شاهرخ یارویسی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بیماری بروسلوز به لحاظ ویژگیهای عامل مولد آن که عمدتاً میکروب درون یاختهای است، چهرههای متفاوتی از خود نشان داده که به عنوان بیماری هزار چهره معروف است.
یارویسی با بیان اینکه اینکه بیماری بروسلوز در انسان به عنوان تب مالت شناخته می شود، گفت: دام ها به عنوان کانون اصلی انتشار بیماری بروسلوز مورد توجه بوده و به عنوان پل ارتباطی بین عامل بیماری بروسلوز و انسان ها نقش بازی می کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه مبارزه با بیماری بروسلوز از دو بعد بهداشتی و اقتصادی دارای اهمیت است، تصریح کرد: اگر این بیماری کنترل نشود سلامت جامعه انسانی را مورد هدف قرار می دهد، ضمن اینکه اگر در دام ها شیوع پیدا کند از بعد اقتصادی هم باعث خسارت زیادی به دامداران می شود، چون سقط جنین را در دامها در پی داشته و باعث کاهش تولیدات و خارج شدن دام های مولد از چرخه میشود.
یارویسی با تاکید بر اینکه بیماری بروسلوز یا تب مالت از طریق استفاده از لبنیات آلوده خصوصاً پنیرهایی که افراد دوره گرد عرضه کرده و غیر پاستوریزه هستند به انسان منتقل می شود، گفت: موثرترین راه پیشگیری از این بیماری استفاده از محصولات لبنی پاستوریزه است، زیرا عامل بیماری با جوشاندن شیر از بین میرود. البته باید به یاد داشته باشیم که فریز کردن مواد غذایی این میکروب را از بین نمیبرد.
وی سپس با بیان اینکه بیماری بروسلوز سلامت گروههای شغلی زیادی از جمله کشاورزان، دامپروران، پرسنل دامپزشکی، پرسنل کشتارگاهها و تمامی افرادی که به نحوی با دام و فرآورده های خام دامی سر و کار دارند را مورد مخاطره قرار میدهد، راه های انتقال آن را از طریق پوست، گوارش، چشم، تنفس، گزش حشرات و... عنوان کرد.
وی اشاره ای هم به اقدامات انجام شده برای کنترل این بیماری در استان داشت و گفت: با اقدامات خوب انجام شده در استان از سال 1394 تاکنون این بیماری در استان ما سیر نزولی از نظر مبتلایان انسانی داشته و سعی میکنیم با تلاش مضاعف روند کاهشی بیماری تب مالت را در استان حفظ کنیم.
یارویسی در ادامه از واکسیناسیون دام ها به عنوان یکی از راه های مهم کنترل بیماری یاد کرد و افزود: از چند روز گذشته واکسیناسیون 2.5 میلیون راس دام سبک بالغ و حدود 600 هزار راس بره و بزغاله علیه بیماری بروسلوز در استان آغاز شده، ضمن اینکه به طور همزمان دام ها علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک هم واکسینه خواهند شد.
وی با اشاره به انجام این واکسیناسیون با حضور 40 تیم دولتی و خصوصی، اضافه کرد: این واکسیناسیون کاملا رایگان بوده و تا پایان تیرماه به اتمام خواهد رسید.
انتهای پیام
نظرات