• چهارشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۷:۰۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400021510445
  • خبرنگار : 71607

ارسال دارو به بدن با سوزن‌های یخی!

ارسال دارو به بدن با سوزن‌های یخی!

محققان دانشگاه "شهر" هنگ‌کنک در مطالعه اخیرشان از توسعه پچ‌های میکروسوزنی یخی خبر داده‌اند که می‌توان توسط آن دارو را به بدن بیماران ارسال کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، هیچ کس استفاده از سوزن را دوست ندارد اما باید گفت گاهی چاره‌ای جز استفاده از آن برای ارسال دارو  نیست اما پچ‌های میکروسوزنی که اخیرا به عنوان یک جایگزین بدون درد در حال ظهور هستند می‌توانند گزینه مناسبی باشند. اکنون محققان دانشگاه شهر هنگ کنگ نسخه جدیدی از این فناوری را ساخته‌اند که از یخ ایجاد شده و ساخت و استفاده از آن نیز آسان‌تر است.

پچ‌های میکروسوزنی طوری طراحی شده‌اند که مانند چسب زخم روی پوست قرار می‌گیرند با این تفاوت که طرف رو به پوست حاوی آرایه‌ای از سوزن‌های ریز است. برخلاف سوزن‌های بزرگ زیر پوستی که باید به اندازه کافی بلند باشند تا به رگ بازوی افراد برسند این میکرو سوزن‌ها که طول آن کمتر از یک میلی‌متر است دیگر چنین نیستند. این بدان معنی است که آنها تا عمق بسیار کمی از پوست نفوذ می‌کنند و بنابراین بدون درد هستند.

معمولاً سوزن‌ها از پلیمرهای زیست تجزیه پذیر ساخته می‌شوند که طی آن برای آزاد شدن مواد که می‌تواند داروها، واکسن‌ها، سلول‌ها یا سایر مولکول‌های درمانی باشد، حل می‌شوند اما در این مطالعه جدید محققان از ماده ساده‌تری به نام یخ استفاده و آن را ساختند.

اصول استفاده از این میکروسوزن‌های یخی عمدتا یکسان است و بدین گونه است که سلول‌های درمانی در میکروسوزن‌ها بارگیری می‌شوند و در این حالت آنها با یک ماده محافظت کننده برودتی ترکیب شده و سپس در یخ منجمد می‌شوند. وقتی سوزن‌ها وارد پوست می‌شوند، پچ پشتی آنها را می‌شکند و گرمای بدن بیمار نیز آنها را ذوب می‌کند و مواد را به بدن ارسال می‌کند.

محققان می‌گویند، این پچ‌های میکروسوزنی نسبت به پچ‌های میکروسوزنی موجود مزایای بیشتری دارد که یکی از این مزایا این است که مراحل ساخت آن از دیگر میکروسوزن‌ها راحت‌تر است.

در آزمایشاتی که محققان انجام دادند و آن را بر روی موش‌ها آزمایش کردند دریافتند بدن موش‌ها هنگام استفاده از این پچ‌ها واکنش بهتری نسبت به روش‌های پیشین نشان می‌دهد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Nature Biomedical Engineering" منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha