی خود با فلسطینیها خواستار توقف کوچاندن خشونتآمیز خانوادههای فلسطینی از شیخ جراح شد.
آلکساندریا اوکازیو کورتز، نماینده دموکرات ایالت نیویورک نیز در توییتی ضمن ابراز همبستگی با ساکنان محله شیخ جراح، اقدام نیروهای اشغالگر اسرائیلی را "غیرانسانی " خواند و از واشنگتن خواست برای حمایت از حقوق فلسطینیها وارد عمل شود.
رشیده طلیب، نماینده فلسطینیالاصل آمریکا نیز ضمن انتقاد از سکوت بسیاری از نمایندگان آمریکایی در برابر جنایات اشغالگران در قدس اشغالی آن هم به دلیل نگرانی از اینکه مورد خشم گروههای فشار حامی اسرائیل قرار بگیرند، توییت کرد: بسیاری از آنها ساکت هستند و یا از مخالفت خودداری میکنند چرا که دلارهای مالیاتهای آمریکایی همچنان برای این نوع اقدامات وحشیانه استفاده میشوند.
ایلهان عمر، نماینده دموکرات و سومالیالاصل آمریکا ضمن محکومیت یورش نیروهای اشغالگر به صحنهای مسجد الاقصی و حمله به نمازگزاران هنگام اقامه نماز، از سکوت رسانههای آمریکایی در برابر این اقدام انتقاد کرد.
شورای اسلامی انگلیس نیز با انتشار بیانیهای اقدامات خشونتآمیز اشغالگران اسرائیلی در حق نمازگزاران مسجد الاقصی را محکوم کرده و از دولت انگلیس خواست چنین تجاوز آشکاری را محکوم کرده و از قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت درباره اشغال اراضی فلسطینیها و توقف شهرکسازیهای غیرقانونی حمایت کند.
وزارت خارجه لیبی نیز در بیانیهای ضمن محکومیت یورش اشغالگران اسرائیلی به مسجد الاقصی و حمله به نمازگزاران فلسطینی و همچنین محکومیت کوچاندن اجباری خانوادههای فلسطینی از شهر قدس، از جامعه جهانی خواست به مسؤولیتهای حقوق و اخلاقی خود در حمایت از فلسطینیها و اماکن مقدس و تاریخی مسلمانان و مسیحیان در اراضی اشغالی فلسطین عمل کند.
همچنین این وزارتخانه هشدار داد که چنین اقداماتی به منزله تحریک عواطف مسلمانان جهان و نقض آشکار قوانین بینالمللی و حقوق بشر بوده و خطر تشدید درگیریها، اقدامات متجاوزانه خطرناکی در حق فلسطینیها و تضعیف امکان برقراری صلح جامع در منطقه را به دنبال دارد.
وزارت خارجه سودان نیز در بیانیهای ضمن ابراز نگرانی شدید خود از اقدامات سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی در حق فلسطینیها به ویژه ساکنان قدس و ابراز تاسف شدید از این اقدامات، از جامعه جهانی خواست دولت رژیم صهیونیستی را برای توقف تمامی اقداماتش در تغییر هویت عربی و مذهبی و شرایط حقوقی شهر قدس و نیز توقف کوچاندن شهروندان فلسطینی تحت فشار بگذارد.
این وزارتخانه در ادامه بر موضعگیری ثابت سودان در حمایت از حقوق غیر قابل تغییر فلسطینیها به ویژه حق آنها در تعیین سرنوشت خود و تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی مطابق با راه حل دو کشوری و قطعنامههای بینالمللی تاکید کرد.
وزارت خارجه مالزی نیز در بیانیهای ضمن محکومیت یورش اشغالگران به نمازگزاران فلسطینی در مسجد الاقصی، تاکید کرد دولت رژیم صهیونیستی باید مسؤول این اقدام شناخته شده و بابت این نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بینالمللی محاکمه شود.
این وزارتخانه در ادامه حمله به نمازگزاران مسجد الاقصی را اهانت به تمامی مسلمانان جهان و اهانت به بشریت دانست و از جامعه جهانی خواست فورا اقدامی در پیش گرفته و پاسخ قاطعی به این تجاوزهای اخیر بدهد.
انتهای پیام
نظرات