حجت الاسلام و المسلمین سید رضا اکرمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مهمترین چالشهای انتخابات ۱۴۰۰ اظهار کرد: در این انتخابات آرزوی نهایی ما این است که فردی رییس جمهوری شود که به درد مردم برسد و مشکلات بیکاری و گرانی و فساد اداری را به طور دربست رسیدگی کند، این آرزوی همه ماست، اما شرایطی ایدهآل است و باید از خودمان بپرسیم که چقدر امکان تحقق دارد.
وی در توضیح نقش دولت و مسئولان و اختیارات آنان برای پیشبرد برنامهها و اهدافشان اظهار کرد: ما باید ببینیم نقش رییسجمهوری و تیم همراهش چقدر است؟ آیا همه مسائل و مشکلات کشور در ضعف دولت خلاصه میشود یا عوامل دیگری هم از داخل و خارج در آن سهیم هستند؟ مثلاً برخی مردم و بعضی رفتارهایشان را چقدر در ایجاد این شرایط موثر میدانیم؟ چقدر برای فشارهای خارجی و سیاستهای تحریمی دولتهای غربی اثرگذاری قائلیم؟
اکرمی با اشاره به اینکه یکی از چالشهای انتخابات پیشرو ناراحتی مردم از اقتصاد دولتی فعلی است، اظهار کرد: الان بسیاری میگویند اقتصاد دولتی کارآمد نیست و دولت به طور کلی هیچگاه کاسب خوبی نبوده است اما تا زمانی که وضعیت به همین شکل ادامه یابد نمیتوان انتظار تغییر هم داشت. اقتصاد دولتی تنها محل اشکال و ایراد نیست؛ سهم بقیه بخشها را هم باید ببینیم.
این عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به نقش برخی خردهفروشان در آشفتگی بازار و حفظ قیمتهای بالا، اظهار کرد: هرکسی که خردهفروشی میکند برای هر کالایی که دارد یک قیمت مخصوص به خودش میدهد! فرقی ندارد که چه چیزی میفروشد، لوازم التحریر است یا کالای درمانی، شما نمیتوانید یک عدد خودکار مشابه را با قیمت یکسان در دو مغازه پیدا کنید! آیا علت این امر هم دولت است یا مقصر را باید جای دیگری پیدا کرد؟
اکرمی با تاکید بر اینکه ما مردم باید خودمان هم انصاف داشته باشیم، گفت: دولت که نمیتواند به تک تک افراد نظارت کند. مگر میتوان برای هر مغازه و هر پاساژی مامور و کنترلچی گذاشت؟ گاهی خود ما مردم هم باید مراعات یکدیگر را بکنیم.
وی یادآور شد: الان نزدیک به یک هفته است که قیمت دلار در بازار رو به کاهش گذاشته و هر روز پایینتر میرود، آیا مغازهای را سراغ دارید که قیمت کالاهای وارداتیاش را پایین آورده باشد؟ آن روز که قیمت ارز بالا رود در لحظه کالا را گران میکنیم اما وقتی ارزش ارز کاهش مییابد کسی دست به تغییر قیمت نمیبرد.
این عضو جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر اینکه از دیگر موارد چالشبرانگیز در انتخابات ۱۴۰۰ بدعهدی کشورهای اروپایی و تعلل آمریکا در بازگشت به برجام هم میتواند باشد، اظهار کرد: اینکه دشمن با اقداماتش به ما فشار میآورد و کارها را سخت میکند، جای تشکیک ندارد اما نمیتوان همهچیز را هم به این موضوع نسبت داد. آنچه که لازم است انجام شود این است که ما هم سهم دشمن را به اندازه خودش ببینیم و هم سهم مسئولان و دولت را به جای خودش ارزیابی کنیم و هم در نهایت نقشی هم برای مردم قائل باشیم.
اکرمی در پایان اظهار کرد: با توجه به همه این موارد، اگر افراد با دیده انصاف و بدور از مسائل جناحی به شرایط نگاه کنند شاید بتوان برای حل هرکدام از این مشکلات و چالشها که در کنار شیوع کرونا قطعاً در انتخابات تاثیر میگذارد، راهی جهت برونرفت از مشکلات پیدا کرد.
انتهای پیام
نظرات