به گزارش ایسنا، اخیرا اتحادیه بنکداران مواد غذایی از پنج نرخی شدن شکر در بازار و گرانفروشی در این محصول تا بیش از ۹۰ درصد، انتقاد کرده بود. البته دلیل این گرانی را کمبود شکر ندانسته و نحوه توزیع را در ایجاد وضعیت موجود مورد تاکید قرار داده بود.
به این بهانه جریان واردات و قیمت شکر بر اساس آمارهای رسمی گمرک ایران و مرکز آمار مورد بررسی قرار گرفت.
افزایش واردات شکر
این در حالی است که مجموع واردات ۲۵ قلم کالای اساسی در فروردین امسال ۱.۳ میلیون تن به ارزش ۸۵۶.۶ میلیون دلار گزارش شده است که از این میزان ۱۲۸.۸ هزار تن به ارزش ۵۵.۳ میلیون دلار به واردات شکر اختصاص دارد.
در فروردین سال گذشته ۹۷.۵ هزار تن شکر به ارزش ۳۴.۷ میلیون دلار واردات انجام شده بود. بر این اساس واردات شکر از لحاظ وزنی ۳۲ درصد و ارزش ۵۹ درصد نسبت به پارسال افزایش دارد.
شکر ۸۵ درصد گران شد
اما مروری بر آمار قیمتی و تورم شکر در فروردین امسال از این حکایت دارد که هر کیلوگرم از این محصول به طور متوسط ۱۳ هزار ۱۰۰ تومان قیمت خورده و تا ۱۶ هزار تومان هم فروش رفته است. حداقل قیمت این محصول در ماه ابتدایی امسال ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان گزارش شده است.
براین اساس هر کیلوگرم شکر در مقایسه با فروردین سال گذشته که ۷۱۰۰ تومان بوده ۸۵ درصد و در مقایسه با اسفند ماه نیز ۴.۸ درصد گران شده است.
انتهای پیام
نظرات